« Terug naar alle thema's

Trainingen Online marketing

Bijna geen enkele organisatie ontkomt er nog aan; steeds vaker begint een aankoop van een product of dienst met een zoektocht op het internet. Zorgen dat jouw organisatie goed gevonden wordt en de zoeker vervolgens stapsgewijs door de fasen van het aankoopproces heen leiden, is dan ook voor steeds meer organisatie van groot belang. Onze online marketing-trainingen bevatten hiervoor alle benodigde kennis; goed gevonden worden in de zoekmachines, adverteren via AdWords en Facebook, tot contentmarketing en resultaten meten en optimaliseren met behulp van Analytics. Al onze trainingen worden door een ervaren specialist gegeven en bevatten naast de cruciale theorie veel praktijkvoorbeelden.

“Doordat tijdens de training gebruik wordt gemaakt van je eigen teksten, zie je direct wat je verbeterpunten zijn. Dit maakt het makkelijker om het geleerde in de praktijk te gaan brengen.” Training: Commercieel en creatief schrijven - Beoordeling: 8.0

A. v.d. Vliet, Fenedex

"Leuke, praktische training." Beoordeling: 0

"Learnit is een professionele organisatie. De informatie wordt met enthousiasme overgebracht." Beoordeling: 0

“De training content marketing is voor iedereen die werkzaam is in het veld van marketing een absolute aanrader. Met heldere praktijkvoorbeelden en goed lesmateriaal wordt een volledige basis gelegd over dit onderwerp. De docent wist in een ongedwongen sfeer helder over te brengen hoe theorie zich laat vertalen naar de praktijk. Eenmaal thuis gekomen kon ik er direct mee aan de slag.” Training: Contentmarketing - Beoordeling: 9.0

Saskia van der Laan, JUMO Meet- en Regeltechniek B.V.

"Prima training" Beoordeling: 0

"In een kort tijdsbestek, helaas was ik de tweede dag verhinderd, heb ik hele praktische toepassingen geleerd." Beoordeling: 0

[link]

Succesvol solliciteren

Solliciteren, voor velen een spannend proces! In tijden van crisis, mede door het coronavirus, liggen de banen niet voor het oprapen en is het belangrijk dat je je als kandidaat kan onderscheiden van de anderen.

In deze blog geven wij 10 tips die je kunt toepassen om meer kans te maken op een baan!

1. Het begint allemaal bij het lezen en zoeken naar vacatures. Solliciteer gericht en kijk goed naar de functie eisen in de vacature. Sluiten deze aan op jouw vaardigheden?

2.Solliciteren doe je altijd met CV en motivatie. Beperk jouw CV tot 2 A4’tjes en noteer zowel Soft skills en Hard skills. Soft skills zijn kwaliteiten op gebied van samenwerking, Agile werken en timemanagement. Hard skills zijn meer gericht op computervaardigheden, zoals Excel en Office.

3. Potentiële werkgevers bekijken niet altijd jouw CV en motivatie, maar vaak ook andere kanalen. Denk aan jouw Linkedin Profiel of social media. Let er hierbij op wat je online zet.

4. "Wat moet ik aandoen naar een sollicitatie?"; je krijgt maar éénmaal de kans om een eerste indruk te maken, zorg dus dat je er verzorgd uitziet, en in geval van twijfel: beter 'overdressed' dan 'underdressed'.

5. Bereid je heel grondig voor, maar ga het gesprek zelf ontspannen in, alsof het een vriendschappelijke wedstrijd is. Daardoor ben je receptiever en flexibeler, wat het contact en de kans op een klik bevordert.

6. Kom op tijd. Bij voorkeur iets te vroeg. Dat maakt niet alleen een punctuele indruk, het geeft je ook de gelegenheid om te wennen aan de nieuwe omgeving.

7. Stel je altijd netjes voor en geef bij voorkeur een stevige hand (natuurlijk niet in de 1.5m samenleving). Kijk altijd de persoon aan die tegen je praat, maar ga niet staren.

8. Geef antwoord op de vragen die gesteld worden en draai er niet om heen. Als je niet direct een antwoord hebt kan je bijvoorbeeld aangeven dat je even over de vraag nadenkt en aan het einde van het gesprek hierop terugkomt.

9. Bedenk ook welke inhoudelijke vragen je wilt gaan stellen; je wordt niet alleen beoordeeld op de antwoorden die je geeft, maar ook op de vragen die je stelt. Daaruit blijkt in welke mate je je verdiept hebt in het bedrijf.

