« Terug naar alle thema's

Trainingen Office

Learnit Training biedt verschillende leerzame en boeiende trainingen aan op het gebied van Office: van de basistraining Access tot aan de experttraining Excel. We bieden Office-trainingen maatgericht aan, zowel individueel als voor groepen.

Live Online

CursusnaamDuur


Klassikaal

CursusnaamDuur























E-Learning

CursusnaamDuur















“De Cursus Excel 2010 VBA geeft een goede start over Macro's en het programmeren ervan!” Training: Excel VBA - Beoordeling: 7.8

Tuncay Sahin

"Ik ben zeer tevreden over de cursus. Heb er meer gehaald dan ik had verwacht en dat is altijd goed." Training: Word Basis - Beoordeling: 0

“Training op eigen niveau waarbij je ondersteuning krijgt zodra je dit nodig hebt. Hierdoor kan je efficiënt in je eigen tempo leren!” Training: Excel Vervolg - Beoordeling: 9.0

J. Kramer, Hema

“Betrokken, enthousiaste en ervaren trainer waardoor de cursus voor een ieder toegankelijk is.” Training: Excel Basis - Beoordeling: 8.6

Niels Krol, Eduvier Onderwijsgroep

“Mijn indruk van deze training is uitstekend! Niets dan lof....” Training: Excel Vervolg - Beoordeling: 10.0

S. Vlutters, SBO De Windroos

"Erg praktische Excel training waarbij je op alle niveaus kunt instappen. Trainer brengt je kennis bij over Excel. Met name de praktische handige trucjes tijdens de training zorgen ervoor dat je na afloop alles praktisch kan toepassen." Training: Excel Basis - Beoordeling: 0

[link]

De 4 belangrijkste redenen om Access met Excel te gebruiken

Binnen de Office-productenfamilie kun je programma’s combineren in het gebruik. Zowel Access als Excel heeft verschillende voordelen en een aantal verschillende functies. Maar waarom zou je voor één van de twee moeten kiezen? Het combineren van Access en Excel brengt namelijk een aantal voordelen met zich mee! Als je gegevens opslaat in Access en er verbinding mee maakt vanuit Excel kun je profiteren van de voordelen van beide programma’s. We hebben 4 redenen voor je op een rijtje gezet om deze twee programma’s samen te gebruiken.

1. Een Excel-werkblad naar Access kopiëren. Een goed begin is het kopiëren van gegevens van Excel naar Access. Je kunt een Access-tabel aanmaken en deze weergeven in de gegevensbladweergave, welke lijkt op een Excel werkblad. In de gegevensbladweergave kun je de algemene taken bij het maken van een tabel meteen uitvoeren. Veel eenvoudiger is als je gegevens uit Excel kopieert en plakt in Access. Op deze manier hoef je niet eerst een tabel aan te maken of een tabel te openen in de gegevensbladweergave, maar wordt automatisch gevraagd of de gegevens kopteksten bevatte, wordt het goede gegevenstype gebruikt en is de Access-tabel gemaakt.

2. Een koppeling maken naar Excel vanuit Access. Een andere eenvoudige manier om voordelen van Excel én Acces te gebruiken, is door een Excel-tabel te koppelen aan een Access-tabel. Met het gebruik van een Access-koppeling kun je de gegevens in Excel bewaren, maar ook regelmatig gebruik maken van Access-functies. Als je wijzigingen wilt toepassen, kun je deze aanbrengen in Excel en vervolgens in de Access-tabel vernieuwen. Je kunt de inhoud van de tabel niet bewerken in Access.

3. Access-rapporten maken met Excel gegevens. Als je alle gegevens vanuit Excel hebt verzameld in Access, kun je profiteren van een reeks hulpprogramma’s voor het maken van rapporten. Door gebruik van opties als ‘wizard Rapport’, ‘Indelingsweergave’ of één van de andere vele besturingselement wizards en -galerieën, kun je eenvoudige rapporten, groeps- en overzichtsrapporten, grafische rapporten en subrapporten maken.

4. Filteren, sorteren en query’s uitvoeren in Access. In Access kunnen gegevens vanuit Excel gefilterd en gesorteerd worden in een gegevensbladweergave, zonder dat opnieuw een nieuwe gebruikersinterface geleerd moet worden. De pictogrammen, opdracht menu’s, citeria en dialoogvensters lijken sterk op elkaar. Deze filters kun je vervolgens ook opslaan en sorteren. In Access kun je query’s aanmaken zonder überhaupt te weten waar SQL voor staat. Dit kun je doen met vier query wizards.

Cursus Access

Wil jij meer leren Access? Learnit biedt trainingen over Access aan op verschillende niveaus. Tijdens de 2-daagse training Acces Basis gaan we in op de structuur van databases en leer je hoe je deze kunt benaderen met Access. Tijdens de 2-daagse training Acces Vervolg ligt het accent op het ontwikkelen in Access en ga je aan de slag met relaties tussen tabellen, complexe formulieren en beveiliging. Klik hier voor alle trainingen op het gebied van Access..

[link]

Van visie tot evaluatie: tips voor projectleiders

Of het nu gaat om het zorgen voor structuur, helder met je team communiceren of een visie overbrengen: leiders van projecten moeten van veel markten thuis zijn om hun team naar goede resultaten te leiden. Zes belangrijke tips voor de projectleiders van nu.

1. Bepaal de projectdoelen.

Duidelijke projectdoelstellingen zullen de focus van je project bepalen: wees hier daarom zo specifiek mogelijk in. Door de projectdoelen helder te formuleren voorkom je dat men te veel met bijzaken bezig is.

2. Zorg voor een heldere visie.

Een goede projectmanager zorgt voor duidelijkheid en inspireert de rest van het team. Een handig hulpmiddel in het creëren van duidelijkheid is door gebruik te maken van visuele middelen (diagram, grafiek of tekening). Een heldere visie zorgt ervoor dat alle neuzen dezelfde kant op staan.

3. Zorg voor een duidelijke communicatie.

Om succesvol te werken binnen projecten is duidelijke, open communicatie van essentieel belang. Wees duidelijk over de doelen en de voortgang van het project. Dit zorgt voor een groter commitment van iedereen die werkt aan het project (opdrachtgever, projectleider, teamleden, lijnmanagers en de gebruikers). Daarnaast is het belangrijk dat iedereen bewust is van zijn of haar verantwoordelijkheden binnen het project. Als de verantwoordelijkheden niet duidelijk zijn, bestaat de kans dat een project vertraging oploopt. Een goede communicatie is dus onmisbaar voor een prettige en effectieve samenwerking.

4. Zorg voor leiderschap.

Naast het opzetten, structureren en beheersen van een project, is leiderschap geven aan de teamleden een belangrijk onderdeel van projectleiderschap. Breng de projectdoelen en ideeën overtuigend over. Dit zal de teamleden enthousiasmeren en motiveren. Een positieve instelling laat zien dat je toegewijd bent aan het project. Geef de teamleden vertrouwen door bijvoorbeeld bepaalde zaken te delegeren.

5. Zorg voor structuur.

Een project kan complex en hectisch zijn. Structuur is dan erg belangrijk om het overzicht te houden. Maak gebruik van een goede mappenstructuur die toegankelijk is voor het hele projectteam en maak een duidelijke planning met behulp van bijvoorbeeld MS Project.

6. Evalueer het project.

Evaluatie is een stap die regelmatig wordt overgeslagen, terwijl het een belangrijk leermoment is. Zorg dat het hele team meedoet aan de beoordeling van het project. Wat ging goed? Wat ging minder? Wat kunnen we de volgende keer beter doen? Evaluatie is nodig bij elke mijlpaal en niet alleen aan het einde van het project. Als er niet wordt geëvalueerd is de kans dat een volgend project zal mislukken groter.

