Learnit Training

Ontwikkelen Blended Leertrajecten

Bent je op zoek naar een partij die een blended leertraject kan ontwerpen en ontwikkelen? We adviseren je graag en gaan samen met je op onderzoek uit naar wat het beste in je organisatie past. Hoe dit traject verloopt, hangt natuurlijk volledig af van je behoeften en wensen.

Bijna elk leertraject bevat tegenwoordig een vorm van online leren. Eigenlijk is dit niet meer dan logisch; door gebruik te maken van vormen van online leren, kan het leren op ieder gewenst moment en op vele verschillende manieren georganiseerd worden. Nieuwsgierig naar hoe je training of leertraject er in een online of blended vorm uit kan zien? Learnit denkt graag met je mee en ontwerpt en ontwikkelt in samenspraak én samenwerking met je een leertraject dat aan de behoeften en wensen van je medewerkers en organisatie voldoet.

Learnit gelooft in leertrajecten die:

  • (zoveel mogelijk) geïntegreerd zijn in de praktijk
  • inspireren en uitdagen
  • keuzevrijheid geven
  • verder helpen

Hoe je leertraject eruit gaat zien, daar komen we gaandeweg achter. Dit hangt namelijk af van veel verschillende factoren. Denk hierbij aan de doelgroep, de inhoud (doelen), de organisatie en de kaders. We onderscheiden wel een aantal fasen om tot een leertraject te komen:

  1. Globaal ontwerp: we nemen de opleidingsvraag, doelgroep, praktijk en de organisatie onder de loep en zorgen dat we deze scherp in beeld krijgen. Vervolgens maken we aan de hand van deze informatie een globaal ontwerp voor het leertraject. Dit ontwerp vertelt wat de leerdoelen zijn en hoe deze gerealiseerd kunnen worden.
  2. Detailontwerp: Nadat het globaal ontwerp is goedgekeurd, kleuren we het leertraject verder in. We bepalen de exacte inhoud en hoe de leeractiviteiten eruit gaan zien.
  3. Ontwikkeling: zijn we het eens over het detailontwerp? Dan gaat we aan de slag met het ontwikkelen van de leermaterialen. Dit doen we altijd in afstemming en waar mogelijk in samenwerking met jou.
  4. Implementatie: zijn de leermaterialen naar wens? Dan leveren we deze op. We zorgen er bij voorkeur voor dat je als organisatie eigenaarschap hebt over de materialen en, indien nodig, zelf kunt aanpassen.

In de praktijk kunnen bovenstaande fasen door elkaar lopen. We houden hierbij graag rekening met de werkwijze die binnen je organisatie het beste werkt.

Ben je benieuwd wat Learnit voor je organisatie kan betekenen? Neem dan contact met ons op. We denken ook graag met je mee als je nog geen concrete vraag hebt.