« Terug naar alle thema's

Trainingen XML

Extensible Markup Language (XML) is de standaard om gestructureerd gegevens weer te geven in de vorm van platte tekst. Learnit heeft diverse XML cursussen ontwikkeld waarin u leert hoe dit formaat toegepast kan worden.

"I have very good impression of the content of the training and specially of the trainer" Beoordeling: 0

"Ik vond het een erg goede training en denk dat ik er veel van geleerd heb. En ook tips heb gehad waar je echt iets mee kan." Beoordeling: 0

"Erg goede training waarbij je leert in je eigen tempo. Absoluut een aanrader." Beoordeling: 0

"Inhoudelijk goede cursus waarbij middels goed lesmateriaal op effectieve/efficiënte wijze nieuwe dingen aangeleerd worden." Beoordeling: 0

"Erg goede training waarbij je leert in je eigen tempo. Absoluut een aanrader." Beoordeling: 0

"Goed verhaal, deskundig en inspirerend, ook nog een dosis humor" Beoordeling: 0

[link]

Verdieping in XML bij Westland Infra

Voor zowel functionele specialisten als systeembeheerders creëerde Learnit Training een ééndaagse, verdiepende training op het gebied van programmeertaal XML. Westland Infra, de netbeheerder van de energienetten van het Westland, was op zoek naar een incompanytraining op het gebied van de programmeertaal XML. Deze taal wordt met name gebruikt om berichten in een bepaalde ICT-omgeving te versturen, maar de medewerkers hadden het idee dat er nog veel meer uit XML te halen viel. Hierdoor kreeg de training voornamelijk een verdiepend karakter.

Maatwerk

De training werd verzorgd voor acht medewerkers, die uit twee verschillende groepen bestonden: functioneel specialisten en systeembeheerders. De specialisten waren vooral op zoek naar een manier om hun communicatiemogelijkheden met XML verder uit te breiden, terwijl de beheerders met name geïnteresseerd waren in de algemene achtergrond van XML om de verzorging van de technische infrastructuur te optimaliseren. Deze tweedeling is bij het intakegesprek zichtbaar geworden, waardoor de trainer zich goed heeft kunnen voorbereiden.

Balans

Doordat de trainingsbehoefte duidelijk was, heeft de trainer een gebalanceerd programma kunnen samenstellen dat voor zowel de specialisten als de beheerders voldoende diepgang bood in relatief korte tijd. De veelzijdigheid van de trainer, die in meerdere programmeertalen thuis is, werkte daarbij verhelderend. Ook het inzoomen op het vakgebied, middels het bestuderen van bepaalde XML-formats die in de energiesector gebruikt kunnen worden, heeft een positief effect gehad op de inhoud van de training.