Op kantoor werken, naar een restaurant gaan met vrienden of langsgaan bij je ouders zijn ineens zaken geworden die niet meer zo vanzelfsprekend zijn. Door al deze veranderingen kan het zomaar zo zijn dat je je anders voelt dan normaal, negatieve gedachtes en sombere gevoelens kunnen ineens opduiken. Mindfulness kan dan een uitkomst bieden: door stil te staan bij je eigen gedachten en gevoelens kun je leren om in het hier en nu te leven.

Zelfs als je er van overtuigd bent dat Corona niet van invloed is op jouw mentale gesteldheid, kan mindfulness toch nog van belang zijn. Simpel gezegd draait Mindfulness om het volledig bewust zijn van een huidige ervaring. Stilstaan bij je eigen gedachten en leven in het moment kunnen voor het moment je zorgen wegnemen of verlichten. Heb je geen idee hoe jij thuis zelf kan beginnen met mindfulness? Learnit heeft een paar praktische tips voor je op een rijtje gezet, die jou kunnen helpen om ondanks deze roerige tijden wat rust in je hoofd te krijgen:

  • Mindfulness hoeft niet lang te duren. Begin eens met 5 minuten mediteren per dag. Tegenwoordig zijn er veel Apps die je kunnen helpen om dagelijks meditatie oefeningen te doen. Zo heeft de App ‘Headspace: Meditation & Sleep’ al meer dan een miljoen gebruikers!
  • Zorg voor een klein mindful momentje gedurende de dag. Leg je telefoon aan de kant, doe de tv uit en neem de tijd om te genieten van een kopje thee. Zorg er voor dat niemand je kan storen: dit is jouw moment.
  • Pak er eens vaker een boek bij! We krijgen een constante stroom aan informatie binnen, op je werk, wanneer je tv kijkt en door social media. Soms kan dus het fijn zijn om deze informatiestroom even te stoppen en je op iets anders te focussen. Uit onderzoek is gebleken dat je met lezen rust in je hoofd kan creëren. Het boek ‘De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt’ is een echte aanrader voor iedereen die wel een beetje mindfulness kan gebruiken.
  • Maak eens een wandeling. Wist je dat wandelen stressverlagend werkt? Wandelen geeft je energie en verhoogt je concentratie. Dat maakt wandelen ideaal voor mensen die op hun werk of in het dagelijkse leven vaak onder stress of spanning staan. Wandelen hoeft helemaal niet lang te duren, soms kan het lopen naar de koffieautomaat tijdens je werk al ontspannend werken.

Wil jij nog veel meer praktische tips ontvangen en ben je mogelijk geïnteresseerd in een cursus Mindfulness? Learnit biedt een 3-daagse training aan waar je alles leert over bewustwording en leven in het moment. Wist je bovendien dat een cursus mindfulness steeds vaker wordt vergoed door zorgverzekeraars? Wil jij weten of je hiervoor in aanmerking komt, dan in het slim om je zorgverzekeraar te contacteren!