10. Laat je nooit negatief uit over vorige werkgevers of organisaties. Dit kan een verkeerde indruk maken en je weet nooit welke contacten jouw potentiële werkgever heeft. Tot slot, je bent uitgenodigd voor een gesprek dus de potentiële werkgever vind je al een geschikte kandidaat. Blijf jezelf en neem de tijd!

Meer zelfvertrouwen in je sollicitatieproces? Bekijk eens de cursus Zelfvertrouwen van Learnit!

[link]

Black Friday: 4 tips voor online marketeers

Vrijdag 27 november is het weer zover, Black Friday staat voor de deur! De laatste jaren zie je dat mensen massaal inkopen doen op deze dag: bijna elke winkel biedt zijn producten deze vrijdag met korting aan. Weken van te voren zien we allerlei advertenties voorbij komen en maken we lijstjes met wat we dit keer gaan aanschaffen. Dat Black Friday voordelig is voor consumenten moge duidelijk zijn. Maar wat kan Black Friday opleveren voor bedrijven? En hoe kan jij je steentje bijdragen als online marketeer? Lees hieronder 4 tips die jou helpen om de Black Friday acties van jouw bedrijf tot een succes te maken:

1. Verzamel extra leads

Het aantal conversies neemt in de loop van Black Friday alleen maar toe. Als je het slim aanpakt, kun je ervoor zorgen dat potentiële nieuwe klanten hun gegevens achterlaten op jouw website en tegelijkertijd getriggerd worden om een product juist bij jou af te nemen. Adverteer bijvoorbeeld met ‘laat je mailadres achter en krijg alvast een sneak peek in ons Black Friday assortiment’ of ‘krijg gratis verzending als je je aanmeldt voor onze nieuwsbrief’. Dit zijn deals die het aantrekkelijk maken voor nieuwe klanten om hun klantgegevens op jouw website achter te laten. Deze kun jij bijvoorbeeld weer gebruiken voor email marketing.

2. Verhoog je klantloyaliteit met exclusieve deals voor bestaande klanten

Veel bedrijven zullen zich realiseren dat kortingsacties een goede manier zijn om nieuwe klanten aan te trekken. Lastiger is het om ervoor te zorgen dat bestaande klanten niet naar de concurrent gaan wanneer deze ook korting aanbiedt. Een manier om dit te voorkomen is door bestaande klanten in je systeem exclusieve deals aan te bieden, denk bijvoorbeeld aan extra korting bovenop de normale korting of een gratis product bij aankoop van een item op Black Friday. Hierdoor is de kans groter dat bestaande klanten hun producten gewoon bij jou kopen. Bestaande klanten zullen dergelijke acties waarderen, waardoor de klanttevredenheid omhoog zal gaan. Op den duur leidt dit tot loyalere klanten voor jouw bedrijf.

3. Gebruik hashtags

Het aantal conversies, oftewel het webverkeer neemt flink toe in de aanloop naar Black Friday. Niet zo gek als je bedenkt dat mensen vaak van te voren uitzoeken waar ze de beste deals kunnen krijgen. Als bedrijf kun je hier op inspelen door gebruik te maken van hashtags in je social media posts. #Hashtags zorgen er namelijk voor dat je posts tot een bepaalde categorie gerekend worden. Adverteer jij bijvoorbeeld met #BlackFriday en #sneakers, dan zal jouw feed sneller terecht komen bij mensen die aan het zoeken zijn naar nieuwe sneakers. Voor je bedrijf kan het handig zijn om te adverteren met meerdere hashtags om zo uit te zoeken welke hashtags de meeste conversies opleveren voor jouw bedrijf.

4. Analyseer je kortingsacties

Meedoen aan Black Friday lijkt belangrijk voor veel bedrijven, maar dat is het vooral als je inzicht krijgt/hebt in welke acties nou precies waardevol zijn. Vaak zie je namelijk dat klanten vlak voor Black Friday aankopen uitstellen, waardoor je je als bedrijf zou moeten afvragen of Black Friday hiervoor voldoende compenseert. Daarnaast zal een deel van de consumenten tijdens Black Friday alvast aankopen doen voor Sinterklaas of Kerst. Nu kunnen consumenten die producten immers met korting inkopen, maar het gaat voor jou als bedrijf misschien wel ten koste van je aankopen later in het jaar. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken wat nieuwe leads bijvoorbeeld opleveren. Lezen nieuwe klanten de week na Black Friday je nieuwsbrief nog of hebben ze zich direct afgemeld? Een manier om inzicht te krijgen in je (kortings)acties, is het analyseren van je conversies van de maand waarin Black Friday plaatsvindt maar ook van de maand ervoor en erna. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Google Analytics.