Training Projectleiderschap

Wil je verder groeien in je rol als projectleider? Dan is onze driedaagse training Projectleiderschap iets voor jou. Tijdens deze training besteden we aandacht aan je persoonlijke leiderschapsstijl. Je leiderschap moet er immers voor zorgen dat je een project tot een succes kan maken. In deze training leer je ideeën overtuigend over te brengen. Zo kun je je teamleden enthousiasmeren en motiveren. Daarbij leer je het beste in mensen naar boven te halen en individuele kwaliteiten te herkennen. Ook wordt aandacht besteed aan het contact met de opdrachtgever; hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat dit zo effectief mogelijk verloopt? Na het volgen van deze training weet je hoe je de belangrijkste kracht in het team wordt en blijft!

[link]

Prezi vs. PowerPoint: de grootste verschillen

Als je binnenkort een presentatie moet geven op je werk zul je misschien als eerst denken aan PowerPoint, bekend om de slides. In enkele gevallen wordt Prezi, een programma die bekend staat om de mindmap structuur, gebruikt. Maar met welk programma maak jij nou echt indruk met je presentatie en wat zijn de grote verschillen? Wij hebben het voor je uitgezocht!

Wat is PowerPoint?

PowerPoint is een presentatieprogramma van Microsoft dat deel uitmaakt van Microsoft Office. De presentaties bestaan uit meerdere virtuele dia’s die elkaar opvolgen. Je kunt tekst, audio, video, afbeeldingen en 3D-modellen in de dia’s invoegen.

Wat is Prezi?

Prezi is een online presentatieprogramma die in 2009 op de markt is gekomen als alternatief van PowerPoint. In tegenstelling tot de diastructuur van PowerPoint, heeft Prezi een groot canvas waar je onder andere teksten, afbeeldingen, grafieken en video’s kunt plaatsen. Je kunt eenvoudig inzoomen op verschillende delen van de mindmap.

Wat is beter: PowerPoint of Prezi?

Zoals over veel andere programma’s die vergelijkbaar zijn is er ook over PowerPoint en Prezi een discussie over welk programma nou beter is. De één vindt PowerPoint prettiger werken en de ander Prezi. Hoewel iedereen een eigen voorkeur heeft, kunnen we wel onderscheid maken tussen de functionaliteiten.

  • Interactie. Prezi staat erom bekend erg interactief te zijn, maar toch heeft PowerPoint meer mogelijkheden. Als presentator van Prezi blijf je alsnog vastzitten aan een ingesteld pad en als je teveel inzoomt op een onderdeel kun je na een paar klikken het overzicht kwijt raken. Powerpoint werkt met interactieve menu’s waardoor met behulp van hyperlinks elk menu interactief kan worden.
  • Animatie. Prezi heeft de mogelijkheid om opbouwende animaties en animatiepaden toe te voegen, maar je kunt één animatie per object toevoegen. Een gebruiker met genoeg kennis kan bij PowerPoint een object voorzien van meerdere animaties. De zoomfunctie maakt Prezi weer erg populair, wat voor veel gebruikers een reden is om hier een presentatie te maken.
  • Templates. Voor grote organisaties is het werken zonder gebruiksvriendelijke templates ondenkbaar. Iedere presentatie bevat in basis ongeveer dezelfde slides, zoals een titelslide, een inhoudsopgave, tekst en een afbeelding, een grafiek en een video. PowerPoint maakt het mogelijk deze volledig in huisstijl op te maken en gebruikersinstructies toe te voegen. De voornaamste drempel bij Prezi is dat het niet algemeen bekend is voor iedereen en collega’s dus misschien eerst een training zullen moeten volgen.

Training Prezi

Wil jij graag presentaties maken met Prezi en wil jij hier meer over leren? Tijdens onze 1-daagse training ’Presentaties maken met Prezi’ leer je meer over de mogelijkheden van het programma en oefen je met het maken van een presentatie. Klik hier voor meer informatie over de training of om je direct in te schrijven.

[link]

De programma’s van Office 365

Met een softwarepakket als Office 365 wordt het samenwerken tussen medewerkers efficiënter en productiever. Dit scheelt veel tijd voor jouw werknemers. Het efficiënte samenwerken komt mede dankzij de vele apps de binnen Office 365 beschikbaar zijn. Hieronder geven wij jou een overzicht met een korte omschrijving van de applicaties. Niet al deze programma’s zitten standaard in het pakket, maar kun je als extra dienst toevoegen in je abonnement.

De programma’s:

  • Acces. Met Acces is het mogelijk om een database te bouwen en met query’s verschillende formulieren, rapporten en pagina’s te maken van de data.
  • Bookings. Klanten kunnen via Bookings online afspraken inplannen en het programma geeft een overzicht van alle afspraken en de mogelijkheid het te beheren.
  • Delve. Met Delve kun je jouw Office 365 account te beheren en heb je makkelijk toegang tot alle favoriete documenten die aan het account gelinkt zijn.
  • Excel. Excel is het spreadsheet programma van Microsoft en maakt het mogelijk berekeningen uit te voeren in een werkmap bestaande uit verschillende bladen.
  • Exchange. Exchange maakt interne samenwerking binnen een groot bedrijf mogelijk door het beheren van e-mails, afspraken, taken en contacten.
  • Power Automate. Power Automate maakt het mogelijk taken binnen Microsoft te automatiseren en bepaalde apps met elkaar te integreren.
  • Forms. Forms wordt gebruikt om vragenlijsten, een quiz of polls aan te maken en uit te zetten, waarvan resultaten geanalyseerd kunnen worden.
  • OneDrive. OneDrive maakt het mogelijk om documenten, foto’s en andere bestanden online op te slaan. Het biedt voordelen als het kunnen bekijken van je document vanaf elk apparaat met internetverbinding en het maakt het online samenwerken in documenten eenvoudiger.
  • OneNote. OneNote is het online notitieboek van Microsoft waarmee je aantekeningen, afbeeldingen of andere bestanden kunt ordenen op verschillende niveaus. Daarnaast kun je verschillende notitieblokken aanmaken.
  • Outlook. In het e-mailprogramma Outlook kun je naast het versturen van mails ook je contactpersonen, agenda en takenlijst bekijken.
  • Planner. Planner biedt de mogelijkheid om teamwerk visueel te organiseren door het aanmaken van een planning met verschillende taken.
  • PowerPoint. Een PowerPoint presentatie kun je gebruiken als ondersteuning van je verhaal, met afbeeldingen, tekst, video’s en grafieken.
  • Publisher. Voor het maken van nieuwsbrieven of brochures kun je gebruik maken van Publisher. Het programma biedt meer ontwerpmogelijkheden dan bijvoorbeeld Word.
  • SharePoint. SharePoint kan gebruikt worden als intranet-omgeving en er kunnen mededelingen gedaan worden, bestanden gedeeld of plannen weergegeven.
  • Skype. Via Skype kun je online telefoneren en chatten en het programma maakt het mogelijk om online te vergaderen.
  • Stream. Met Stream kun je alle video’s van je organisatie altijd en op elk apparaat terugkijken.
  • Sway. Met Sway kunnen presentaties gemaakt worden door een combinatie van tekst en media.
  • Teams. In Teams kunnen teamleden gesprekken met elkaar voeren en bestanden, notities en andere items delen.
  • Word. Met Word kun je documenten als brieven, verslagen of notulen uittypen.
  • Yammer. Yammer is een hulpprogramma voor sociale netwerken wat helpt om jouw team in contact met elkaar te brengen. Hiermee verhoog je de betrokkenheid, verbeter je de communicatie en maak je de bedrijfscultuur transparant.

