Learnit Training

Cursus Word VBA

Microsoft Word behoort al jarenlang tot één van de belangrijkste tekstverwerkers voor op de werkplek. Ook u bent met Word bekend, maar u heeft het gevoel dat er meer uit het programma te halen valt. Dit is mogelijk met behulp van VBA (Visual Basics for Applications), de programmeertaal voor Word. Met VBA kunnen functies in Word worden uitgebreid en geautomatiseerd, zodat veelvoorkomende taken gemakkelijker zijn uit te voeren. U leert eigen dialoogvensters en werkbalken maken en ook leert u meer over programmeren. Na deze training bent u in staat om veel voorkomende handelingen in Word te automatiseren en naar uw hand te zetten met behulp van VBA. Met als resultaat: sneller en plezieriger werken met Word.

In deze training maakt u zich deze vaardigheid eigen onder begeleiding van een zeer ervaren trainer. Als u zelf al tegen problemen bent aangelopen, of bepaalde handelingen efficiënter zou willen uitvoeren, kan het verhelderend zijn een voorbeeld uit uw werkomgeving mee te nemen naar de training. U kunt dan nog praktijkgerichter aan de slag. Collega's of werknemers die de training willen volgen? Learnit geeft deze training ook zeer maatgericht en (incompany) voor grote groepen.

Onderwerpen

  • Objectmodellen (objecten, eigenschappen, methodes, parameters)
  • Belangrijkste Word-objecten (application, documents, windows, range)
  • Userforms (besturingselementen, naamgeving, gebeurtenisprocedures)
  • Registry en ini-bestanden
  • Maak procedures in VBA
  • Werken met variabelen
  • werken met formulieren
  • Ingebouwde dialoogvensters

Doelgroep

Deze training is bij uitstek geschikt voor gevorderde Word-gebruikers die met behulp van VBA meer mogelijk willen maken in Word.

Voorkennis

Kennis en vaardigheid op het niveau van de cursus Word Vervolg wordt aangeraden.

Opmerking

We gebruiken tijdens deze cursus Engelstalig cursusmateriaal voor Word 2010. Dit materiaal is ook goed geschikt voor andere versies van Office.

Lesvorm

De training wordt aangeboden op basis van onze Open Leervorm-lesmethodiek. Dat betekent dat u onder actieve begeleiding van onze trainer zelfstandig aan het werk gaat om u de stof eigen te maken. Zo kunt u in eigen tempo uw leerdoelen behalen zonder daarbij gehinderd te worden door het snellere of langzamere tempo van uw medecursisten. Uiteraard ziet onze trainer erop toe dat u op schema blijft en uw leerdoelen behaalt. Deze leervorm biedt ruimte aan een stuk maatwerk. U krijgt de gelegenheid om voorbeelden uit uw eigen praktijk en IT-omgeving in te brengen en zodoende nog specifieker te leren. meer...

Investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal en lunch:


Duur

2 dagen

Prijs per dag (excl. btw)

€ 375,-

Subtotaal

€ 750,-

btw 21%

€ 157,50

Totaal incl. btw

€ 907,50

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.


Referenties

De cursus Word VBA is beoordeeld met een gemiddelde van 8.4.

“Dit is een goede cursus om te leren omgaan met VBA.” - Be­oor­de­ling: 9.4

P. Anuels, Praclox