Cursus MySQL basis
 • Kleine groepen
 • Covid-19 veilig
 • Ervaren docent
 • Online mogelijk
 • Praktische training

Het beheren van een relationele database is eenvoudiger dan je denkt! Geef je loopbaan een boost en leer hoe je met MySQL je eigen rapportages kunt maken.

Ja, ik wil meer weten

Cursus MySQL basis

Werk je op een PHP omgeving met een relationele database? Wil je de gegevens daarin kunnen bewerken of zelfs de complete structuur wijzigen? Vind je het vervelend om steeds afhankelijk van anderen te zijn voor het maken van de juiste queries voor je rapportage? Met de cursus MySQL krijg je inzicht in de structuur en werking van een relationele database. Dat helpt je te begrijpen hoe je toegang kunt krijgen tot de gegevens die erin zitten. Je leert hoe je krachtige MySQL queries maakt waarmee je uit de meest complexe datasets snel en efficiënt gegevens kunt opvragen en zonodig ook bewerken.

MySQL is het meest gebruikte programma ter wereld voor het beheren van relationele databases. Het is open source en dus voor iedereen toegankelijk. Omdat MySQL erg gericht is op snelheid en gemak, is het bijzonder geschikt voor het maken van dynamische websites en eenvoudige webapplicaties..

In het bedrijfsleven van nu draait alles om informatie. Organisaties verzamelen steeds meer gegevens, maar weten vaak nauwelijks wat ze ermee kunnen. Na het volgen van de cursus MySQL weet jij dat wel. Je kunt de database beheren en/of waardevolle rapportages, statistieken of dashboards inrichten. Dat geeft je een enorm voordeel op de arbeidsmarkt.

Onderwerpen

Tijdens de training komen onder andere onderstaande onderwerpen aan bod:

 • Introductie in het ontwerpen van relationele databases.
  Hierin komen de basisbeginselen aan de orde: tabellen, kolommen en velden, primary- en foreign keys, normalisatie etc…
 • Introductie in MySQL
  Over het ontstaan en debelangrijkste kenmerken van MySQL
 • Het installeren van MySQL
  Hoe kun je MySQLdownloaden, installeren en koppelen aan je database?
 • Het inrichten van database
  Hoe zet je een functioneel datamodel om in een MySQL database?
 • Het opslaan of bewerken van gegevens in je database
  Over het toepassen vaneenvoudige INSERT, UPDATE en DELETE statements
 • Het maken van eenvoudige selecties
  Over het toepassen van enkelvoudige SELECT queries
 • Het maken van een UNION query
  Hoe kun je het resultaat vanmeerdere SELECT statements terugbrengen tot een enkele resultaatset?
 • Stored routines en triggers
  Een storedroutine is een eenvoudig stuk code dat je in je database kunt opslaan omeenvoudige functies automatisch uit te laten voeren. Je leert wanneer je storedroutines kunt inzetten, hoe je ze maakt en hoe je omgaat met triggers.
 • Optimalisatie
  Hoe kun je je queries sneller, efficiënter en krachtigermaken?

Resultaten

Je snapt hoe een relationele database in elkaar zit. Je kunt zelfstandig een MySQL database aanmaken en inrichten. Je kent de belangrijkste statements en weet je hoe je ze moet gebruiken. Je snapt de beginselen van query optimization en kunt deze toepassen. Je weet wat stored routines zijn en hoe je ze kunt implementeren.

Doelgroep

Deze training is bij uitstek geschikt voor beheerders die een MySQL database gaan beheren of monitoren en voor iedereen die website bouwt of programmeert in een PHP omgeving.

Voorkennis

Enige voorkennis van de datamodellering is gewenst, maar niet noodzakelijk

Opmerking


Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.

Investering

Vermelde prijzen zijn per persoon, inclusief cursusmateriaal. Bij de trainingen op locatie is een lunch inbegrepen.

Op locatie Online
Duur 3 dagen
Prijs per dag, excl. btw € 425,- € 340,-
Totaal, incl. btw € 1542,75 € 1234,20

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname. (Dit geldt niet voor AXELOS trainingen)


Online

We organiseren deze training ook online. Hiervoor maken we gebruik van Webbex of Zoom. Inloggen met Skype is ook mogelijk. Op verzoek kan deze training ook met Microsoft Teams worden georganiseerd.

De training duurt 3 dagen.

 • Tot een jaar na de training mag je gratis nóg een keer deelnemen.
 • Tegen bijbetaling van de cateringkosten mag je ook nog aan een klassikale training meedoen.

Referenties

De cursus MySQL basis is beoordeeld met een gemiddelde van 8.3.

"Duidelijke training waar ik veel aan heb gehad voor mijn werk. Echte aanrader."

"De training werd gegeven in een goed tempo, waarbij de cursisten goed konden meekomen. Het was geen grote groep, waardoor er genoeg ruimte was voor het individu. De stof was in een logische volgorde, waardoor je door verder te gaan in de training de basis goed bleef herhalen, waardoor deze bij blijft."

"Ik vond het een erg goede training en denk dat ik er veel van geleerd heb. En ook tips heb gehad waar je echt iets mee kan."

"Nuttige en interessante training!"

"Was een leuke training."