Training online marketing

Het opzetten van Black Friday acties, het adverteren voor deze acties en het analyseren van gegevens die uit deze acties voortkomen zijn voorbeelden van werkzaamheden waarmee een online marketeer te maken zou kunnen krijgen op de werkvloer. Andere werkzaamheden waar een online marketeer zich mee bezighoudt zijn onder andere: zoekmachine optimalisatie, Google Ads, Google Analytics, Facebook advertising, E-commerce, social media marketing en content marketing. Wist je dat Learnit een 7-daagse training online marketing aanbiedt die perfect aansluit op al deze onderwerpen? Wil jij je vaardigheden uitbreiden of jezelf ontwikkelen op het gebied van online marketing? Dan is deze training echt wat voor jou! Klik hier voor meer informatie over deze training.

[link]

Wat is Search Engine Optimization (SEO)?

Hoe zorg je ervoor dat je zo veel mogelijk verkeer naar je website trekt? Search Engine Optimization (SEO) is dé oplossing! SEO kan het best omschreven worden als de optelsom van alle activiteiten die je onderneemt om jouw website beter vindbaar te maken in online zoekmachines, zoals Google.

SEO uitgelegd

Vertaald naar het Nederlands betekent SEO: ‘zoekmachineoptimalisatie’. Deze term dekt SEO eigenlijk volledig. Door er bijvoorbeeld voor te zorgen dat jouw producten of diensten hoog verschijnen in de lijst met zoekresultaten van consumenten, kan je ervoor zorgen dat je meer verkeer naar je eigen website leidt. Het voordeel van dit soort consumenten aantrekken, is dat je eigenlijk al weet dat ze op zoek zijn naar jouw product of dienst, ze zoeken immers al doelgericht naar jouw product of dienst binnen een zoekmachine. Dat betekent ook dat de kans op conversies of misschien zelfs aankopen toeneemt, wanneer je dit type bezoekers aantrekt tot je website.

Hoe zorg je ervoor dat je ranking omhoog gaat?

Nu is de grote vraag: hoe zorg je ervoor dat je bovenaan in de zoekresultaten komt te staan? Drie aspecten spelen hierin een grote rol: content, techniek en autoriteit. Content gaat natuurlijk over de informatie die je op je website deelt, bijvoorbeeld informatie over de schoenen die je verkoopt. Heb je bijvoorbeeld de maat wel vermeld staan, of de kleur? Techniek gaat om de werking van je website en de gebruiksvriendelijkheid. Autoriteit heeft te maken met externe links die vanaf jouw eigen website te vinden zijn, ook wel linkbuilding genoemd. Als een partij zoals bol.com (die zelf ook hoog is gerankt) de link van jouw website op hun website hebben staan, is dit een enorm voordeel voor je eigen website. Als je veel van dit soort links hebt, stijgt als ware je eigen domeinwaarde.

Hieronder hebben we een paar belangrijke voordelen van SEO voor je op een rijtje gezet:

 • De naamsbekendheid van je bedrijf gaat omhoog. Een bijkomend voordeel van hoog in de zoekmachines verschijnen, is dat consumenten je bedrijfsnaam vaker tegenkomen. Hoe vaker je bedrijfsnaam opduikt, hoe groter je naamsbekendheid wordt. Een win-win situatie dus!
 • 24/7 promotie. Een ander voordeel van hoog in de ranking van zoekmachines staan, is dat mensen je letterlijk op elk moment gemakkelijker kunnen vinden. Zelfs als jij niet bezig bent met het promoten van een bepaald product of dienst, wordt dit als het ware voor je gedaan.
 • Relatief weinig kosten. Als je wel eens een advertentie hebt gepromoot via Facebook of Linkedin, weet je waarschijnlijk dat adverteren via social media hoog in de kosten kan oplopen. Het probleem met dit soort advertenties is dat je voor elke nieuwe advertentie opnieuw moet betalen. Het voordeel van SEO is dat het investeren hierin een stuk duurzamer is. Wanneer je eenmaal goede teksten op je website hebt staan, blijft dit voor langere tijd. Hier hoef je niet weer in te investeren.
 • Zichtbaar in meerdere zoekmachines. Wanneer je investeert in je zichtbaarheid in de ene zoekmachine is het wel zo fijn als je ook goed zichtbaar bent in de anderen. Het voordeel van SEO is dat de basis om te ranken in alle zoekmachine gelijk zijn. Lukt het je dus om hoog te ranken in Google, dan geldt dit ook automatisch voor Bing of Opera.
 • Inzicht in je conversies. Wist je dat je met behulp van Google Analytics exact kan zien hoeveel conversies je website verkeer oplevert? Als je je dus afvraagt of jouw SEO tactiek ook daadwerkelijk wat oplevert, is het handig om de statistieken van Google Analytics te bekijken.

