Learnit Training

Online trainen bij Learnit: vanuit huis, met een trainer!

Zoek een online communicatie/management training

Zoek een online IT training

De voordelen van online trainen

 • Je kunt vanuit elke locatie meedoen
 • De trainer kan zijn scherm delen tijdens de uitleg
 • Opnemen van een sessie is mogelijk
 • Je ontvangt vooraf al het materiaal in huis of online
 • Één-op-één met de trainer kan
 • Je kan jezelf of anderen op stil zetten

cursist achter een laptop

Wat houdt een online training precies in?

Een online training is een training die live wordt gegeven in een digitale classroom, samen met een trainer en medecursisten. Dit is dus geen E-learning! Om meer te leren over hoe online training werkt en hoe jij dit als cursist zou gaan gebruiken hebben wij een instructievideo voor cursisten gemaakt.

Hoe ziet het online trainen er uit?

Naast de genoemde instructievideo laten we jou ook graag op andere manieren zien hoe online trainen bij Learnit werkt, wij hebben namelijk:

Gratis oefensessies: wil je graag een online training bij ons volgen maar weet je niet zeker of online leren in Zoom wel geschikt voor jou is? In dat geval bieden wij twee soorten gratis oefensessies aan, waarin jij een goed beeld kan krijgt hoe het programma werkt en hoe jouw specifieke trainingssessie er online uit zou komen te zien. Wil je een IT-training volgen? schrijf je dan hier in voor de oefensessie. Wil je een ander soort training volgen? schrijf je dan hier in voor de oefensessie, wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.

Videomateriaal: Naast de instructievideo voor cursisten, hebben wij ook een webinar gemaakt waarin wij verder in gingen op de Zoom software, deze kan je hier bekijken. Daarnaast hebben we ook een animatievideo gemaakt die in een paar minuten uitlegt hoe Zoom voor cursisten werkt, deze kan je hier bekijken.

Wat je nodig hebt

 • Internet, audio en een webcam
 • Het liefste een laptop of computer, als het niet anders kan is het via een telefoon ook goed.

cursist achter een laptop

Veelgestelde vragen

Moet ik het online trainingsprogramma Zoom downloaden om mee te kunnen doen?

Dit is niet verplicht maar wordt wel aangeraden. Als je het programma niet kan of wilt downloaden raden wij aan om via Google Chrome aan de training mee te doen.

Hoe zit het mijn privacy?

Learnit houdt privacy uiteraard goed in de gaten. Om enige problemen zo veel mogelijk te voorkomen zorgen wij ervoor dat al onze online trainingsruimtes versleuteld zijn en dat alleen mensen die zich hiervoor inschrijven de ruimte mogen betreden. Daarnaast vragen wij jullie alleen om de meest nodige data; de naam die in het scherm verschijnt en het mailadres waar de uitnodiging voor de meeting naar wordt verstuurd. Op deze manier proberen wij jullie privacy te waarborgen. Voor verdere vragen of twijfels over de privacy zijn wij te bereiken op communicatie@learnit.nl.

Welke software bieden jullie naast Zoom ook nog aan?

Learnit kan trainingen en webinars aanbieden met diverse software als dit via Zoom niet mogelijk is.

Wij gebruiken onder andere:

 • Skype en Skype for Business
 • Webex
 • Microsoft Teams

De veiligheid van Zoom is recent negatief in het nieuws gekomen. Doordat wij een betaalde versie van Zoom gebruiken en geen gegevens over klanten doorsturen naar Zoom zijn deze issues niet op ons gebruik van Zoom van toepassing, voor verdere vragen hierover kun je uiteraard contact met ons opnemen.

Hoe zorg ik er voor dat mijn beeld en geluid optimaal zijn tijdens de sessie?

Wij raden aan om met je scherm naar een lichtbron (raam of lamp) toe te zitten. Dus dat het licht in je gezicht schijnt en niet van achter komt. Zorg er wel voor dat het licht niet te fel is. Voor de audio raden we aan om een koptelefoon met audio te gebruiken, dit geluid is vaak een stuk beter dan het geluid dat uit een laptop komt.

Waarom hebben jullie gekozen om Zoom te gebruiken voor het geven van online trainingen?

We hebben uitgebreid getest welke software het beste bij ons zou passen. Hiervoor hebben we een aantal programma’s getest op verbindingssterkte, mogelijkheden en gebruiksvriendelijkheid. Wat ons betreft kwam Zoom hierbij veruit het beste uit de bus.