Ontdek hoe je met een heldere missie en visie jouw bedrijfsstrategie kracht bijzet. Maak kernwaarden leefbaar en creëer een actieplan voor succesvolle uitvoering. Transformeer je organisatie!

 • Kleine groepen
 • Ervaren docent
 • Online mogelijk
 • Praktische training

Missie en visie, het zijn twee termen die je tegenwoordig veel binnen organisaties hoort rondzoemen. Elk zichzelf respecterende organisatie zou een missie en visie moeten hebben, waarin het bestaansrecht van de organisatie wordt verwoord. Het geeft richting, brengt focus en (ver)bindt zowel medewerkers als klanten. Toch is het voor veel bedrijven of organisaties niet altijd even duidelijk wat nu precies hun missie en visie is. Als ze wel geformuleerd zijn, sluiten ze niet altijd naadloos aan op hun bedrijfsstrategie. Belangrijke vragen voor bedrijven en organisaties om tot een missie en een visie te komen zijn: wat willen we eigenlijk uitstralen naar de buitenwereld toe? En waarin onderscheiden wij ons van andere partijen?

Wanneer een missie en visie wel zijn geformuleerd, is een volgende uitdaging hoe deze meer leefbaar te maken binnen de organisatie en onderdeel te maken van de bedrijfsstrategie. Hoe zorg je er als organisatie bijvoorbeeld voor dat mensen daadwerkelijk gaan werken vanuit de missie? Welke kernwaarden zijn hierbij belangrijk en welke acties zijn nodig om deze te vertalen naar praktijk?

In de tweedaagse training Missie, Visie en Strategie leer je wat de waarde is van een missie en visie. Waarom zijn deze van belang voor jouw bedrijf of organisatie? We zullen stilstaan bij wat deze termen precies inhouden en hoe je als organisatie jouw missie en visie meer concreet maakt. Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat deze meer gaan leven binnen jouw organisatie? Tijdens de training beginnen we met het inzichtelijk en concreet maken van de missie en visie. Vervolgens werken we toe naar hoe je deze meer praktisch maakt. We staan stil bij de kernwaarden die verbonden zijn aan de missie en over welke kernkwaliteiten medewerkers moeten beschikken om de missie levend te houden. Uiteindelijk vertalen we deze inzichten naar een concreet actieplan en helpen wij bij de integratie van de missie in jouw bedrijfsstrategie.

Onderwerpen

Tijdens de training komen onder andere onderstaande onderwerpen aan bod:

 • Waarom een missie en visie?
 • Wat is de missie van jouw organisatie?
 • Wat is de visie van jouw organisatie?
 • Organisatievisie vs. teamvisie
 • SWOT-analyse
 • Formuleren van een krachtige missie en visie
 • Kernwaarden definiëren en formuleren
 • Kernwaarden koppelen aan de kernkwaliteiten van medewerkers
 • Doelstellingen formuleren
 • Concreet actieplan maken
 • Effectief uitdragen van een missie en visie
 • Storytelling: hoe vertel je een missie en visie-verhaal?

Resultaten

Na het volgen van deze training:

 • kun je systemisch reflecteren op de missie en visie van jouw organisatie;
 • heb je handvatten om de kernwaarden van je organisatie te verbinden aan de kernkwaliteiten van medewerkers;
 • weet je hoe je het bestaansrecht van je organisatie kunt verwoorden en uitdragen en
 • beschik je over een concrete strategie waarmee je een missie en visie kunt vertalen naar de praktijk.

Lesmethodiek

In de training wisselen we af tussen concreet ervaren, experimenteren met gedrag en technieken, reflecteren en theorie verkennen. Hiermee sluit het trainingsprogramma goed aan op alle type deelnemers. Er zit veel actie in de training, zodat je daadwerkelijk ervaart wat het effect is van nieuw gedrag. Dit maakt de herkenning van succes mogelijk. Daarnaast benadrukken we dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen groeiproces en hier het eigenaarschap over moet nemen. In onze training nodigen wij je uit om continu te reflecteren en verbanden te leggen met de praktijk. Ons streven is het inzicht te vergroten en jou zelf de vertaalslag te laten maken. Dit zal de kans op werkelijke gedragsverandering vergroten.

Doelgroep

Deze training is uitermate geschikt als jouw organisatie nog geen missie of visie heeft, als je niet tevreden bent over de huidige teksten, of als je de koers verder wilt definiëren. Ook voor bedrijven die zich in een transitiefase of fusie bevinden, is de training zeer geschikt. De grootte van het bedrijf is niet relevant, ook voor kleinere organisaties is het belangrijk om een heldere missie en visie te hebben. Een duidelijke missie en visie helpen je bij het maken van belangrijke keuzes. Deze training is zowel geschikt voor leidinggevenden, teamleiders als voor teams. Afhankelijk van jouw behoefte stellen wij een programma op maat samen, waarbij een trainer ook op locatie kan komen om het teamproces te begeleiden.

