Learnit Training

Cursus Excel 2013 Macro's en samenwerken met andere programma's

Microsoft Excel is een (reken)programma dat wordt gebruikt om data te verwerken en overzichtelijk te presenteren. Ook u bent met Excel bekend, maar hoe vaak gebeurt het niet dat u dezelfde handeling meerdere malen moet uitvoeren? Waarschijnlijk te vaak! Gelukkig kunt u met Excel 2013 aardig wat zaken automatiseren. Door u te bekwamen in het begrijpen en opzetten van macro's vermindert u uw handelingen aanzienlijk en laat u Excel vóór u werken. In de training Excel 2013 Macro's en samenwerken met andere programma's gaat u hiermee aan de slag, evenals het koppelen van Excel met andere Office-software zoals Word, Access en PowerPoint. Wat zijn de mogelijkheden? En hoe legt u de koppeling(en)?

Onderwerpen

 • Wat is een macro precies?
 • Macro's maken en opnemen
 • Wijzigingen aanbrengen
 • Macrobeveiligingen
 • Macro's uitvoeren met knoppen en objecten
 • Voorwaardelijke opmaak met celwaarden
 • Groeperen van gegevens
 • Voorwaardelijke opmaak met formules
 • Dynamische koppeling maken met Word, Access of PowerPoint
 • Gegevens koppelen van een website
 • Excel-werkbladen publiceren op een website

In de training wordt u begeleid door een ervaren trainer. Als u zelf in de praktijk al tegen problemen met Excel bent aangelopen, kan het verhelderend zijn een voorbeeld uit uw eigen werkomgeving mee te nemen naar de training. U kunt dan nóg praktijkgerichter aan de slag.

Doelgroep

Deze training is bij uitstek geschikt voor Excel-gebruikers die de vele mogelijkheden van macro's in Excel en koppelingen van andere Office-software met Excel onder de knie willen krijgen.

Certificaat

Na het succesvol afronden van de training ontvangt u het certificaat "Excel 2013 Macro's en samenwerken met andere programma's".

Trainingsmateriaal

U ontvangt bij aanvang van de training een overzichtelijk boek met oefeningen en oefenbestanden. Dit kunt u na de training ook gebruiken als naslagwerk.

Voorkennis

Voor deze training heeft u voorkennis op Excel Basis- niveau nodig. Om vast te stellen hoeveel voorkennis u heeft en welk cursus voor geschikt is voor u, stellen wij een online cursuswijzer beschikbaar.

Lesvorm

De training wordt aangeboden op basis van onze Open Leervorm-lesmethodiek. Dat betekent dat u onder actieve begeleiding van onze trainer zelfstandig aan het werk gaat om u de stof eigen te maken. Zo kunt u in eigen tempo uw leerdoelen behalen zonder daarbij gehinderd te worden door het snellere of langzamere tempo van uw medecursisten. Uiteraard ziet onze trainer erop toe dat u op schema blijft en uw leerdoelen behaalt. Deze leervorm biedt ruimte aan een stuk maatwerk. U krijgt de gelegenheid om voorbeelden uit uw eigen praktijk en IT-omgeving in te brengen en zodoende nog specifieker te leren. meer...

Uw investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal en lunch:


Duur

1 dag

Prijs per dag (excl. btw)

€ 350,-

Subtotaal

€ 350,-

btw 21%

€ 73,50

Totaal incl. btw

€ 423,50

Certificaat

Na afronding van deze training ontvangt u een Learnit-certificaat als bewijs van deelname.


Referenties

De cursus Excel 2013 Macro's en samenwerken met andere programma's is beoordeeld met een gemiddelde van 8.5.