Learnit Training

Passie vinden in je werk

Ga jij met plezier naar je werk en geeft datgene wat je doet voldoening? Veel werknemers hebben uitdaging nodig in hun werk om gemotiveerd te blijven. En dat is nou net waar het nog wel eens aan ontbreekt op de werkvloer. Uit onderzoek van Effectory blijkt dat 57% van de werknemers de doorgroeimogelijkheden op het werk matig tot onvoldoende vindt. Het grootste deel wil zich, ondanks het gebrek aan kansen, toch graag ontwikkelen op zijn of haar vakgebied. Helaas zijn hier niet altijd de middelen voor, zeker niet nu veel bedrijven moeten letten op hun uitgaven. Hoe kun je toch uitdaging in je werk vinden, ondanks het gebrek aan mogelijkheden?

Hier 5 tips om met passie aan het werk te blijven:

  1. Zoek uit waar jouw talenten liggen en benut ze bij het verrichten van je werkzaamheden. Veel mensen weten niet precies waar ze goed in zijn, omdat het vaak om kleine dingen gaat die voor jezelf heel vanzelfsprekend zijn. Vraag je collega's, vrienden of familie wat jouw sterke punten zijn.
  2. Houd vakbladen bij, ga naar netwerkbijeenkomsten en word lid van werkgerelateerde groepen op Facebook en LinkedIn. Volg discussies en praat mee!
  3. Stop met het benoemen van zaken die niet goed gaan en die je niet leuk vindt, maar richt je op wat wel goed gaat en op mogelijke oplossingen voor problemen. Richt bijvoorbeeld een intervisiegroepje op en denk met vakgenoten na over doelgerichte oplossingen.
  4. Ga na op welke zaken je invloed kunt uitoefenen en welke mogelijkheden tot verandering binnen je macht liggen. Wees aan de andere kant ook flexibel als je een situatie niet kunt veranderen en blijf niet zitten met gevoelens van frustatie: jij hebt gedaan wat in je macht ligt. Accepteer het, dat scheelt een hoop energie!
  5. Sta open voor de mogelijkheden die op je pad komen en handel proactief.

Heb je niet genoeg aan deze tips en wil je je werk met nog meer plezier doen? Volg dan de Learnit training Werkgeluk vergroten. Je moet immers je hele leven nog.