Maatwerk

De cursusomschrijving hierboven geeft je een goede indicatie van hoe de training eruit zal komen te zien. Toch kan de inhoud iets verschillen per training, afhankelijk van de voorkennis, praktijkervaring en leerdoelen van de deelnemers. In individuele intakegesprekken voorafgaand aan de training worden de leerdoelen van de deelnemers geïnventariseerd. Op basis daarvan wordt het definitieve programma van de training bepaald.

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.

De beste training voor jou

Bij Learnit vind je altijd een training waarmee je verder komt. Van (technische) IT skills tot communicatie of persoonlijk leiderschap. Daarbij kan je kiezen uit de trainingsvorm die jij het prettigst vindt: een klassikale training, een maatwerktraining bij jou op kantoor, een online cursus of een e-learning. Wij hebben voor iedereen de juiste training en trainingsvorm. Want leren op de manier die het best bij jou past, zorgt voor de beste resultaten.

Waarom kiezen voor een training bij Learnit?

 • Altijd en overal persoonlijk

  Persoonlijke aandacht en een prettige sfeer. Of je nou een cursus volgt bij ons, op kantoor of op je pc, wij zorgen dat je je genoeg thuisvoelt om je grenzen te verleggen.

 • Gewoon doen!

  Nieuwe mogelijkheden ontstaan als je in beweging komt. Scherp blijft. Steeds nieuwe stappen zet. Wij stimuleren je om de stap te wagen en er echt voor te gaan.

 • Groeien door kennis en inspiratie

  Ontdek iets nieuws. Versterk je kwaliteiten. En kies je eigen weg. Wij helpen je groeien met trainingen en leervormen die echt bij jou passen.

 • Skills voor de toekomst

  We denken altijd in mogelijkheden en win-win. En we werken elke dag aan nieuwe oplossingen voor morgen. Door opleidingen te bieden waarmee jij goed voorbereid bent op de toekomst.

 • Samen werken aan kwaliteit

  Aan loze beloftes doen wij niet. Maar wel aan kwaliteit, kennis en ervaring. Een breed cursusaanbod mogelijk gemaakt door onze geïnspireerde medewerkers en trainers.

 • Begrijpen en begrepen worden

  We luisteren naar wat er bij jou leeft. Waar jij behoefte aan hebt. Want daar begint onze oplossing, ons maatwerk. Elkaar goed begrijpen en helder communiceren, daar geloven wij in.

Bekijk meer over Learnit

Samen verder komen

Een training volgen bij Learnit betekent samen leren. Samen met jouw ervaren trainer, samen met je cursusgroep of samen met je collega’s. En of je de training nou thuis, op jouw kantoor of op één van onze trainingslocaties volgt, wij zijn altijd bereikbaar om je te helpen. Onze kennis met jou te delen op zo’n manier dat jij er echt wat aan hebt. Samen verder komen door persoonlijke aandacht en elkaar goed begrijpen; daar geloven wij in.

Direct toepassen in je werk

Theorie uit een boekje leren waar je vervolgens weinig mee kan in je werk? Niet bij Learnit! Welke training je ook volgt bij ons, je kan er direct mee aan de slag op je werkplek. Door jouw unieke leerdoelen die je aan het begin van de training samen met de trainer bepaalt. Door de afwisseling van theorie en (interactieve) praktijkopdrachten. En door de uitdagingen waar jij tegenaan loopt in je dagelijks werk mee te nemen naar de training.

Referenties

Wat anderen zeggen over deze training

Cursus Missie, Visie en Strategie referenties - Gemiddeld cijfer 8.4

 • "Het is een organisatie die vooraf vraagt waar de training over moet gaan en met hoeveel deelnemers, je weet dus gelijk waar je aan toe bent. De samenwerking heb ik als prettig ervaren. Veel informatie gekregen maar ook in praktijk toegepast."

 • "Prima, korte en toch complete basiuscursus."

 • "De training werd gegeven in een goed tempo, waarbij de cursisten goed konden meekomen. Het was geen grote groep, waardoor er genoeg ruimte was voor het individu. De stof was in een logische volgorde, waardoor je door verder te gaan in de training de basis goed bleef herhalen, waardoor deze bij blijft."

 • "Interessante leerzame cursus toegevoegde waarde het lesboek zodat je op het werk of thuis nog eens kunt nakijken. Met vriendelijke groet Karel Pelzer."

 • “Hele professionele organisatie die maatwerk levert. Prettig intakeproces en afwikkeling van de training.”

  T. Klok, Maasstad Ziekenhuis
  Beoordeling 9.2

  Learnit referenties