Learnit Training

Cursus MySQL basis Live Online

Werk je op een PHP omgeving met een relationele database? Wil je de gegevens daarin kunnen bewerken of zelfs de complete structuur wijzigen? Vind je het vervelend om steeds afhankelijk van anderen te zijn voor het maken van de juiste queries voor je rapportage? Met de cursus MySQL krijg je inzicht in de structuur en werking van een relationele database. Dat helpt je te begrijpen hoe je toegang kunt krijgen tot de gegevens die erin zitten. Je leert hoe je krachtige MySQL queries maakt waarmee je uit de meest complexe datasets snel en efficiënt gegevens kunt opvragen en zonodig ook bewerken.

MySQL is het meest gebruikte programma ter wereld voor het beheren van relationele databases. Het is open source en dus voor iedereen toegankelijk. Omdat MySQL erg gericht is op snelheid en gemak, is het bijzonder geschikt voor het maken van dynamische websites en eenvoudige webapplicaties..

In het bedrijfsleven van nu draait alles om informatie. Organisaties verzamelen steeds meer gegevens, maar weten vaak nauwelijks wat ze ermee kunnen. Na het volgen van de cursus MySQL weet jij dat wel. Je kunt de database beheren en/of waardevolle rapportages, statistieken of dashboards inrichten. Dat geeft je een enorm voordeel op de arbeidsmarkt.

Onderwerpen

Tijdens de training komen onder andere onderstaande onderwerpen aan bod:

 • Introductie in het ontwerpen van relationele databases.
  Hierin komen de basisbeginselen aan de orde: tabellen, kolommen en velden, primary- en foreign keys, normalisatie etc…
 • Introductie in MySQL
  Over het ontstaan en debelangrijkste kenmerken van MySQL
 • Het installeren van MySQL
  Hoe kun je MySQLdownloaden, installeren en koppelen aan je database?
 • Het inrichten van database
  Hoe zet je een functioneel datamodel om in een MySQL database?
 • Het opslaan of bewerken van gegevens in je database
  Over het toepassen vaneenvoudige INSERT, UPDATE en DELETE statements
 • Het maken van eenvoudige selecties
  Over het toepassen van enkelvoudige SELECT queries
 • Het maken van een UNION query
  Hoe kun je het resultaat vanmeerdere SELECT statements terugbrengen tot een enkele resultaatset?
 • Stored routines en triggers
  Een storedroutine is een eenvoudig stuk code dat je in je database kunt opslaan omeenvoudige functies automatisch uit te laten voeren. Je leert wanneer je storedroutines kunt inzetten, hoe je ze maakt en hoe je omgaat met triggers.
 • Optimalisatie
  Hoe kun je je queries sneller, efficiënter en krachtigermaken?

Resultaten

Je snapt hoe een relationele database in elkaar zit. Je kunt zelfstandig een MySQL database aanmaken en inrichten. Je kent de belangrijkste statements en weet je hoe je ze moet gebruiken. Je snapt de beginselen van query optimization en kunt deze toepassen. Je weet wat stored routines zijn en hoe je ze kunt implementeren.

Doelgroep

Deze training is bij uitstek geschikt voor beheerders die een MySQL database gaan beheren of monitoren en voor iedereen die website bouwt of programmeert in een PHP omgeving.

Voorkennis

Enige voorkennis van de datamodellering is gewenst, maar niet noodzakelijk

Opmerking


Lesvorm

Deze training wordt via internet gegeven, live, door een trainer. Je kunt vanuit huis inloggen en de trainer zal je actief begeleiden samen met andere deelnemers.

Deelname aan een online training van Learnit is laagdrempelig en niet ingewikkeld. We maken hiervoor gebruik van de software van Zoom. Bekijk hier de animatie.

Er is voldoende tijd voor vragen en interactie met de andere deelnemers. Je kunt de training volgen vanaf een laptop, pc of een mobiel device. We raden een laptop of pc met microfoon en webcam aan. Op een laptop zijn deze meestal al aanwezig. Je kunt ervoor kiezen of je wel of geen gebruik wilt maken van je eigen videobeeld en geluid. Je hoeft dus niet zelf in beeld.

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.

Investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal:


Prijs excl. btw

€ 675,-

btw 21%

€ 141,75

Totaal incl. btw

€ 816,75

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.


Referenties

De cursus MySQL basis Live Online is beoordeeld met een gemiddelde van 8.3.

"Praktisch gericht en erg toepasbaar in de praktijk. Leuke combi van theorie + oefenen"

"Inhoudelijk goede cursus waarbij middels goed lesmateriaal op effectieve/efficiënte wijze nieuwe dingen aangeleerd worden."

"In een kort tijdsbestek, helaas was ik de tweede dag verhinderd, heb ik hele praktische toepassingen geleerd."

"Leuke, praktische training."

"Inhoud van de cursus is prima, je krijgt een duidelijk beeld over de toepasbaarheid van de stof binnen de eigen organisatie. Leuke oefeningen en prima docent die inspirerend weet les te geven."