Training Office 365

Is jouw organisatie net overgestapt naar Office 365 en wil je weten hoe je meer uit dit pakket kunt halen? Tijdens onze training Office 365 leer je op welke manieren je online kunt samenwerken, hoe je makkelijk planningen maakt en nog meer voordelen. Klik hier voor meer informatie over de training of om je direct in te schrijven.

[link]

De 5 grootste voordelen van Google Analytics

De meeste mensen hebben wel eens gehoord van Google Analytics en sommigen hebben hun website hieraan gekoppeld. Toch weet niet iedereen hoe het precies werkt en wat voor voordelen ze eruit kunnen halen. Met Google Analytics kun je alle activiteiten naar, op en van je website meten en vorm je een duidelijk beeld over onder andere bezoekersstromen en -profielen. Deze informatie kan je helpen om gerichte marketing op te zetten, om zo meer bezoekersstromen te krijgen en daardoor meer winst te behalen. Google Analytics is dus een handig en effectief programma, de volgende vijf voordelen laten dit verder zien!

1. Inzicht in verkeersbronnen. Via verschillende wegen en kanalen komen bezoekers op een website terecht. Dit kan bijvoorbeeld via een zoekmachine, een advertentie of social media. Als je meer weet over waar bezoekers vandaan komen, heb je een beter idee van het effect van de marketingactiviteiten.

2. Keywords rapportage. Met de keywords rapportage kun je zien op welke keywords bezoekers op de website zijn gekomen. Op deze manier zie je welke keywords het meest gezocht worden en welke het meeste websiteverkeer bezorgen. Met deze informatie kun je de website optimaliseren door keywords te veranderen.

3. Beeld van bezoekers. Zoals eerder genoemd biedt Google Analytics inzicht in bezoekersprofielen, wat je informatie geeft over waar je bezoekers vandaan komen, hoe vaak ze je website bezoeken en hoeveel nieuwe en terugkerende bezoekers de website heeft. Ook is te zien op welk apparaat bezoekers jouw website bezochten. Al deze informatie geeft jou een beter beeld van de doelgroep, waardoor je gerichte marketing kunt toepassen.

4. Inzicht in bouncepercentage. Het bouncepercentage vertelt je meer over hoe je webpagina’s het doen. Op welke pagina’s blijven bezoekers hangen en welke pagina’s klikken bezoekers snel door? Van een bounce is sprake als een bezoeker meteen weggaat na één pagina op jouw website te hebben bezocht. Een hoog bouncepercentage houdt in dat een landingspagina minder relevant is voor bezoekers. Als je weet welke pagina’s een hoog bouncepercentage hebben kun je gerichte acties ondernemen.

5. Geen verplichte kosten. Google Analytics is een gratis programma van Google, maar ondanks dat heeft het evenveel functionaliteiten dan andere programma’s.

Training Google Analytics

Wist je dat Learnit een training over Google Analytics aanbiedt? Tijdens onze training Google Analytics Basis leer je de basisprincipes en hoe je dit op de juiste manier kan gebruiken om duidelijke inzichten te krijgen. Klik hier voor meer informatie over de training of om je direct in te schrijven.

[link]

De voordelen van Power BI

Power BI is een programma van Microsoft dat de afgelopen jaren sterk is toegenomen in het aantal gebruikers. Het programma is uitermate geschikt om managementrapportages te maken. Met Power BI ben je namelijk in staat om relevante data analyses uit te voeren en deze gelijk te visualiseren, ook als je geen programmeur of data scientist bent. Lees hieronder over de verschillende voordelen die Power BI te bieden heeft.

  • Power BI is volledig geïntegreerd met de andere Microsoft programma’s. Hierdoor verloopt het samenvoegen van data/informatie vrijwel vlekkeloos. Zo is het bijvoorbeeld geen enkel probleem om bijvoorbeeld data uit Excel over te zetten naar Power BI.
  • Deel gemakkelijk data met medegebruikers. Wist je dat je daarnaast gemakkelijk informatie kan delen met wie je maar wil? Per rapport of dashboard kan je namelijk zelf instellen wie toegang heeft tot deze informatie en wie aanpassingen kan doen binnen een dashboard.
  • Power BI is ook geschikt voor je mobiel. Geen laptop bij de hand? Geen probleem! Je kan je dashboard namelijk net zo gemakkelijk inzien op je telefoon. Power BI beschikt namelijk over een functie die het mogelijk maakt om het dashboard te verkleinen naar mobiel formaat, zodat alle gegevens gemakkelijk te lezen zijn.
  • Het programma is gratis beschikbaar. Dit heeft zeker aan de populariteit van het programma bijgedragen. Wil je toch liever een versie gebruiken waarin je iets uitgebreidere analyses kan maken en waarin je nog meer visualisatie mogelijkheden hebt? Dan kun je de betaalde versie aanschaffen voor slechts €8,40 per maand per gebruiker.
  • Maak handig gebruik van al bestaande dashboards en rapporten. Wist je dat er diverse verschillende applicaties bestaan die ontwerpen voor dashboards en rapporten aanbieden? MS Dynamics en Salesforce laten je gebruik maken van hun bestaande content wanneer je over deze applicaties beschikt.

Training Power BI

Wist je dat Learnit twee verschillende trainingen in Power BI aanbiedt? Tijdens onze training Power BI Basis leer je hoe je in Power BI effectieve managementrapportages maakt met gegevens uit Excel en hoe je hiermee interactieve management dashboards creëert. De kern van de training Power BI Vervolg ligt in de talloze mogelijkheden die de DAX Functies in Power BI te bieden hebben. Klik op de training voor meer informatie of om je direct in te schrijven. [link]

Wat zijn de voordelen van SharePoint?

De afweging om wel of niet gebruik te maken van SharePoint kan een lastige keuze zijn voor organisaties. Zeker als je niet helemaal bekend bent met het programma. De mogelijkheden bij SharePoint lijken eindeloos en de toepassingen zijn redelijk divers. Om de juiste keuze te maken is het belangrijk om te kijken naar de behoeften van de gebruikers. Learnit heeft een aantal voordelen van Sharepoint voor je op een rijtje gezet, waardoor de keuze om wel of niet voor SharePoint te kiezen misschien wel gemakkelijker wordt voor jou!

  • Intranet in de cloud. Dat SharePoint beschikbaar is in de cloud is één van de grootste voordelen van het programma. Ongeacht je locatie is het intranet te bereiken via desktop, tablet, smartphone of laptop. Dit maakt het programma aantrekkelijk en eenvoudig nu het werken vanaf verschillende locaties de nieuwe norm is. Daarnaast is SharePoint altijd up-to-date en ben je dus minder tijd en kosten kwijt aan het onderhouden en doorvoeren van updates.
  • Slim samenwerken. Het is gemakkelijk om documenten te delen, omdat SharePoint een sociaal platform is. Je kunt verschillende teamsites maken waarin mensen uit hetzelfde team documenten kunnen maken en delen. Hierdoor wordt de samenwerking effectief en efficiënt.
  • Eén integraal platform. SharePoint is geïntegreerd met Microsoft Teams, de Microsoft Office Suite en back-office systemen. Hierdoor is alle nodige informatie via één portaal te bereiken, dit maakt het informatiebeheer een stuk eenvoudiger.
  • Veilig werken. Bedrijfsinformatie, persoonsgegevens en gevoelige documenten hebben de beste beveiliging nodig. SharePoint heeft verschillende veiligheidsmaatregelen genomen om bijvoorbeeld datalekken te voorkomen. Daarnaast kunnen documenten ook veilig gedeeld worden met externe partijen zoals klanten of partners.
  • Personaliseren zonder ontwikkelaar. Het intranet kan met SharePoint helemaal ingericht worden naar jouw eigen wensen en behoeften en je hebt hiervoor geen hulp nodig van een ontwikkelaar. Daarnaast hoef je gegevens niet meer handmatig in te voeren, waardoor je incorrecte en dubbele data vermijdt.
  • Slimme zoekfunctie. In grote, complexe intranetsites kan het lastig zijn om de juiste, specifieke informatie te vinden. SharePoint heeft een uitgebreide zoekfunctie die direct documenten of intranetpagina's laat zien die overeenkomen met de zoekopdracht.
  • Intelligente werkplek. SharePoint heeft interessante functies door het gebruik van Artificial Intelligence, zoals de chatbot waar medewerkers vragen aan kunnen stellen. De functionaliteiten die AI biedt worden steeds verder ontwikkeld naarmate er meer data is en er meer gebruikers zijn.

