Online trainen bij Learnit: vanuit huis, met een trainer!

Zoek een online communicatie/management training

Zoek een online IT training

De voordelen van online trainen

✓ Je kunt vanuit elke locatie meedoen.

✓ De trainer kan zijn scherm delen tijdens de uitleg.

✓ Opnemen van een sessie is mogelijk.

✓ Je ontvangt vooraf al het materiaal in huis of online.

✓ Één-op-één met de trainer kan.

✓ Je kan jezelf of anderen op stil zetten.

Wat houdt een online training precies in?

Een online training is een training die live wordt gegeven in een digitale classroom, samen met een trainer en medecursisten. Dit is dus geen E-learning! Het programma dat Learnit hiervoor gebruikt is Zoom.

Om meer te leren over hoe dit programma werkt en hoe jij dit als cursist zou gaan gebruiken hebben wij een instructievideo voor cursisten gemaakt.

Hoe ziet het online trainen er uit?

Naast de genoemde instructievideo laten we jou ook graag op andere manieren zien hoe online trainen bij Learnit werkt, wij hebben namelijk naast de instructievideo voor cursisten, ook een webinar gemaakt waarin wij verder ingaan op de Zoom software, deze kan je hier bekijken. Daarnaast hebben we ook een animatievideo gemaakt die in een paar minuten uitlegt hoe Zoom voor cursisten bij Learnit werkt, deze kan je hier bekijken.

Wat je nodig hebt

→ Internet, audio en een webcam.

→ Het liefste een laptop of computer, als het niet anders kan is deelname via een telefoon ook mogelijk.

Veelgestelde vragen

→ Dit is niet verplicht maar wordt wel aangeraden. Als je het programma niet kan of wilt downloaden raden wij aan om via Google Chrome aan de training mee te doen.

→ Zoom en andere soortgelijke online video chat programma’s zijn in het verleden slecht in het nieuws gekomen vanwege privacyproblemen. Learnit houdt dit uiteraard goed in de gaten. Om enige problemen zo veel mogelijk te voorkomen zorgen wij ervoor dat al onze online trainingsruimtes versleuteld zijn en dat alleen mensen die zich hiervoor inschrijven de ruimte mogen betreden. Daarnaast vragen wij jullie alleen om de meest nodige data; de naam die in het scherm verschijnt en het mailadres waar de uitnodiging voor de meeting naar wordt verstuurd. Op deze manier proberen wij jullie privacy te waarborgen. Voor verdere vragen of twijfels over de privacy zijn wij te bereiken op communicatie@learnit.nl.

→ Wij raden aan om met je scherm naar een lichtbron (raam of lamp) toe te zitten. Dus dat het licht in je gezicht schijnt en niet van achter komt. Zorg er wel voor dat het licht niet te fel is. Voor de audio raden we aan om een koptelefoon met audio te gebruiken, dit geluid is vaak een stuk beter dan het geluid dat uit een laptop komt.

→ We hebben uitgebreid getest welke software het beste bij ons zou passen. Hiervoor hebben we een aantal programma’s getest op verbindingssterkte, mogelijkheden en gebruiksvriendelijkheid. Wat ons betreft kwam Zoom hierbij veruit het beste uit de bus.