Webinars

Learnit helpt jou graag met het organiseren en uitvoeren van een online interactieve sessie.

Wat zijn webinars?

Webinars zijn live interactieve uitzendingen op het internet. De uitzending is meestal een live opname vanuit onze Yourwebinar studio waarbij één of twee sprekers een presentatie houden voor een publiek van meestal een paar honderd kijkers. De presentatie wordt ondersteund door videobeelden en een presentatie, eventueel met live schermopnames van software. Tijdens de uitzending is het mogelijk voor deelnemers om vragen te stellen via een chatfunctie. De presentatoren kunnen ook vragen stellen en hebben de mogelijkheid om pollvragen te stellen aan het publiek.

Wat is het doel van een webinar?

Webinars voor marketingdoeleinden

In eerste instantie wordt een webinar vaak georganiseerd om bijvoorbeeld een groep mensen laten kennismaken met een bepaald gedachtegoed, product of service. Het doel is dus in eerste instantie het overbrengen van informatie. Deelnemers kunnen zichzelf opgeven voor een webinar en tijdens een webinar op elk moment afhaken, wat het geheel vrijblijvend maakt. Door interactief een waardevolle boodschap te presenteren kun je de deelnemers overtuigen van je idee, je boodschap of de kwaliteit van je service of product. Naast het overbrengen van informatie, biedt een webinar dus de mogelijkheid om potentiële klanten te overtuigen.

Webinars voor educatieve doeleinden

Voor met name bedrijven kan een webinar met louter educatieve doeleinden van meerwaarde zijn. Een dergelijk webinar zal voornamelijk in het teken staan van informatieoverdracht. Stel bijvoorbeeld dat er een nieuwe manier van werken intern geïntroduceerd moet worden op de werkvloer, dan biedt een webinar een uitkomst. Op deze manier kan in één keer een grote groep werknemers bereikt worden. Deelnemers kunnen op deze manier direct vragen stellen waar gelijk op ingespeeld kan worden.

Wat zijn de voordelen van webinars?

  • Deel je boodschap tegelijkertijd met een grote groep mensen
  • Ga de interactie aan met deelnemers en kom meer te weten over je doelgroep
  • Laagdrempelige manier om kennis over te brengen

Onze Yourwebinar studio

Learnit organiseert regelmatig webinars waarin we deelnemers laten kennismaken met onze trainers en trainingen. Door ervoor te zorgen dat een webinar altijd waardevolle informatie bevat, hopen we een kans te creëren om nieuwe kennis over te brengen op deelnemers. In onze Yourwebinar studio worden dagelijks webinars opgenomen; zowel voor Learnit als voor externe partijen.

Inmiddels is Yourwebinar uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf, gevestigd in Diemen. Deze studio is volledig ingericht op het geven van webinars. De studio beschikt over professionele video-, geluid- en lichtapparatuur, zoals bijvoorbeeld een green screen. Een green screen maakt het mogelijk om een achtergrond naar wens aan te passen. Op dit moment beschikken wij ook over onze eigen software en opgeleide technici die elk webinar begeleiden.

Zelf een webinar organiseren?

Ben je mogelijk geïnteresseerd in het organiseren van een professionele webinar? Informeer dan naar de mogelijkheden door te bellen naar 020 6369179 of stuur een e-mail naar info@learnit.nl.