« Terug naar alle thema's

Trainingen XML

Extensible Markup Language (XML) is de standaard om gestructureerd gegevens weer te geven in de vorm van platte tekst. Learnit heeft diverse XML cursussen ontwikkeld waarin u leert hoe dit formaat toegepast kan worden.

"Perfecte training!! Erg pragmatisch en direct toepasbaar!!!" Beoordeling: 0

"Nuttige en interessante training!" Beoordeling: 0

"Inhoudelijk goede cursus waarbij middels goed lesmateriaal op effectieve/efficiënte wijze nieuwe dingen aangeleerd worden." Beoordeling: 0

"Bij Learnit blijven ze leren van hun eigen lessen. Wat een top cursus!" Beoordeling: 0

"Het is een organisatie die vooraf vraagt waar de training over moet gaan en met hoeveel deelnemers, je weet dus gelijk waar je aan toe bent. De samenwerking heb ik als prettig ervaren. Veel informatie gekregen maar ook in praktijk toegepast." Beoordeling: 0

"Lekkere praktische cursus waaraan je meteen wat hebt in de praktijk." Beoordeling: 0

[link]

Verdieping in XML bij Westland Infra

Voor zowel functionele specialisten als systeembeheerders creëerde Learnit Training een ééndaagse, verdiepende training op het gebied van programmeertaal XML. Westland Infra, de netbeheerder van de energienetten van het Westland, was op zoek naar een incompanytraining op het gebied van de programmeertaal XML. Deze taal wordt met name gebruikt om berichten in een bepaalde ICT-omgeving te versturen, maar de medewerkers hadden het idee dat er nog veel meer uit XML te halen viel. Hierdoor kreeg de training voornamelijk een verdiepend karakter.

Maatwerk

De training werd verzorgd voor acht medewerkers, die uit twee verschillende groepen bestonden: functioneel specialisten en systeembeheerders. De specialisten waren vooral op zoek naar een manier om hun communicatiemogelijkheden met XML verder uit te breiden, terwijl de beheerders met name geïnteresseerd waren in de algemene achtergrond van XML om de verzorging van de technische infrastructuur te optimaliseren. Deze tweedeling is bij het intakegesprek zichtbaar geworden, waardoor de trainer zich goed heeft kunnen voorbereiden.

Balans

Doordat de trainingsbehoefte duidelijk was, heeft de trainer een gebalanceerd programma kunnen samenstellen dat voor zowel de specialisten als de beheerders voldoende diepgang bood in relatief korte tijd. De veelzijdigheid van de trainer, die in meerdere programmeertalen thuis is, werkte daarbij verhelderend. Ook het inzoomen op het vakgebied, middels het bestuderen van bepaalde XML-formats die in de energiesector gebruikt kunnen worden, heeft een positief effect gehad op de inhoud van de training.