Learnit Training

Wat zijn webinars?

Webinars zijn live interactieve uitzendingen op internet. De uitzending is meestal een live opname vanuit de Yourwebinar studio waarbij één of twee sprekers een presentatie houden voor een publiek van meestal een paar honderd kijkers. De presentatie wordt ondersteund door videobeelden en een presentatie, eventueel met live schermopnames van software. Tijdens de uitzending is het mogelijk voor deelnemers om vragen te stellen via chat. De presentatoren kunnen ook vragen stellen en hebben de mogelijkheid om pollvragen te stellen aan het publiek.

Wat zijn de voordelen van webinars?

Een webinar geeft je de mogelijkheid een boodschap te delen met een grote hoeveelheid mensen. Het is laagdrempelig voor de deelnemers. De mogelijkheid tot interactie biedt veel interessante mogelijkheden om bijvoorbeeld meer te weten te komen over de doelgroep. Ook voor de deelnemers is het een grote meerwaarde om vragen te kunnen stellen.

Wat kun je bereiken met webinars?

Met een webinar kun je bijvoorbeeld een groep mensen laten kennismaken met je gedachtengoed of product. Deelnemers kunnen elk moment afhaken, wat het heel vrijblijvend maakt. Door een waardevolle boodschap te presenteren kun je de deelnemers overtuigen van je idee, je boodschap of de kwaliteit van je product. Een webinar biedt dus de mogelijkheid om vrijblijvend te overtuigen.

Wat kun je ermee voor trainingen?

Onderdelen van trainingen zoals het behandelen van een model kunnen vooraf worden vastgelegd op video. Voorafgaand aan een training zou een webinar ingezet kunnen worden om informatie over de training te delen met een (grote) groep deelnemers die online interactief kunnen deelnemen. Ook het aanbieden van waardevolle informatie voor een groep geïnteresseerden, die later eventueel een training willen volgen, is een mooie toepassing van webinars voor trainingen.

Onze studio Yourwebinar

We willen voor Learnit regelmatig webinars organiseren waarin we de deelnemers laten kennismaken met trainers en trainingen. Door te zorgen dat een webinar altijd waardevolle informatie bevat, hopen we een kans te creëren om deelnemers kennis te laten maken met onze trainers en trainingen.

Aanvankelijk hebben we geprobeerd om wekelijks een flexibele studio in te richten om webinars te verzorgen. Al snel bleek dat het zeer lastig is om webinars van goede kwaliteit te combineren met een flexibele studio. Daarom hebben we besloten een complete studio in te richten met professionele video-, geluid- en lichtapparatuur. Al snel bleek dat er nog meer nodig was, zoals een greenscreen, zelf ontwikkelde software en natuurlijk opgeleide technici.

Aangezien deze complete studio meer capaciteit heeft dan we voor Learnit alleen nodig hebben, hebben we besloten er een apart label van te maken: Yourwebinar.

Het bedrijf Yourwebinar verzorgt nu webinars voor Learnit en andere klanten. Voor een klant zijn de voordelen evident: Je kunt zelf makkelijk een webinar via een mobiele telefoon geven. Maar als je echt studio kwaliteit wilt, dan zijn de investeringen snel hoger dan de prijs van los ingekochte webinars bij Yourwebinar. Yourwebinar is in de zomer van 2018 verhuist naar een grotere studio in Diemen waar je nog gratis kunt parkeren voor de deur.

Greenscreen

In de studio maken wij gebruik van een greenscreen. Dit betekent dat de achtergrond en visualisatie van het webinar aangepast kunnen worden naar de wensen van de klant. Het gebruik van greenscreen maakt elke achtergrond in principe mogelijk.

Zou je meer willen weten over de
mogelijkheden van onze studio?

Contactgegevens studio

Zou je meer willen weten over de mogelijkheden van onze studio? Neem dan gerust contact met ons op via het telefoonnummer of e-mail adres hieronder.

T+31 20 - 636 91 78
Minfo@yourwebinar.nl