Learnit Training

Cursus Excel 2013 Draaitabellen, formules en functies

Microsoft Excel is een (reken)programma dat wordt gebruikt om data te verwerken en overzichtelijk te presenteren. Ook u bent met Excel bekend, maar u wilt zich gaan specialiseren in de mogelijkheden van draaitabellen, complexe formules en functies. Met behulp van draaitabellen kunt u met weinig moeite veel gegevens omzetten in overzichtelijke tabellen en grafieken. Denk hierbij aan personeelsdatabases of een administratiepakket. In de training Excel 2013 Draaitabellen, formules en functies maakt u zich deze vaardigheid eigen.

Onderwerpen

 • Wat is een draaitabel precies?
 • Draaitabellen maken
 • Gegevens groeperen
 • Berekeningen maken
 • Een draaitabel sorteren
 • Meerdere waarden naast elkaar gebruiken
 • Datum- en tijdfuncties
 • Logische functies
 • Tekst- en zoekfuncties
 • Statistische en financiële functies
 • Matrixformules

In de training wordt u begeleid door een ervaren trainer. Als u zelf in de praktijk al tegen problemen met Excel bent aangelopen, kan het verhelderend zijn een voorbeeld uit uw eigen werkomgeving mee te nemen naar de training. U kunt dan nóg praktijkgerichter aan de slag.

Doelgroep

Deze training is bij uitstek geschikt voor Excel-gebruikers die de vele mogelijkheden van draaitabellen, formules en functies onder de knie willen krijgen.

Certificaat

Na het succesvol afronden van de training ontvangt u het certificaat "Excel 2013 Draaitabellen, formules en functies".

Trainingsmateriaal

U ontvangt bij aanvang van de training een overzichtelijk boek met oefeningen en oefenbestanden. Dit kunt u na de training ook gebruiken als naslagwerk.

Voorkennis

Voor deze training is voorkennis op het niveau van Excel Basis nodig.

Om vast te stellen hoeveel voorkennis u heeft en welk cursus voor u geschikt is, stellen wij een online cursuswijzer beschikbaar!

Lesvorm

De training wordt aangeboden op basis van onze Open Leervorm-lesmethodiek. Dat betekent dat u onder actieve begeleiding van onze trainer zelfstandig aan het werk gaat om u de stof eigen te maken. Zo kunt u in eigen tempo uw leerdoelen behalen zonder daarbij gehinderd te worden door het snellere of langzamere tempo van uw medecursisten. Uiteraard ziet onze trainer erop toe dat u op schema blijft en uw leerdoelen behaalt. Deze leervorm biedt ruimte aan een stuk maatwerk. U krijgt de gelegenheid om voorbeelden uit uw eigen praktijk en IT-omgeving in te brengen en zodoende nog specifieker te leren. meer...

Investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal en lunch:


Duur

1 dag

Prijs per dag (excl. btw)

€ 350,-

Subtotaal

€ 350,-

btw 21%

€ 73,50

Totaal incl. btw

€ 423,50

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.


Referenties

De cursus Excel 2013 Draaitabellen, formules en functies is beoordeeld met een gemiddelde van 8.4.

“'Deskundig maatwerk, aanrader !!” - Be­oor­de­ling: 9

F. van Dorst, DASD Holding