De volgende ronde van het Stap budget wordt op 1 september geopend.
Meld je daarom nu al aan! Opleidingen die starten na 1 oktober kun je nu al aanvragen. Wij gaan dan op 1 oktober de vooraanmelding doen. Zelf kun je de aanvraag dan op 1 oktober bij UWV indienen. Daardoor wordt de kans dat je aanvraag goedgekeurd wordt groter.

De STAP-subsidieregeling

Je baankansen verbeteren door een cursus, training of opleiding te volgen?Profiteer van de nieuwe STAP-subsidieregeling en ontvang tot € 1.000,- voor jouw training bij Learnit. De Stimulering Arbeidsmarkt Positie (STAP) helpt jou in je loopbaan. Of je nou werkt of werk zoekt, vanaf 1 maart 2022 kan je elk jaar een STAP-budget van maximaal € 1.000,- aanvragen om (een deel van) de kosten van een training, cursus of opleiding te dekken. Zo helpt de overheid jou je baan te behouden, een nieuwe baan te vinden of om te scholen naar een ander beroep.

Bekijk alle trainingen met STAP

Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget is een subsidie van maximaal € 1.000,- die gebruikt kan worden om een opleiding te volgen.

Voor wie?

 • Je leeftijd ligt tussen 18 jaar en de pensioendatum.
 • Je werkt in loondienst, bent ondernemer of je hebt momenteel geen werk
 • Je bent een EU-burger of partner van een EU-burger.
 • De afgelopen 2 jaar ben je minstens 6 maanden voor de volksverzekeringen verzekerd geweest
 • In het jaar van aanvraag heb je niet eerder een STAP-budget ontvangen
 • Je ontvangt geen studiefinanciering, lerarenbeurs of tegemoetkoming schoolkosten voor meerderjarigen.
 • Je opleiding start binnen 3 maanden na de aanvraagtermijn.

Vraag snel subsidie aan, want OP=OP!

Er is een beperkt STAP-budget per periode beschikbaar. Hoe eerder je je inschrijft, hoe groter de kans dat je subsidie toegekend wordt.


In 6 stappen het STAP-budget
1
Schrijf je in voor de gewenste Learnit-training.
2
Vink op het inschrijfformulier de optie ‘Ik wil gebruikmaken van de STAP-subsidie’ aan.
3
Vul het formulier verder in en klik op Verzenden.
4
Je ontvangt van ons een mail met als bijlage het aanmeldingsbewijs voor UWV.
5
Ga naar UWV en log in met je digi-id.
6
Upload hier je aanmeldingsbewijs en geef aan dat je de aanvraag wilt doorzetten.

Voor welke opleidingen geldt het STAP-budget?

Op 85 % van onze trainingen. Op de inschrijfpagina kun je zien of je kunt inschrijven met STAP subsidie. Zijn de trainingskosten (inclusief btw) hoger dan € 1.000,-, dan betaal je het resterende bedrag zelf. Natuurlijk kan je ook kiezen voor een training waarvan de kosten binnen het STAP-budget vallen.

Let op: een aantal trainingen wordt aangeboden door partners. Wil je hiervoor een STAP-budget aanvragen? Neem dan eerst contact op met één van onze trainingsadviseurs.

Waarom kiezen voor een training bij Learnit?

 • Altijd en overal persoonlijk

  Persoonlijke aandacht en een prettige sfeer. Of je nou een cursus volgt bij ons, op kantoor of op je pc, wij zorgen dat je je genoeg thuisvoelt om je grenzen te verleggen.

 • Gewoon doen!

  Nieuwe mogelijkheden ontstaan als je in beweging komt. Scherp blijft. Steeds nieuwe stappen zet. Wij stimuleren je om de stap te wagen en er echt voor te gaan.

 • Groeien door kennis en inspiratie

  Ontdek iets nieuws. Versterk je kwaliteiten. En kies je eigen weg. Wij helpen je groeien met trainingen en leervormen die echt bij jou passen.

 • Skills voor de toekomst

  We denken altijd in mogelijkheden en win-win. En we werken elke dag aan nieuwe oplossingen voor morgen. Door opleidingen te bieden waarmee jij goed voorbereid bent op de toekomst.

 • Samen werken aan kwaliteit

  Aan loze beloftes doen wij niet. Maar wel aan kwaliteit, kennis en ervaring. Een breed cursusaanbod mogelijk gemaakt door onze geïnspireerde medewerkers en trainers.

 • Begrijpen en begrepen worden

  We luisteren naar wat er bij jou leeft. Waar jij behoefte aan hebt. Want daar begint onze oplossing, ons maatwerk. Elkaar goed begrijpen en helder communiceren, daar geloven wij in.

Bekijk meer over Learnit