Cursus Mindfulness
 • Kleine groepen
 • Covid-19 veilig
 • Ervaren docent
 • Online mogelijk
 • Praktische training

Kamp je wel eens met sombere of kritische gedachten? Jammer, want negativiteit kan jouw presentaties onbedoeld beïnvloeden. In deze training leer je te leven in het moment, wat zorgt voor innerlijke rust en een betere concentratie.

Ja, ik wil meer weten

“De trainer wist bij mij snel een vertrouwd gevoel te geven. Hoewel de training zeer intensief was, ervoer ik het als plezierig.” - Be­oor­de­ling: 9.0

learnit Mindfulness

Cursus Mindfulness

Bijna iedereen verliest zich weleens in sombere, kritische gedachten over het verleden of de toekomst. Over gemiste kansen van vroeger of juist zware uitdagingen die nog in het verschiet liggen. Piekeren over toen en straks, terwijl ondertussen 'het nu' op de automatische piloot is gezet. Erg jammer, want juist in het heden kunnen stappen worden gezet om deze gedachten een plaats te geven.

In de training Mindfulness leer je bewust te worden van het moment, van alles wat er om je heen gebeurt, maar ook bewustwording van jouw eigen gevoelens en gedachten, zonder dat je deze meteen veroordeelt. Dit zorgt voor innerlijke rust en een betere concentratie. Door middel van oefeningen leren onze trainers jou je aandacht en houding te controleren. Onze training gaat uit van het gedachtegoed van de Amerikaan Jon Kabatt-Zin, die als hoogleraar verbonden is aan het gezondheidscentrum van de universiteit van Massachusetts. Hij ontwikkelde met Mindfulness een succesvolle gedachtetraining die mensen leert omgaan met stress en angst, maar ook met pijn en ziekte. Mindfulness maakt gebruik van verschillende meditatievormen, concentratieoefeningen en praktijkopdrachten.

Onderwerpen

 • Aanleren van aandacht- en meditatietechnieken
 • Leren leven in het hier en nu
 • Onderscheid maken tussen gevoelens/gedachten en de feitelijke situatie
 • Opbouwen en versterken van je bewustzijn
 • Leren omgaan met zelfkritiek
 • Bevriend raken met je emoties
 • Timemanagement
 • Omgaan met stress
 • Inschattingsproblemen bij besluitvorming
 • Conflicthantering

Lesmethodiek

In de training wisselen we af tussen concreet ervaren, experimenteren met gedrag en technieken, reflecteren en theorie verkennen. Hiermee sluit het trainingsprogramma goed aan op alle type deelnemers. Er zit veel actie in de training, zodat je daadwerkelijk ervaart wat het effect is van nieuw gedrag. Dit maakt de herkenning van succes mogelijk. Daarnaast benadrukken we dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen groeiproces en hier het eigenaarschap over moet nemen. In onze training nodigen wij jou uit om continue te reflecteren en verbanden te leggen met de praktijk. Ons streven is het inzicht te vergroten en jou zelf de vertaalslag te laten maken. Dit zal de kans op werkelijke gedragsverandering vergroten.

Doelgroep

Deze training is met uitstek bedoeld voor deelnemers die te maken hebben met bijvoorbeeld burn-out-klachten, stress en/of deelnemers die kampen met levensvragen.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist voor deze training.

Maatwerk

De cursusomschrijving hierboven geeft je een goede indicatie van hoe de training eruit zal komen te zien. Toch kan de inhoud iets verschillen per training, afhankelijk van de voorkennis, praktijkervaring en leerdoelen van de deelnemers. In individuele intakegesprekken voorafgaand aan de training worden de leerdoelen van de deelnemers geïnventariseerd. Op basis daarvan wordt het definitieve programma van de training bepaald.

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.

Investering

Vermelde prijzen zijn per persoon, inclusief cursusmateriaal. Bij de trainingen op locatie is een lunch inbegrepen.

Op locatie Online
Duur 3 dagen
Prijs per dag, excl. btw € 550,- € 465,-
Totaal, incl. btw € 1996,50 € 1687,95

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname. (Dit geldt niet voor AXELOS trainingen)


Online

We organiseren deze training ook online. Hiervoor maken we gebruik van Webbex of Zoom. Inloggen met Skype is ook mogelijk. Op verzoek kan deze training ook met Microsoft Teams worden georganiseerd.

De training duurt 3 dagen.

 • Tot een jaar na de training mag je gratis nóg een keer deelnemen.
 • Tegen bijbetaling van de cateringkosten mag je ook nog aan een klassikale training meedoen.

Referenties

De cursus Mindfulness is beoordeeld met een gemiddelde van 8.5.

“De trainer wist bij mij snel een vertrouwd gevoel te geven. Hoewel de training zeer intensief was, ervoer ik het als plezierig.” - Be­oor­de­ling: 9.0

L.R. Arkema-Bos, Regionale Toetsingscommissie Euthanasie - Mindfulness

“Goed. De trainer heeft de training aangepast aanonze wensen, waarbij er ook een stuk communicatie en timemanagement bij kwam.” - Be­oor­de­ling: 7.4

B. Kleve, SURFnet - Mindfulness

“Het was wat mij betreft een op maat gesneden training. Vooraf zijn de doelen goed geïnventariseerd en die zijn allen meer dan bereikt. Uitstekend was ook de verhouding tussen theorie en oefeningen en de wijze waarop beiden werden afgewisseld.” - Be­oor­de­ling: 9.6

R. Damman, KNAW - Mindfulness

“Ik heb qua inhoud heel veel aan de training gehad. Boven verwachting zelfs. Ik vond dat er veel aandacht was voor de individuele persoon en dat de inhoud daarop werd afgestemd. Learnit Training komt op mij over als een professionele en goed georganiseerde organisatie.” - Be­oor­de­ling: 8.2

Anoniem - Mindfulness