Learnit cursus

Ben je geïnteresseerd in SEO en wil jij leren wat SEO voor jouw bedrijf kan betekenen? Bekijk dan eens onze cursus Zoekmachineoptimalisatie (SEO). Leer de basisprincipes van online zoekmachines kennen en leer hoe je je eigen website in de kijker speelt!

[link]

SEO-data effectiever en efficiënter dan ooit analyseren

Een tool waarmee meerdere bronnen aan elkaar gekoppeld kunnen worden is geen overbodige luxe. Al helemaal niet wanneer deze tool gratis en ongelimiteerd toegankelijk is. Zoiets zou er toch al moeten zijn, toch? Dat klopt, Google kwam vorig jaar met een update waarmee elke SEO'er in een paar klikken voorzien is van alle relevante cijfers. De Search Console connector is een mooie toevoeging voor elke website-eigenaar. In deze blog lichten we een aantal functies van deze handige tool toe. Verder vertellen we wat je hieraan hebt en hoe je nóg handiger kan worden met SEO.

Search Console connector

De Search Console connector verzamelt data van de gekoppelde accounts, zoals bijvoorbeeld Google Adwords, Google Analytics en de Google Search Console. Deze data kan men in Data Studio omzetten in overzichtelijke rapporten, waardoor het analyseren van gegevens voor zoekmachineoptimalisatie een stuk eenvoudiger wordt. De rapporten bevatten impressies, clicks en gemiddelde posities. Wanneer je eenmaal bent ingelogd in Data Studio is het eenvoudig om accounts te koppelen en rapporten in te zien.

Zoekverkeer

De meest interessante data vind je onder het kopje 'Zoekverkeer' in de sectie 'Zoekopdrachten'. Waar je in Google Analytics niet of nauwelijks kan zien door welke zoekwoorden mensen binnenkomen op je website, kan dit wel met deze tool. Je ziet op welke woorden mensen zoeken, maar ook hoeveel mensen daadwerkelijk klikken.

HTML-verbeteringen

Google past haar algoritmes geregeld aan waardoor niet altijd duidelijk is hoe een website hoog scoort in de zoekresultaten. Wat wél duidelijk is, is dat de positie van je website afhankelijk is van honderden factoren, waaronder teksten en omschrijvingen. Daarom is het ook interessant om eens te kijken naar 'HTML-verbeteringen', te vinden onder 'Uiterlijk van Site Search'. Dit is niet zo technisch als je misschien zou denken. Google analyseert je teksten automatisch en kijkt tot in hoeverre deze voldoen aan de eisen. De tool geeft aan welke teksten je zou moeten aanpassen als je maximaal vindbaar wilt zijn in de zoekresultaten. Zo kan het zijn dat je geadviseerd wordt meta descriptions of titels aan te passen.

SEO-strategie

Ook is het mogelijk om te kijken waar de mensen je zoeken (demografie), wanneer de mensen je zoeken (datum, tijd) en op welk apparaat (desktop, mobiel). Op die manier is het een kleine moeite om inzicht te krijgen in hoe je potentiële doelgroep zich beweegt op het internet. Kortom, met de cijfers van deze handige tool kom je te weten of de gekozen SEO-strategie werkt of dat deze misschien wel voor verbetering vatbaar is en zwakke plekken bevat. Met de juiste strategie groeit het potentiële bereik. Of je nieuwe strategie ook vruchten afwerpt, kun je allemaal zien in een grafiek die het aantal kliks toont. Een kleine 'helaas' is dat data met een terugwerkende kracht van twee dagen verwerkt worden. Als je vandaag iets wijzigt, zal je dus even moeten wachten tot je weet wat het effect is.