Training of E-learning SharePoint

Wist je dat Learnit zowel trainingen als een E-learning in SharePoint aanbiedt? Tijdens onze training SharePoint Basis ga je zowel aan de slag met de mogelijkheden voor eindgebruikers als het zelf opzetten en inrichten van een site. De kern van de training SharePoint Vervolg ligt in het opzetten en beheren van complexere sites. Ga je liever zelf op je eigen tempo aan de slag met SharePoint? Bekijk dan eens onze E-learning SharePoint. [link]

Maak kennis met Access!

Van het maken van een simpele tabel tot aan het opvragen van gegevens met behulp van filters en query’s, de mogelijkheden in het programma Access zijn eindeloos! Access heeft veel weg van Excel, met als verschil dat je in Access relaties tussen verschillende tabellen kunt leggen. Doordat het programma slim gebruikt maakt van een grafische interface, ben ook jij als (beginnend) gebruiker in staat om zelf een database op te zetten. Om een goed beeld van Access te krijgen, bespreken we in deze blog de belangrijkste mogelijkheden binnen het programma. Zo kom je erachter of Access een geschikt programma is voor jouw werkzaamheden!

Tabellen

De basis van vrijwel alle Access bestanden bestaat uit tabellen. In deze tabellen kun je zelf informatie invoeren die je nodig hebt en kun je verschillende tabellen die in relatie tot elkaar staan aan elkaar linken. Het is erg belangrijk om de tabellen in het begin goed op te zetten en ze goed aan elkaar te linken, want anders loop je later in het proces tegen onjuistheden aan. Elke rij in een tabel heeft een uniek zogenaamd ‘ID nummer’, welke je nodig hebt om naar iets uit een tabel te kunnen verwijzen. Dit ID nummer heb je nodig om te kunnen verwijzen naar ‘iets’ uit je tabel met een unieke naam, de rijen zelf hebben namelijk geen unieke waardes.

Primaire velden

De primaire velden binnen een tabel bevatten een unieke naam die je nodig hebt om de verschillende rijen in een tabel van elkaar te kunnen onderscheiden. De reden dat Access werkt met unieke namen in de primaire velden heeft te maken met het volgende. Stel dat er namen in de tabel voorkomen, en dat er meerdere mensen zijn die de achternaam ‘de Boer’ hebben, dan ziet het systeem geen verschil tussen bijvoorbeeld Eva de Boer en Emma de Boer, terwijl het toch echt om twee verschillende personen gaat. Zo’n unieke naam kan dan het verschil maken in een tabel. Deze unieke naam zou je daarom zelfs kunnen vergelijken met een burgerservicenummer (BSN) of of sofi nummer, waarmee de overheid als het ware iedere persoon een unieke code heeft gegeven om mensen van elkaar te kunnen onderscheiden.

Verwijzingsvelden

Een verwijzingsveld wordt gebruikt om naar een andere tabel te kunnen doorverwijzen. Hierdoor ben je in staat om van een kolom een ‘opzoeken en relatie’ kolom te maken, waarmee je kan verwijzen naar een andere tabel. Misschien vraag je je af wanneer je gebruik maakt van zo’n verwijzingsveld. Dat kan bijvoorbeeld in de volgende situatie.

Stel, je wilt onderzoek doen naar de bedrijfscultuur binnen een grote landelijke organisatie waarbij je beschikt over een bestand waarin je de gegevens van alle werknemers van de organisatie hebt opgeslagen (naam, adres, personeelsnummer). Op een bepaald moment besluit je om met verschillende personen uit dit bestand een interview te houden om meer informatie over de werksfeer te verkrijgen. Het is dan wel zo handig om een apart bestand te maken waarin je bij kan houden met wie van de werknemers je allemaal hebt gesproken om misverstanden te voorkomen. Via Access zou je dan een apart formulier kunnen aanmaken, waarin je bijhoudt met wie je hebt gesproken op welke datum en op welke locatie het interview plaatsvond. Om dit te kunnen linken aan een persoon die je terug kan vinden in het eerste bestand waarin je alle gegevens van alle werknemers hebt opgeslagen, heb je een uniek kenmerk nodig. Dit zou bijvoorbeeld het unieke personeelsnummer waar elke werknemer over beschikt kunnen zijn. In het verwijzingsveld hoef je dan dus enkel dit personeelsnummer in te voeren, waardoor Access daar automatisch een naam en adres aan linkt.

Formulieren

In het bovenstaande voorbeeld spraken we al over formulieren. Dit betreft een functie binnen Access waarbij je gemakkelijk informatie uit de gewenste kolommen van een tabel om kan zetten naar een formulier. Als je dit formulier eenmaal hebt gecreëerd, kan je via een eenvoudige interface alle gegevens invullen om een nieuwe rij toe te voegen zonder dat je deze in de aan het formulier gelinkte tabel hoeft toe te voegen. Hierdoor kun je niet per ongeluk een fout maken of een eerder toegevoegde rij verwijderen. Handig toch?

Training Access

Denk je na het lezen van deze blog dat Access misschien wel eens een handig programma voor jou zou kunnen zijn, maar weet je niet hoe je beste kan beginnen met informatie verwerken via Access? Dan hebben wij de perfecte training voor jou! In onze tweedaagse training Access Basis leer je namelijk alle basisvaardigheden die je nodig hebt om met Access uit de voeten kunnen. Van het maken van een eenvoudige tabel tot het opvragen van gegevens met filters en query’s en van het maken van handige invulformulieren tot de presentatie van de informatie in verschillende rapporten. Na het volgen van deze training beschik jij over de kennis en vaardigheden om werken in Access voortaan tot een succes te maken. Klik hier voor informatie over de training.

[link]

Waarom e-mail niet je beste vriend is tijdens een project

Een cruciale factor voor het laten slagen van projecten is goede communicatie. Ondanks dat e-mails volop worden gebruikt in het bedrijfsleven, is een e-mailsysteem niet de beste keus voor communicatie tijdens een project. Hier zijn drie redenen waarom je beter voor een ander hulpmiddel kunt kiezen tijdens projectmanagement.

1. Centraal opslagsysteem

Een project bevat veel informatie. Heel veel informatie. E-mailsystemen zijn niet ideaal om deze informatie te ordenen en op te slaan. Bij een project komt veel kijken: niet alleen één-op-één gesprekken en bestanden, ook ideeën, rapporten en statistieken maken vaak deel uit van een project. Het gebrek aan een centrale en geordende opslagsysteem kan voor veel onduidelijkheid, vertraging en dubbel werk zorgen. Je tijd als projectmanager en -medewerker is waardevol, zorg daarom dat je je tijd effectief gebruikt!

