Learnit Training

Cursus Excel VBA

Microsoft Excel behoort al jarenlang tot één van de belangrijkste reken- en presentatieprogramma's voor op de werkplek. Ook u bent met Excel bekend, maar u heeft het gevoel dat er meer uit het programma te halen valt. Dit is mogelijk met behulp van VBA (Visual Basics for Applications), de programmeertaal voor Excel. Met VBA kunnen functies in Excel worden uitgebreid en geautomatiseerd, zodat veelvoorkomende taken gemakkelijker zijn uit te voeren. U leert code te genereren en aan te passen met behulp van de VBA-editor. Ook maakt u kennis met het objectmodel en de specifieke objecten (bibliotheek) van Excel. Na deze training bent u in staat om veel voorkomende handelingen in Excel te automatiseren en naar uw hand te zetten met behulp van VBA. Met als resultaat: sneller en plezieriger werken met Excel.

In deze training maakt u zich deze vaardigheid eigen onder begeleiding van een zeer ervaren trainer. Als u zelf al tegen problemen bent aangelopen, of bepaalde handelingen efficiënter zou willen uitvoeren, kan het verhelderend zijn een voorbeeld uit uw werkomgeving mee te nemen naar de training. U kunt dan nog praktijkgerichter aan de slag. Collega's of werknemers die de training willen volgen? Learnit geeft deze training ook zeer maatgericht en (incompany) voor grote groepen.

Onderwerpen

  • Gebruik de macro-recorder om macro's te maken
  • Inzicht krijgen in het Excel objectmodel en VBA concepten
  • Effectief werken met de VBA-editor
  • Maken van procedures en subprocedures in VBA
  • Maken en gebruiken van variabelen
  • Maken en gebruiken van door de gebruiker gedefinieerde functies in VBA
  • Gebruik maken van diverse programmeertechnieken
  • Programmeren van formulieren en Userforms
  • Procedures maken die automatisch opstarten
  • Omgaan met foutmeldingen

Doelgroep

Deze training is bij uitstek geschikt voor gevorderde Excel-gebruikers die met behulp van VBA meer mogelijk willen maken in Excel.

Voorkennis

Kennis en vaardigheid op het niveau van de cursus Excel Vervolg wordt aangeraden.

Om vast te stellen hoeveel voorkennis u heeft en welk cursus voor u geschikt is, stellen wij een online cursuswijzer beschikbaar!

Opmerking

We gebruiken tijdens deze cursus Engelstalig cursusmateriaal voor Excel 2010. Dit materiaal is ook goed geschikt voor andere versies van Office.

Lesvorm

De training wordt aangeboden op basis van onze Open Leervorm-lesmethodiek. Dat betekent dat u onder actieve begeleiding van onze trainer zelfstandig aan het werk gaat om u de stof eigen te maken. Zo kunt u in eigen tempo uw leerdoelen behalen zonder daarbij gehinderd te worden door het snellere of langzamere tempo van uw medecursisten. Uiteraard ziet onze trainer erop toe dat u op schema blijft en uw leerdoelen behaalt. Deze leervorm biedt ruimte aan een stuk maatwerk. U krijgt de gelegenheid om voorbeelden uit uw eigen praktijk en IT-omgeving in te brengen en zodoende nog specifieker te leren. meer...

Uw investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal en lunch:


Duur

2 dagen

Prijs per dag (excl. btw)

€ 375,-

Subtotaal

€ 750,-

btw 21%

€ 157,50

Totaal incl. btw

€ 907,50

Certificaat

Na afronding van deze training ontvangt u een Learnit-certificaat als bewijs van deelname.


Referenties

De cursus Excel VBA is beoordeeld met een gemiddelde van 8.5.