In december, januari en februari zal Learnit trainer Rob een aantal (interactieve webinars) geven. Voor december staat er een 3 uur durend interactief webinar “Leer veel sneller lezen en onthouden!” op de planning. Om je alvast kennis te laten maken met dit onderwerp, hebben we een kort interview met Rob gehouden waarin hij kort uitgelegd wat je van dit webinar mag verwachten.

1. Wat leer je in dit webinar wat handig is in het dagelijkse level of op de werkvloer?

Rob: "Dit webinar is voor mensen lezen tijdens hun werk. Stukken, bijlagen in emails, artikelen, boeken, magazines. Er zijn methoden en tools om je leessnelheid te verdubbelen en daarmee bespaar je een hoop tijd. Daarnaast leer je in dit webinar hoe je dingen beter en makkelijker kunt onthouden. Vooral voor mensen die veel verschillende projecten of taken hebben op hun werk kan dit helpen."

2. Hoe weet je of je na het interactieve webinar ook daadwerkelijk sneller kan lezen of dingen beter kan onthouden?

Rob: "Goede vraag! Je meet aan het begin van het webinar je leessnelheid. En aan het eind van het webinar meet je wederom je leessnelheid. Je meet vervolgens het verschil en dan weet je hoeveel procent je sneller leest. Dat ligt gemiddeld tussen de 50 en 100% sneller."

3. Kun je ons een voorproefje geven over wat er in het webinar aan bod komt?

Rob: "Jazeker. Over beter onthouden: je brein is ontworpen als een soort werkplaats. Je denkt vaak over dingen na, gedachten komen en gaan. Het is geen opslagplaats waar je altijd precies uit kunt halen wat je wilt. Opslaan en terughalen van informatie werkt volgens een aantal principes. Als je die toepast, gaat onthouden beter en makkelijker. Over sneller lezen: we behandelen een aantal verschillende technieken. Ik heb alvast een klein testje voor je. Kijk eens in de ruimte waar je zit van helemaal links naar helemaal rechts, in een vloeiende lijn. Als je dat doet, zul je merken dat je niet in een vloeiende lijn kijkt. Je stopt steeds even, kleine hikjes. Dat werkt ook als je leest. Je leest niet in een vloeiende lijn, maar stopt soms heel even. Een vraag bij snellezen is dan bijvoorbeeld: hoe kun je meer informatie opnemen per stopmoment? Er zijn tools ontwikkeld die je helpen meer informatie per stopmoment op te nemen. Daar gaan we mee aan de slag!"

Ben je na het lezen van dit korte interview nieuwsgierig geworden naar het interactieve webinar “Leer veel sneller lezen en onthouden!”? Geef je dan snel op door hier te klikken!