Besparing

Het is zeker de moeite waard om hier een middagje voor uit te trekken, want deze Search Console connector is een absolute zegen voor iedere moderne organisatie die wil werken aan online zichtbaarheid. De waarde van deze tool is ook direct in euro's te vertalen, omdat een goede SEO-score dure advertenties in sommige gevallen overbodig maakt. Een groter onbetaald bereik is immers het logische gevolg van meer online zichtbaarheid. De tijd die je steekt in het ontdekken van deze tool verdien je daarnaast ruimschoots terug met de efficiëntie die het structureel oplevert.

Meer over SEO

Meer weten over wat zoekmachineoptimalisatie kan betekenen voor je organisatie? Neem dan een kijkje op de cursuspagina op onze website. Hier kan je ook gelijk zien wanneer er weer trainingen worden gegeven, zodat je weer helemaal up to date bent en je jouw organisatie van een online boost kan voorzien door middel van de laatste SEO-technieken.

[link]

Een modern jasje voor traditionele marketing: social media

Wat is social media marketing?

Social media marketing is een vorm van online marketing dat draait om het creëren en delen van inhoud op social media netwerken. Denk hierbij aan netwerken zoals Facebook, Twitter en LinkedIn. Het doel van social media marketing is dat gebruikers de berichten, foto´s of video´s delen met hun eigen sociale netwerk. Hierdoor creëert het bedrijf een groter bereik en wordt de naamsbekendheid vergroot.

Als reactie op de populariteit van sociale netwerken en marketingactiviteiten is in 2014 de Reclamecode Social Media (RSM) opgesteld. ''Deze code beoogt transparantie in Social Media Marketing te bevorderen, door de relatie tussen de adverteerder en degene die de reclame-uiting verspreidt openbaar te maken.'' Zo moeten bloggers die betaald krijgen om een product/dienst te delen via hun social media account, dit herkenbaar maken door bijvoorbeeld het gebruik van hashtags #spon (gesponsord) of #adv (advertentie). Daarnaast beschrijft het RSM een 'manipulatieverbod', waarbij het verboden is de berichten ''zodanig te bewerken dat de gemiddelde consument hierdoor kan worden misleid.''

Hulpmiddel

Social media is een laagdrempelig platform om berichten, advertenties en ideeën te delen met (toekomstige) klanten. Als bedrijf kun je direct in contact komen met jouw doelgroep en andersom ook: klanten kunnen reageren op een advertentie, een persoonlijk bericht sturen naar het bedrijf en onmiddellijk feedback geven of krijgen.

Social media marketing is een gemakkelijk hulpmiddel om verschillende doelen te bereiken, zoals:

 • Naamsbekendheid vergroten
 • Een merkidentiteit creëren
 • Meer websitebezoekers
 • Meer conversies
 • Hogere zoekmachinerankings (SEO)

Social media en SEO zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Meer aanwezigheid op social media verbetert je positie in zoekresultaten (SEO) en tegelijkertijd leveren de inspanningen die je besteedt aan SEO ook een beter bereik op social media op. Hoe meer volgers op social media, hoe hoger jouw zoekmachineranking. Let wel op: Google kan gekochte volgers detecteren, dus je vele volgers zullen organisch moeten ontstaan. Zodra je volgers veel reageren, delen en liken - betrokken zijn - zal dit leiden tot meer aanwezigheid online. Meer 'brand presence' leidt tot meer zoekopdrachten naar jouw bedrijf/merk. Dit heeft als positief gevolg dat jouw bedrijf sneller bovenaan staat in Google, ook bij zoekopdrachten die minder gerelateerd zijn aan jouw bedrijf.

Hoe meer externe websites naar jouw website doorverwijzen, hoe positiever Google over jouw website wordt. Verwijs dus op je eigen social media pagina's door naar je website, maar zorg wel voor inhoud van kwaliteit: anders val je snel door Google's mand.

Sceptische consumenten

De populariteit van social media marketing heeft ook een keerzijde: wantrouwen. Een Engels onderzoek van het Chartered Institute for Marketing (CIM) bevestigt dat van de geïnterviewden maar 1 op de 5 vertrouwen heeft in de online marketingactiviteiten. Neppe accounts om positieve beoordelingen te schrijven, gekochte likes, misleidende campagnes en geweldige beloftes die het bedrijf niet kan waarmaken. Consumenten zijn sceptisch over advertenties en merken op social media. Maar hoe haal je als bedrijf dit wantrouwen weg? CIM geeft als advies zo open en transparant mogelijk te zijn. Reageer op een slechte beoordeling en los het probleem op in plaats van de reactie te verwijderen.

