Learnit Training

Cursus Nederlandse spelling en grammatica

Om de interne en externe communicatie binnen uw organisatie professioneel te laten verlopen, is het correct gebruik van Nederlandse spelling en grammatica erg belangrijk. U loopt het risico om minder serieus te worden genomen door collega's of zakenpartners wanneer brieven, e-mails of offertes vol spelfouten staan. De spellingwijzigingen van de laatste jaren hebben het er niet eenvoudiger op gemaakt. Want hoe zit het ook alweer met de tussenletters -n- of -s-? En is het per se of persé?

In de training Nederlandse spelling en grammatica spijkert u in één dag uw kennis over Nederlandse spelling en grammatica bij. Op deze dag komen de nieuwste spellingveranderingen uitgebreid aan bod. Na deze training bent u weer helemaal op de hoogte van alle officiële spellingsregels. Het schrijven en corrigeren van teksten verloopt voortaan foutloos!

Onderwerpen

 • Verschillen tussen de oude en nieuwe spelling
 • De tussenletter -n-
 • De tussenletter -s-
 • Accenttekens
 • Streepje of trema?
 • Werkwoordspelling (-d, -t, dt)
 • Vervoeging Engelse werkwoorden
 • Gebruik van hoofdletters
 • Los of aaneengeschreven?
 • Koppelteken
 • Engelse (werk)woorden
 • Afkortingen
 • Moeilijke zinnen makkelijker maken

Lesmethodiek

In de training wisselen we af tussen experimenteren met teksten, reflecteren en theorie verkennen. Hiermee sluit het trainingsprogramma goed aan op alle type deelnemers. Er is veel interactiviteit in de training, zodat u daadwerkelijk ervaart wat het effect is van de manier waarop u schrijft. Dit maakt de herkenning van succes mogelijk. Daarnaast benadrukken we dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen groeiproces en hier het eigenaarschap over moet nemen. In onze training nodigen wij u uit om te reflecteren en verbanden te leggen met de praktijk. Ons streven is het inzicht te vergroten en u zelf de vertaalslag te laten maken.

Doelgroep

Deze training is geschikt voor iedereen die te maken heeft met interne of externe communicatie in de Nederlandse taal.

Voorkennis

Beheersing van de Nederlandse taal.

Maatwerk

De cursusomschrijving hierboven geeft u een goede indicatie van hoe de training eruit zal komen te zien. Toch kan de inhoud iets verschillen per training, afhankelijk van de voorkennis, praktijkervaring en leerdoelen van de deelnemers. In individuele intakegesprekken voorafgaand aan de training worden de leerdoelen van de deelnemers geïnventariseerd. Op basis daarvan wordt het definitieve programma van de training bepaald.

Uw investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal en lunch:


Duur

1 dag

Prijs per dag (excl. btw)

€ 450,-

Subtotaal

€ 450,-

btw 21%

€ 94,50

Totaal incl. btw

€ 544,50

Certificaat

Na afronding van deze training ontvangt u een Learnit-certificaat als bewijs van deelname.


Referenties

De cursus Nederlandse spelling en grammatica is beoordeeld met een gemiddelde van 8.

“Bijzonder prettige en leerzame trainingsdag, fijn om op deze manier mijn kennis op te frissen en uit te breiden!” - Be­oor­de­ling: 9

M. van der Vlis, Stichting Niko

“De training hebben wij, mede door de professionaliteit van de docente, als zeer zinvol ervaren.” - Be­oor­de­ling: 9.1

S. Hoogenboom, BAM Groep