2. Task management

Een nadeel aan e-mailen is dat je niet een standaard update krijgt van de gang van zaken. Tenzij iemand je specifiek een e-mail terugstuurt of je het zelf regelmatig vraagt aan de desbetreffende persoon, is het niet duidelijk hoe het er precies voor staat met de taken. Daarnaast worden alleen de personen op de hoogte gehouden die de mail daadwerkelijk krijgen, andere teamleden kunnen gauw (onbedoeld) worden buitengesloten van de update.

Door het gebruik van een effectieve project management tool, worden alle taken overzichtelijk weergeven en gevolgd. De taken kunnen goed beschreven worden en op prioriteit gesorteerd worden. Hierdoor kan de projectmanager gemakkelijk de status van het project volgen, zonder een e-mail te versturen of het persoonlijk te vragen.

3. Onvoorspelbaarheid

Een project gaat hand in hand met risico's en onvoorspelbaarheid. Als projectmanager en projectteam moet je goed voorbereid zijn op plotselinge verandering. In het geval van nood, moet de projectmanager in staat zijn snel een geschikte oplossing te vinden met de beschikbare middelen. Helaas geven e-mailsystemen niet de overzichtelijkheid die een team in een spoedgeval nodig heeft. Het gebruik van een tool specifiek gemaakt voor projecten biedt daarentegen een goede ondersteuning bij risico's en onzekerheid.

MS Project

Maar wat wordt dan je beste vriend tijdens projecten? Een systeem speciaal gemaakt voor projecten is Microsoft Project. Ms Project behoort al jarenlang tot één van de belangrijkste planningsprogramma's voor op de werkplek. Er zijn momenteel drie versies: 2010, 2013 en 2016. Learnit Training biedt verschillende cursussen aan, waardoor je snel kan beschikken over algemene projectmanagement kennis die je nodig hebt om projecten te plannen, te beheren en te rapporteren. Klik op een van de bovenstaande jaartallen voor meer informatie over de MS project trainingen van Learnit.

[link]

Blijf up-to-date met de nieuwste functies van Excel!

Excel is een van de meest gebruikte softwareprogramma’s op de werkvloer. Het is dan ook niet geheel onverwacht dat het wereldwijd miljoenen gebruikers kent. Door de jaren heen zijn er veel updates geweest om Excel uit te breiden. Wil jij weten welke functies Excel recentelijk (in 2019 en 2020) heeft vrijgegeven? Lees dan deze blog en kom erachter of er interessante mogelijkheden voor jou tussen zitten!

1. Basisfuncties

Een aantal basisfuncties die de afgelopen twee jaar zijn geïntroduceerd zijn onder andere:

  • SAMENV. of Met deze functie kun je de tekst uit verschillende cellen samenvoegen. Deze functie lijkt veel op de functie TEKST.SAMENVOEGEN maar het verschil is dat SAMENV. naast celverwijzingen ook bereikverwijzingen ondersteunt. Dit werkt dus een stuk sneller!
  • COMBINEREN. Deze functie heeft veel weg van de join command in SQL. De functie laat je namelijk teksten van meerdere bereiken met elkaar combineren. Je kunt ieder item van elkaar scheiden door scheidingstekens te gebruiken. Met scheidingstekens bedoelen we één of meerdere tekens die tussen aanhalingstekens staan of een verwijzing naar een geldige tekstenreeks.
  • ALS.VOORWAARDEN. Met deze statement is Excel in staat om de grootste of kleinste waarde in een bereik aan te geven die aan een of meerdere criteria voldoet.

2. Draaitabel functies

Naast een aantal basisfuncties zijn er de afgelopen jaren ook een aantal handige draaitabel mogelijkheden bijgekomen:

  • Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om namen automatisch aan te passen in het werkblad;
  • De draaitabel geeft daarnaast automatische detectie van relaties aan;
  • Bovendien kan je de standaard indeling aanpassen naar je persoonlijke voorkeur;
  • Ook zijn er nu knoppen die ervoor zorgen dat je kunt inzoomen op je draaigrafieken;
  • En tot slot kun je namen automatisch aanpassen in bijvoorbeeld je werkblad.

3. Excel grafieken

Wist je dat Excel de laatste twee jaar ook twee nieuwe soorten grafieken heeft toegevoegd?

  • Trechterdiagram. Met een trechterdiagram kun je een grafiek maken die verschillende waardes aangeeft over verschillende periodes of fases. Denk bijvoorbeeld aan een trechter die de verschillende fases richting verkopen op je website aangeeft. Bovenin zou kunnen staan hoeveel consumenten je webpagina bezoeken, gevolgd door het aantal consumenten dat op een product klikken, gevolgd door het aantal consumenten dat producten in zijn of haar winkelmandje stoppen en tot slot het aantal consumenten dat daadwerkelijk producten kopen in jouw webwinkel.
  • Kaartgrafiek. Met deze grafiek ben je in staat om waarden met elkaar te vergelijken en categorieën weer te geven in verschillende geografische regio’s. Deze functie is vrij specifiek en vereist dan ook dat je gegevens geografische regio’s bevatten.

Trainingen Excel

Wist je dat Learnit negen verschillende Excel trainingen aanbiedt? Van de training Excel Basis tot aan Excel Expert en van Excel Draaitabellen, formules en functies tot aan Excel PowerPivot, Learnit heeft het allemaal in huis! Voor een compleet overzicht van onze Excel trainingen, klik hier voor meer informatie.

[link]

De verschillen tussen SQL en Excel

Veel mensen gebruiken Excel voor (relatief eenvoudige) data-analyses. Wanneer je gecompliceerdere analyses in Excel wil uitvoeren, loop je tegen een aantal problemen aan. Zo maak je snel een foutje wat vervolgens lastig is om op te sporen en is Excel erg traag wanneer je met grote datasets werkt. Bovendien is het ook lastig om een eerder gebruikte analyse te reproduceren, omdat het enige moeite kost om na te gaan welke stappen eerder zijn ondernomen. Deze problemen kun je gemakkelijk voorkomen door slim gebruik te maken van de programmeertaal SQL. Denk jij eraan om over te stappen van Excel naar SQL? Dan is het belangrijk om rekening te houden met de volgende verschillen en eigenschappen!

  • SQL is een programmeertaal, Excel is een programma. Voordat je overstapt van Excel naar SQL is het handig om je te realiseren dat SQL een programmeertaal is en dat het gebruik van SQL dus verschilt met Excel. Wanneer je Excel wil gebruiken, klik je op het groene icoontje op je computer. Bij SQL werkt dit echter wat anders. Wanneer je SQL wil gebruiken, zal je eerst een database programma moeten kiezen, die vervolgens kan communiceren met SQL. Voorbeelden hiervan zijn bijvoorbeeld MySQL of Oracle. Wil jij leren hoe je SQL toe kan passen in dergelijke databases? Kijk dan eens naar onze training MySQL basis of Oracle Database: SQL Fundamenten deel I.
  • Data is opgeslagen in een database versus de data is opgeslagen op je computer. Een ander belangrijk verschil tussen SQL en Excel is de plek waar je je data opslaat. Als je data wil gebruiken in Excel is het van belang dat je data(file) is opgeslagen op je eigen computer. Kortom, je hebt de data die je wil gebruiken bij de hand. Voor SQL ligt dit iets ingewikkelder. Je schrijft en stuurt zogenaamde ‘queries’ in SQL naar een database. Deze database levert jou vervolgens de informatie waar je om vraagt in je queries. Vervolgens worden de gegevens opgeslagen in een database en georganiseerd in tabellen. Een groot voordeel hiervan is dat het goed te achterhalen is welke gegevens je opvraagt.
  • Waar kun je SQL het beste voor gebruiken versus waar kan je Excel het beste voor gebruiken? SQL kun je het beste gebruiken als je te maken hebt met grote datasets. Bovendien kun je SQL gemakkelijk gebruiken in verschillende databases. Het belangrijkste voordeel van SQL is misschien wel dat je fouten gemakkelijk kunt achterhalen en aanpassen waar nodig. Dit maakt je data-analyses een stuk betrouwbaarder. Excel kent zo zijn eigen sterke kanten. Het is bijvoorbeeld mogelijk om handmatig data in te voeren, waardoor het programma redelijk flexibel is. Bovendien is het programma in staat om bijvoorbeeld spell-checks uit te voeren, waardoor je fouten in namen of kolommen gemakkelijk opspoort. Het belangrijkste voordeel aan werken met Excel ten opzichte van SQL zijn de visualisatie mogelijkheden die het programma kent. Tabellen, grafieken, taartdiagrammen, het is allemaal mogelijk in Excel.