Tijdens onze training Social media marketing leer je hoe je dit wantrouwen tegen kunt gaan en hoe je jouw reputatie kunt bewaken. Daarnaast ontdek je waar jouw doelgroep zich online bevindt, welke rol jouw bedrijf op sociale media kan vervullen en hoe je dat aanpakt. In de training wisselen we theorie, praktische oefeningen en reflectie op een prettige manier af. Daardoor kun je niet alleen de kennis snel plaatsen, maar heb je ook veel aanknopingspunten waar je na de training mee aan de slag kunt.

[link]

Het optimaliseren van online winkelmandjes

Helaas verlaten klanten regelmatig hun online winkelmandje voordat ze hebben afgerekend. In de Engelse taal is hier een heuse term voor (Abandoned Cart Syndrome) en onderzoekers hebben zelfs dit fenomeen officieel uitgezocht en geëvalueerd. Volgens BI Intelligence Estimates werd in 2014 rond de €2,9 biljoen niet afgerekend, dit zijn meer dan 60% van de online bestelprocessen die wordt gestopt. Een groot probleem dus voor de online ondernemers. De website Statista onderzocht waarom Amerikanen hun online winkelmandje verlaten. Een meerderheid van de mensen gaf de bestelkosten als voornaamste reden, met op de tweede plek te hoge kosten van de totale bestelling en ten slotte werd het gebrek aan betaalopties als reden opgegeven.

Realiseer je dat veel mensen alleen ''kijken, kijken, niet kopen''! Wat in een fysieke winkel gebeurt, gebeurt ook in een virtuele winkel. Zeker online is het voor klanten heel gemakkelijk om producten te vergelijken. Waar zijn de verzendkosten het laagst of zelfs gratis? Welke webshop ziet er het betrouwbaarst uit of heeft bijvoorbeeld de meeste reviews? Of simpelweg: welke webshop biedt een product het goedkoopst?

Gelukkig bestaan er tegenwoordig veel middelen om het Abandoned Cart Syndrome tegen te gaan. Google Analytics kan je hier goed mee op weg helpen, het koopgedrag van jouw klanten wordt nu automatisch gevolgd. Ga hiervoor naar Conversies > E-commerce > Winkelgedragsanalyse. Op deze website wordt (in het Engels) duidelijk uitgelegd wat je kunt doen om het Abandoned Cart Syndrome tegen te gaan/te verminderen.

Wat kun je doen naast het gebruik van Google Analytics om het percentage van verlaten winkelmandjes te verminderen? Een aantal punten waar je op kunt letten:

 1. Creëer een ''opslaan'' optie. Hierdoor krijg je eerder 'Kijken, kijken, opslaan en later kopen'. Niet iedereen wil meteen een product kopen, maar wil wel graag verschillende opties opslaan. Geef jouw klanten een optie om producten op te slaan, zodat je ze hier ook aan kunt herinneren.
 2. Duidelijkheid over kosten. Vermeld kosten duidelijk op je website. Niet alleen de verzendkosten maar ook de eventuele bijkomende kosten. Zo schrikken je (toekomstige) klanten niet op het allerlaatste moment af.
 3. Klantbeoordelingen. Zorg voor klantbeoordelingen. Dit maakt je website betrouwbaarder, het kan klanten specifieke informatie geven over producten waar ze geïnteresseerd in zijn en het werkt als een soort 'social proof'. De tevredenheid van anderen werkt overtuigend.
 4. Gemakkelijk betalingsproces. Moet een toekomstige klant eerst zich aanmelden voordat hij of zij een product kan kopen? Grote kans dat de klant wegklikt. Maak het jouw klanten zo gemakkelijk mogen. Zo snel mogelijk naar de kassa, met genoeg betaalmethoden.
 5. Gebruik 'Card Abandonment Software'. Dankzij deze software kun je mensen mailen nadat ze hun winkelwagentje hebben weggeklikt. De mail werkt als een herinnering, waarin de producten die in het winkelmandje stonden centraal staan. Een slimme truc is de (toekomstige) klant een kleine korting geven op het specifieke product. Haal ze over om het toch nog te kopen!

Training E-commerce

Heb je behoefte aan meer hulp bij het opzetten van een online winkel? In onze training E-commerce leer je alles wat er komt kijken bij het online aan de man brengen van jouw producten. Van het opzetten van het plan, de leveringsvoorwaarden bepalen tot het promoten van je webshop.