Learnit Training

De voordelen van Power BI

Power BI is een programma van Microsoft dat de afgelopen jaren sterk is toegenomen in het aantal gebruikers. Het programma is uitermate geschikt om managementrapportages te maken. Met Power BI ben je namelijk in staat om relevante data analyses uit te voeren en deze gelijk te visualiseren, ook als je geen programmeur of data scientist bent. Lees hieronder over de verschillende voordelen die Power BI te bieden heeft.

  • Power BI is volledig geïntegreerd met de andere Microsoft programma’s. Hierdoor verloopt het samenvoegen van data/informatie vrijwel vlekkeloos. Zo is het bijvoorbeeld geen enkel probleem om bijvoorbeeld data uit Excel over te zetten naar Power BI.
  • Deel gemakkelijk data met medegebruikers. Wist je dat je daarnaast gemakkelijk informatie kan delen met wie je maar wil? Per rapport of dashboard kan je namelijk zelf instellen wie toegang heeft tot deze informatie en wie aanpassingen kan doen binnen een dashboard.
  • Power BI is ook geschikt voor je mobiel. Geen laptop bij de hand? Geen probleem! Je kan je dashboard namelijk net zo gemakkelijk inzien op je telefoon. Power BI beschikt namelijk over een functie die het mogelijk maakt om het dashboard te verkleinen naar mobiel formaat, zodat alle gegevens gemakkelijk te lezen zijn.
  • Het programma is gratis beschikbaar. Dit heeft zeker aan de populariteit van het programma bijgedragen. Wil je toch liever een versie gebruiken waarin je iets uitgebreidere analyses kan maken en waarin je nog meer visualisatie mogelijkheden hebt? Dan kun je de betaalde versie aanschaffen voor slechts €8,40 per maand per gebruiker.
  • Maak handig gebruik van al bestaande dashboards en rapporten. Wist je dat er diverse verschillende applicaties bestaan die ontwerpen voor dashboards en rapporten aanbieden? MS Dynamics en Salesforce laten je gebruik maken van hun bestaande content wanneer je over deze applicaties beschikt.

Training Power BI

Wist je dat Learnit twee verschillende trainingen in Power BI aanbiedt? Tijdens onze training Power BI Basis leer je hoe je in Power BI effectieve managementrapportages maakt met gegevens uit Excel en hoe je hiermee interactieve management dashboards creëert. De kern van de training Power BI Vervolg ligt in de talloze mogelijkheden die de DAX Functies in Power BI te bieden hebben. Klik op de training voor meer informatie of om je direct in te schrijven.