Trainingen SQL

Wist je dat Learnit diverse trainingen in SQL aanbiedt? Tijdens onze training SQL Basis leer je onder andere hoe je gemakkelijk relevant gegevens kunt ophalen uit je database. In de training SQL Vervolg komen niet alleen de basisbegrippen binnen SQL aan bod, maar spelen we ook in op diepere SQL commando’s, in de vorm van T(ransact)-SQL. Daarnaast bieden we ook een training SQL Report Builder aan. SQL Report builder biedt verschillende visualisatie mogelijkheden, waardoor je van je gegevens een professioneel rapport kunt creëren. Ideaal als je bijvoorbeeld een management rapportage wil maken! Klik op de onderstaande oranje knoppen voor meer informatie over een van de bovengenoemde SQL trainingen of klik hier voor het gehele overzicht in SQL trainingen van Learnit.

[link]

Hoe bereid je je voor op een online 2021?

Inmiddels wordt het langzamerhand duidelijk dat we zeker tot halverwege 2021 veelal thuis zullen zitten en dus ook thuis zullen moeten werken. Dit betekent dat er ook voor komend jaar veel online werkactiviteiten op de planning zullen staan. Hoe kun jij jezelf en je organisatie het beste voorbereiden op een online 2021? In deze blog leggen we je uit welke trainingen perfect aansluiten op online werken!

1. Zoekmachine optimalisatie (SEO). Hoe zorg je ervoor dat je zoveel mogelijk bezoekers naar je website trekt? Zoekmachine optimalisatie, ook wel SEO genoemd is hiervoor de oplossing! Learnit biedt een cursus aan waar niet alleen de basisprincipes rondom zoekmachine optimalisatie met je gedeeld worden, maar waarbij ook wordt gewerkt aan je praktijkvaardigheden. Leer bijvoorbeeld hoe je je eigen website kunt analyseren en optimaliseren. Op deze manier kun jij het maximale uit je website en webverkeer halen in 2021!

2. Online marketing. De ontwikkelingen op het internet verlopen in een razendsnel tempo. Online marketing is een thema dat het afgelopen jaar een belangrijke rol speelde voor veel organisaties, en de verwachting is dat online marketing mogelijk een nog grotere rol gaat spelen in 2021. Kan jouw organisatie nog wel wat leren op het gebied van online marketing? Bekijk dan eens onze nieuwe 7-daagse cursus online marketing. Tijdens deze allesomvattende cursus leer je alle vaardigheden die nodig zijn om jouw organisatie sterk op de (online) kaart te zetten. Onderwerpen die aan bod komen tijdens deze training zijn: zoekmachine optimalisatie, Google Ads, Google Analytics, Facebook advertising, e-commerce, social media marketing en contentmarketing.

3. Power BI Basis. Nu we elkaar (bijna) niet meer fysiek zien of spreken op de werkvloer, kan het soms lastig zijn om bepaalde informatie over te brengen naar collega’s. Denk bijvoorbeeld aan financiële rapportages. Voor dit soort informatie kan het handig zijn om een visualisatietool te gebruiken waardoor je op afstand gemakkelijk aan collega’s kunt laten zien wat er speelt. Een van de populairste visualisatie tools is Power BI. Learnit biedt een 2-daagse cursus Power BI aan, waarin je leert om effectieve managementrapportages te maken met behulp van jouw Excel gegevens. Op deze manier kun je met Power BI vervolgens een interactief management dashboard creëren, waarin je gemakkelijk gegevens kunt visualiseren en delen met je collega’s. Ideaal om informatie over te brengen dus!

4. Agile Scrum Basis. Scrum is niets anders dan een Agile raamwerk, dat symbool staat voor effectiever en flexibeler werken. De Agile manier van werken zorgt ervoor dat er in zelfsturende teams gewerkt kan worden, wat uitermate handig is voor de planning van complexere projecten. De focus van Scrum ligt op de communicatie binnen deze projecten, maar ook op de interactie tussen afdelingen en naar klanten toe. Nu online werken aan de orde van de dag is, zie je dat veel bedrijven gebruik maken van deze gestructureerde manier van (online) werken. Ben jij benieuwd of werken volgens deze stijl iets is voor jouw organisatie? Bekijk dan eens onze training Agile Scrum Basis. Tijdens deze training leer je niet alleen de theorie rondom deze methode, ook de vaardigheden die erbij komen kijken spelen een belangrijke rol. Wist je dat er de mogelijkheid is om na de training een officieel examen af te leggen, waarna je jezelf Scrum Master of Scrum Product Owner kan noemen? Klik op de training of informeer naar de mogelijkheden.

[link]

5 redenen om vandaag nog over te stappen van Excel naar Power BI

Excel is al jaren de grote favoriet van bedrijven voor het analyseren en in beeld brengen van data, maar hier zou zo maar eens verandering in kunnen komen. Er is namelijk een alternatief op de markt en die is veelbelovend. Power BI geeft jou de mogelijkheid om op een veel snellere manier te experimenteren met visualisaties, statistische functies en berekeningen over een breed scala aan datasets, daarnaast biedt het programma jou ook de mogelijkheid om snel verschillende oplossingen te creëren dankzij de vlotte hergroeperingsmogelijkheid van de velden.

Hieronder een lijst met 5 redenen om Power BI te gaan gebruiken:

1. Opslag en toegang tot een grote hoeveelheid data

In Excel is het voor de meeste computers al snel lastig om een bestand te openen van bijvoorbeeld 300 megabyte, of om meerdere kleine bestanden tegelijk te openen. Met Power BI zal je hier geen enkel probleem van ondervinden dankzij de krachtige ingebouwde compressie algoritmes. Hiermee is het uitwisselen en openen van data een taak die weinig moeite en geen aanpassingen vereist. Daarnaast onthoudt de software de instellingen die je gebruikt, zoals relaties tussen tabellen, zodat je deze nu ook niet meer constant hoeft te herhalen.

2. Gemakkelijk data visualiseren

Naast dat het heel snel gaat, komt jouw data er ook nog eens heel mooi uit te zien in een van de vele beschikbare grafieken, tabellen, landkaarten, workflows, etcetera. Je kunt deze heel gemakkelijk naar wens aanpassen wat er voor zorgt dat jouw rapporten er uiteindelijk heel mooi uit komen te zien.

3. Power BI op alle platformen

Een leuke extra van Power BI is dat je jouw verslag ook kunt omzetten naar iets dat makkelijk te zien is op de telefoon. Omdat het programma de data kleiner kan maken en deze anders in kan delen ziet jouw verslag er dus niet alleen goed uit op de computer maar ook op de telefoon: ideaal voor de tijd waarin we leven.

