Learnit Training

Cursus Excel 2013 Macro's en samenwerken met andere programma's

Microsoft Excel is een (reken)programma dat wordt gebruikt om data te verwerken en overzichtelijk te presenteren. Ook u bent met Excel bekend, maar hoe vaak gebeurt het niet dat u dezelfde handeling meerdere malen moet uitvoeren? Waarschijnlijk te vaak! Gelukkig kunt u met Excel 2013 aardig wat zaken automatiseren. Door u te bekwamen in het begrijpen en opzetten van macro's vermindert u uw handelingen aanzienlijk en laat u Excel vóór u werken. In de training Excel 2013 Macro's en samenwerken met andere programma's gaat u hiermee aan de slag, evenals het koppelen van Excel met andere Office-software zoals Word, Access en PowerPoint. Wat zijn de mogelijkheden? En hoe legt u de koppeling(en)?

Onderwerpen

 • Wat is een macro precies?
 • Macro's maken en opnemen
 • Wijzigingen aanbrengen
 • Macrobeveiligingen
 • Macro's uitvoeren met knoppen en objecten
 • Voorwaardelijke opmaak met celwaarden
 • Groeperen van gegevens
 • Voorwaardelijke opmaak met formules
 • Dynamische koppeling maken met Word, Access of PowerPoint
 • Gegevens koppelen van een website
 • Excel-werkbladen publiceren op een website

In de training wordt u begeleid door een ervaren trainer. Als u zelf in de praktijk al tegen problemen met Excel bent aangelopen, kan het verhelderend zijn een voorbeeld uit uw eigen werkomgeving mee te nemen naar de training. U kunt dan nóg praktijkgerichter aan de slag.

Doelgroep

Deze training is bij uitstek geschikt voor Excel-gebruikers die de vele mogelijkheden van macro's in Excel en koppelingen van andere Office-software met Excel onder de knie willen krijgen.

Certificaat

Na het succesvol afronden van de training ontvangt u het certificaat "Excel 2013 Macro's en samenwerken met andere programma's".

Trainingsmateriaal

U ontvangt bij aanvang van de training een overzichtelijk boek met oefeningen en oefenbestanden. Dit kunt u na de training ook gebruiken als naslagwerk.

Voorkennis

Voor deze training heeft u voorkennis op Excel Basis- niveau nodig. Om vast te stellen hoeveel voorkennis u heeft en welk cursus voor geschikt is voor u, stellen wij een online cursuswijzer beschikbaar.

Lesvorm

De training wordt aangeboden op basis van onze Open Leervorm-lesmethodiek. Dat betekent dat u onder actieve begeleiding van onze trainer zelfstandig aan het werk gaat om u de stof eigen te maken. Zo kunt u in eigen tempo uw leerdoelen behalen zonder daarbij gehinderd te worden door het snellere of langzamere tempo van uw medecursisten. Uiteraard ziet onze trainer erop toe dat u op schema blijft en uw leerdoelen behaalt. Deze leervorm biedt ruimte aan een stuk maatwerk. U krijgt de gelegenheid om voorbeelden uit uw eigen praktijk en IT-omgeving in te brengen en zodoende nog specifieker te leren. meer...

Investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal en lunch:


Duur

1 dag

Prijs per dag (excl. btw)

€ 350,-

Subtotaal

€ 350,-

btw 21%

€ 73,50

Totaal incl. btw

€ 423,50

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.


Referenties

De cursus Excel 2013 Macro's en samenwerken met andere programma's is beoordeeld met een gemiddelde van 8.4.

“Zoek je een opleiding om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten, zal ik zeker één van de cursussen aanbevelen, al is het maar om je kennis op te frissen!” - Be­oor­de­ling: 7.4

J. Blaauw