4. Gebruik een van de vele templates

Power BI biedt ook nog eens een groot overzicht aan templates om mee te werken. Als je even snel een verslag in elkaar moet zetten of wel wat inspiratie kunt gebruiken kan Power BI jou dus snel uit de brand helpen. Power BI biedt jou hierbij een overzicht aan vooropgezette rapporten en dashboards die jij gelijk kan overnemen en invullen met jouw data.

5. Integratie met alle Microsoft producten

Power BI hoeft niet een opzichzelfstaand iets te zijn, je kunt het namelijk heel eenvoudig koppelen aan andere Microsoft sofware. Zo kun je het programma zo instellen dat je waarschuwingen op je mail ontvangt als een doel in Power BI niet behaald wordt en heb je daarnaast ook naadloze integratie met Excel.

Webinar terugkijken

Heeft deze blog jou enthousiast gemaakt over Power BI? Kijk dan hier het gratis webinar over Power BI terug van 20 februari 2020. Hierin laat Maaike jou met behulp van voorbeelden zien hoe je Power BI kunt gaan gebruiken.

[link]

Office 365: vier handige tools

Een modern bedrijf dat wil meegaan met de tijd, verplaatst steeds meer van zijn werkzaamheden naar de cloud. Het is dan ook niet zo vreemd dat het aantal organisaties dat inmiddels gebruik maakt van Microsoft Office 365 sterk is toegenomen. Maar als je eenmaal op je digitale werkplek zit, profiteer je dan ook optimaal van de mogelijkheden en de voordelen van deze online software?

Webinar Office 365 van Learnit

Op 14 februari 2019 heeft het webinar plaatsgevonden dat is georganiseerd door Learnit. Tijdens deze webinar is gepraat over de nieuwste ontwikkelingen rond Office in de cloud en de nieuwe applicaties Teams, Flow, Planner en Forms. Klik hier om het webinar terug te kijken! Ken je deze tools niet? Hier alvast een korte introductie.

Altijd en overal toegang tot je werk

Werken in een virtuele omgeving, ook wel de cloud genoemd, biedt bedrijven en organisaties tal van nieuwe uitdagingen. Dankzij een online abonnement op Office is je werkplek niet meer beperkt tot dat ene bureau bij jou op kantoor. Je werkplek, dat is de wereld en is bereikbaar vanaf elk apparaat. Je kunt overal direct aan de slag. Dat maakt moderne organisaties dynamisch en flexibel.

Online samenwerken met je team

Teams is een tool die samenwerken in een online kantoor mogelijk maakt. Ben je onderweg naar een afspraak? Geen probleem, je logt in op de digitale werkplek van Office, kijkt of er nog nieuwe meldingen zijn, zoekt wat op in een document en bespreekt in real time met een collega de laatste ontwikkelingen. Zo arriveer je helemaal up-to-date op je afspraak.

Organiseer je workflow

Met Flow breng je orde in je vaak chaotische informatiestromen. Door een eigen automatische workflow te creëren, breng je verschillende applicaties zoals mailtjes, tweets, dropbox etc. overzichtelijk bij elkaar op een plek.

Maak je plan

Dankzij Planner is het eenvoudig om een plan te maken, een team te formeren en jezelf of anderen een taak toe te wijzen. Zo is het hele team zich van zijn taak bewust en is iedereen ervan op de hoogte hoe het plan wordt uitgevoerd.

Meet tevredenheid

Forms is een ideale tool om een enquête of quiz te maken. Daardoor kom je gemakkelijk te weten of klanten tevreden zijn over jouw product of dienst en hoe het personeel denkt over bijvoorbeeld de laatste reorganisatie.

Ontdek de voordelen van Teams, Forms, Flow en Planner

Met deze nieuwe, handige tools van Microsoft is er uiteraard nog veel meer mogelijk. Ben je benieuwd wat ze kunnen betekenen voor jouw organisatie? Kijk het webinar van trainer Roy over Office 365 hier terug.

[link]

3 veel voorkomende Google AdWords fouten

Hoe zet je Google Adwords effectief in? Een reclamecampagne die gebrekkig is uitgevoerd kan een organisatie meer kosten dan haar lief is. Het is van belang dat je genoeg kennis hebt van Adwords. waardoor je slim kunt omgaan met de campagnes. Wij hebben 3 veel voorkomende fouten op een rijtje gezet, zodat je een stapje dichterbij een succesvolle Adwords reclamecampagne bent.

Fout 1. Blindelings vertrouwen in je eigen advertentie

Hoewel je misschien je eigen advertentie geweldig vindt, kunnen de statistieken je iets heel anders laten zien. Je kunt niet in andermans hoofden kijken, waardoor je niet zeker kunt zijn dat anderen je advertentie ook geweldig zullen vinden. Zorg ervoor dat je verschillende versies van je advertenties test. Varieer bijvoorbeeld met je titel of juist met een kortere inhoud. Hierdoor kun je zien welke versie tot meer bezoekers en omzet leidt.

Maak niet de fout meteen verliefd te worden op je advertentie terwijl je doelgroep waar de advertentie voor is bedoeld, geen enkele klik voelt. Blijf testen! Probeer je eigen advertentie altijd te verslaan, met nog een betere versie. Kies de versie die zorgt voor de hoogste conversion rate of juist de laagste cost per acquisition (CPA).

Fout 2. Geen gebruik maken van negatieve keywords

Naast 'positieve keywords', trefwoorden waar je juist wél op gevonden wilt worden, geeft AdWords ook de mogelijkheid om 'negatieve keywords' te gebruiken. Dit zijn trefwoorden waar je juist niet op gevonden wil worden. Een voorbeeld: Learnit geeft verschillende trainingen op het gebied van communicatie, management en IT. Een positieve keyword zou voor ons training kunnen zijn. Daarentegen zou Spaanse training een negatieve keyword kunnen zijn voor Learnit, omdat wij geen trainingen voor de Spaanse taal verzorgen. Wanneer iemand zoekt op Spaanse training, zal Learnit dus niet verschijnen.

Negatieve keywords kunnen toegevoegd worden via AdWords door op 'Negative keywords' te klikken, onder de lijst van keywords voor jouw campagne of advertentiegroep. De negatieve keywords kunnen toegevoegd worden voor een specifieke 'ad group' of voor de gehele advertentie.

Maar welke woorden moet je toevoegen aan de negatieve keywords? Dit kun je het beste achterhalen via Google Analytics. Ga naar Acquisition > Adwords > Matched Search Queries > Query Match Type > kies uit broad match of phrase match. Werp een blik op de trefwoorden die niet werken. Zijn er negatieve keywords die je kunt toevoegen waardoor goedwerkende trefwoorden niet worden geschrapt?

Fout 3. Je niet bewust zijn van je eigen concurrentie

Nog een voorkomende fout: je bent niet bewust van je concurrentie, wat voor zoektermen zij gebruiken en hoe hun advertenties en pagina's eruit zien. Zet jezelf in de schoenen van je klanten: welke advertentie spreekt het meest aan? Op welke advertentie zou jij het eerst klikken?

Waarom is jouw concurrent bekender of juist minder bekend? Kijk niet alleen naar hoe de advertenties er uit zien, maar ook naar waar ze worden doorverwezen. Hoe verschilt dit met jouw eigen advertentie en pagina? Is er een betere vormgeving, tekst of keywords? Test de positieve waarnemingen in de nieuwe versie van jouw eigen advertentie. Gaat de conversion rate omhoog? Of misschien zelfs omlaag.. Nogmaals: blijf testen, een advertentie is nooit perfect!

Training Google AdWords Basis en Professioneel

Meer tips nodig? Learnit Training verzorgt twee trainingen voor Google AdWords: een basistraining voor de beginners en een professionele training voor de gevorderden. De training Google AdWords Basis sluit in combinatie met de training Google AdWords Professional aan op de certificering van Google AdWords, die op eigen initiatief na afronding van deze training gedaan kan worden.

In de training Google AdWords Basis leer je stap voor stap hoe Google AdWords werkt, hoe je het account inricht en hoe je een campagne opzet. Daarbij kijken we wat je concurrenten online doen en hoe je doelgroep online op zoek is naar bedrijven zoals de die van jou. Tot slot leer je hoe je de prestaties van je campagnes kunt bewaken en verbeteren, en hoe je een dashboard en automatische rapportage kunt aanmaken.

In de training Google AdWords Professional leer je strategischer met Google Adwords om te gaan, door een betere vertaling van je bedrijfsdoelen naar de inrichting van je campagnes te maken. Alle geavanceerde mogelijkheden van Google AdWords passeren de revue, zoals advertentie-extensies, automatische biedingen en remarketing. Je gaat in de praktijk aan de slag met die onderdelen die specifiek voor jou interessant zijn.

[link]

Grip op je mailbox met 3 handige tips

Ben je erg veel tijd kwijt met het zoeken naar mailtjes? Idealiter moet je inbox, oftewel je digitale werkplek, zo leeg mogelijk zijn. In deze blog geven we je drie handige tips, waarbij we de instellingen in Gmail als voorbeeld nemen:

Tip 1: Maak gebruik van 3 hoofdlabels

Vrijwel alle e-mailprogramma's geven je de mogelijkheid om je inbox te personaliseren. Door binnenkomende e-mails op een gestructureerde manier te verwerken, kun je het overzicht goed bewaren. Hoe vaak komt het niet voor dat je eindeloos lang moet zoeken in je inbox om die ene e-mail te vinden? Maak gebruik van 3 hoofdlabels: wat je moet doen, waar je nog antwoord op moet krijgen en wat je hebt afgerond. In Gmail stel je dit als volgt in:

  1. Ga naar het tandwielpictogram en selecteer 'instellingen'
  2. Ga naar het tabblad 'Labels' en klik op 'nieuw label maken'
  3. Stel de labels in, bijvoorbeeld: 01 | To do, 02 | Wacht op antwoord en 03 | Afgerond
  4. Als je snel in één oogopslag onderscheid wilt maken tussen je mappen, kun je kleur geven aan de labels. Dit doe je door met je muis op het label te gaan staan (links in je inbox) en daar de kleur te selecteren. Geef bijvoorbeeld de kleur rood aan wat je nog moet doen (to do), geel aan lopende zaken (wacht op antwoord) en groen aan taken die klaar zijn (afgrond).

In de afbeelding hieronder zie je een voorbeeld van hoe je map "to do" er uit kan komen te zien:

Tip 2: Maak gebruik van sub-labels

Door 3 hoofdlabels aan te hebben gemaakt bij tip 1 heb je al gewerkt met labels, maar dit kun je uitbreiden door extra labels aan te maken van je verschillende werkzaamheden. Denk bijvoorbeeld aan klantcontact, promotiezaken of werkoverleggen. Je stelt de labels op dezelfde manier in als bij tip 1. Ook deze labels kun je weer een kleur geven.

In de afbeelding hieronder zie je een voorbeeld van hoe je label "klanten" er uit kan komen te zien. Je ziet op deze manier ook in één oogopslag wat de status is, omdat je bij tip 1 al drie mappen hebt gemaakt voor je binnenkomende e-mails:

Tip 3: Zet je zelf in de BCC bij verzoekjes

Je kent het wel: je stuurt een e-mail naar iemand met een verzoek of vraag, maar hebt (nog) geen goede manier gevonden om bij te houden of je hier wel een reactie op hebt gekregen. Dit kan als gevolg hebben dat het je soms te laat binnenschiet dat je nog iets moest weten van iemand.

Je kunt dit voorkomen door jezelf in de BCC te zetten van e-mails waarin je wacht op een reactie van iemand anders. Je kunt een filter instellen in Gmail dat alle e-mail die afkomstig is van jouw e-mailadres én waarbij je jezelf in de BCC hebt gezet, direct doorgestuurd wordt naar je in tip 1 aangemaakte map 02 | Wacht op antwoord:

  1. Ga naar het tandwielpictogram en selecteer 'instellingen'
  2. Ga naar het tabblad 'Filters en geblokkeerde adressen' en klik op 'nieuw filter maken'
  3. Vul bij "van" én "aan" je eigen e-mailadres in, en klik op "Filter maken met deze zoekopdracht".
  4. Selecteer "inbox overslaan" en selecteer "Het label toepassen". Kies voor (bijvoorbeeld) het label "02| Wacht op antwoord" en klik op "Filter maken". Alle berichten die je hebt verzonden met vragen of verzoekjes vind je nu in deze map. Zodra je een reactie hebt kun je de e-mail verplaatsen naar bijvoorbeeld "03| Afgerond".

In onze tweedaagse training Timemanagement leer je efficiënt met je tijd omgaan en ga je een stuk minder gestrest naar huis aan het einde van de dag. Je leert niet alleen praktische tips zoals in deze blog, maar je leert ook te reflecteren op je eigen denken en handelen. Wist je bijvoorbeeld dat assertiviteit en delegatievaardigheden ook een grote rol spelen? Ontdek het in onze training!

[link]

Kennismakingstraject Office voor Nuon

Voor ongeveer 90 medewerkers van Nuon verzorgde Learnit Training een uitgebreid kennismakingstraject voor zowel beginners als gevorderden. Microsoft Office is, door diens veelzijdigheid, voor veel kantoormedewerkers een onmisbaar softwarepakket. Maar voor de mensen ‘in het veld’ of ‘op de vloer’ kan dat heel anders zijn – sommigen hebben er zelfs nog nooit mee te maken gehad. Om het personeel meer crisisbestendig te maken besloot Nuon op zoek te gaan naar een Officetraining voor zowel kantoor- als veldmedewerkers en kwamen bij Learnit Training uit.

Van kennismaking tot vervolmaking

De verschillen tussen de twee groepen waren flink. Werknemers uit de operationele, vaak wat lager opgeleide groep hadden in sommige gevallen nauwelijks met enig onderdeel van Office gewerkt en waren ook niet gewend langere tijd achter een computer te zitten. De vaak wat hoger opgeleide kantoormedewerkers waren veelal vergevorderde gebruikers van bepaalde Office-onderdelen. De training, die voor beide groepen zo’n acht dagen in beslag zou gaan nemen en bestond uit de onderdelen Excel, Word en Outlook, werd daardoor op zowel begin- als expertniveau verzorgd.

Maatwerk

De keuze van Learnit Training om deze training klassikaal aan te bieden, waardoor alle deelnemers tegelijk dezelfde opdrachten uitvoerden, werd goed ontvangen: er was nog steeds genoeg ruimte om in een iets hoger of lager tempo te werken en de medewerkers die bepaalde taken wat moeilijker vonden konden zich optrekken aan collega’s. Learnit Training heeft in dit grote incompanytraject ook de nadruk geprobeerd te leggen op waarom bepaalde dingen in Office werken zoals ze werken. Er was, kortom, aandacht voor de logica achter de software, hetgeen vooral door de beginners werd gewaardeerd.

Ervaring van de medewerkers

“De training heeft een een goed beeld gegeven, hoe de basis van Office in elkaar zit en hoe dit gebruikt kan worden.”

“De trainers was zeer goed in zijn communicatie, had goed overwicht en had duidelijk plezier in zijn werk.”

“Ik vond het erg nuttige informatie. Ik ben een stuk wijzer geworden omtrent Office."