« Terug naar alle thema's

Trainingen Financieel management

Zakelijk succes is grotendeels het gevolg van weloverwogen keuzes, het goed beheren van de financiën en het doen van juiste investeringen. Kortom: praktische kennis en inzicht op het gebied van financieel management dragen bij aan een goede behartiging van de belangen van je organisatie én medewerkers. Tijdens onze financiële trainingen komen de belangrijkste bedrijfskundige en financiële aspecten aan bod.

"Training op maat! Vanuit de intake is de training aangepast op onze (mijn) wensen. De training sluit mooi aan op de praktijk." Beoordeling: 0

"Erg leerzaam. Er werd aandacht aan mijn leerdoel gegeven en daardoor is de materie nog beter te gebruiken in de praktijk." Beoordeling: 0

"Ik was blij verrast over de training. Wat ik geleerd heb is goed van toepassing in mijn werksituatie. Ik had eerlijk gezegd verwacht dat de training wat saai zou zijn. Vooral voor iemand die niet echt geïnteresseerd in het boekhouden op zich. Het tegendeel is echter door deze training bewezen." Training: Boekhouden voor beginners - Beoordeling: 0

"Prima, korte en toch complete basiuscursus." Beoordeling: 0

"Deze training is een goed begin van de basis en geeft je de drang om er verder mee te gaan." Training: Boekhouden voor beginners - Beoordeling: 0

"Een prima training op een mooie locatie. De persoonlijke aanpak van de trainer zorgt ervoor dat het niet verveeld. Ik heb er veel van geleerd." Beoordeling: 0

[link]

Laat je opleidingsbudget niet verloren gaan!

2020 is voor ons allemaal een jaar geweest waarin we ons veel hebben moeten aanpassen, in zowel ons persoonlijk leven als op de werkvloer. Werken op kantoor was ineens niet meer mogelijk door COVID-19 en thuis werken werd de nieuwe norm voor veel mensen. Ondanks snelle aanpassingen van zowel werkgevers als werknemers om het werk te kunnen blijven voortzetten, zullen sommige ontwikkelingen op de werkvloer dit jaar op een laag pitje zijn komen te staan. Denk bijvoorbeeld aan cursussen, trainingen of opleidingen van werknemers.

Wist je dat veel organisaties een bepaald opleidingsbudget voor hun werknemers reserveren elk jaar? Dit is namelijk vastgelegd in veel CAO’s. Nu is het volkomen begrijpelijk dat zowel jij als je werkgever dit jaar door alle hectiek rondom COVID-19 niet veel aandacht hebben besteed aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Des te belangrijker is het om nu voor jezelf na te denken hoe jij je verder kan ontwikkelen op de werkvloer. Wilde je je eigen communicatievaardigheden altijd al verbeteren? Of kunnen jouw Excel vaardigheden wel een oppepper gebruiken? Dan is dit hét moment om nog snel even op onderzoek uit te gaan en een training of cursus te vinden die aansluit bij jouw leerdoelen. Als je dit nu nog doet, hoef je niet in het budget van volgend jaar te snijden!

Lees hieronder 3 tips om het maximale uit jouw opleidingsbudget te halen:

1. Overleg met collega’s. Overleg van te voren met collega’s over vaardigheden die belangrijk zijn voor jouw afdelingen. Misschien heb je zelf nog geen idee waarin je je verder wil ontwikkelen, maar zijn er wel bepaalde aandachtspunten die jouw afdelingen vooruit zouden kunnen helpen. Is er bijvoorbeeld niemand op de afdelingen te vinden die met Power BI kan omgaan? Misschien is dit dan een mooie kans voor jou! Klik hier om het cursusoverzicht van Learnit te bekijken en inspiratie op te doen.

2. Groepstrainingen. Behalve een training waarbij je alleen focust op jouw individuele vaardigheden, kan een groepstraining voor zowel werkgever als werknemers ook van grote meerwaarde zijn. Denk bijvoorbeeld aan een intervisie training waarbij afdelingen elkaar beter leren kennen en waarbij er wordt gestreefd naar betere communicatie en persoonlijke groei van alle werknemers met behulp van een bevoegd gespreksleider. Voor meer informatie over een intervisie training, klik hier.

3. Nascholing voor 2021. Wist je dat jouw opleidingsbudget van dit jaar verloren zal gaan als je hier niet op tijd gebruik van maakt? Dit zou natuurlijk zonde zijn! Een mogelijke oplossing hiervoor is om je alvast in te schrijven voor een training of cursus, zodat deze dit jaar nog gefactureerd kan worden aan je organisatie. Nu kan het echter ook zo zijn dat je er nog niet helemaal uit bent welke training het beste aansluit op jouw wensen of behoeftes. In zo’n geval kan een strippenkaart van Learnit uitkomst bieden. Met de Learnit strippenkaart kan jouw organisatie voordelig en flexibel trainingsdagen inkopen tegen een vast tarief. Klik hier voor meer informatie over de Learnit strippenkaarten.

Learnit strippenkaart actieweken

Om persoonlijke groei te stimuleren en bedrijven te steunen in deze hectische periode, introduceert Learnit de jaarbudget kortingsweken. Tot en met het einde van het jaar bieden wij een korting van 10% op de Learnit Strippenkaarten aan. Hierdoor kan Learnit de volgende strippenkaarten aanbieden tegen een gereduceerd tarief:

  • De rode strippenkaart: met deze strippenkaart kun je zowel Office als basis webdesign trainingsdagen inkopen.
  • De blauwe strippenkaart: met deze strippenkaart kun je communicatie- en management trainingen inkopen.

Beide strippenkaarten zijn verkrijgbaar in de varianten: 10 dagen, 20 dagen of 50 dagen. Waarbij 1 strip gelijk staat aan 1 trainingsdag. Kort uitgelegd: een strippenkaart geeft jou en je collega’s de mogelijkheid om een jaar lang trainingen naar keuze te volgen, zonder dat je te maken hebt met tussentijdse prijsverhogingen en zonder dat je van te voren specifiek naar trainingen hoeft te kijken. Ideaal dus voor werknemers die er nog niet helemaal uit zijn wat voor training ze willen volgen, maar nog wel opleidingsbudget over hebben! Wil je toch liever eerst de mogelijkheden bespreken of navragen welke trainingen uit ons aanbod precies binnen de strippenkaarten vallen? Neem dan contact op met ons door te bellen naar + 31 20 6369179 of klik hier.

[link]

Financieel management en IFRS

Het zijn maar vier letters, IFRS, maar met een hele nieuwe wereld aan regelgeving er achter. Regelgeving en boekhouden zijn al van oudsher elkaars verlengstuk; geen boekhouden zonder regels. Je zou bijna kunnen stellen, dat het zo oud is als de weg naar Rome. Velen weten niet dat die regels door een 15e eeuwse Italiaanse wiskundige, die ook nog eens op de weg naar Rome leefde, zijn bedacht. Hij had wiskundige regels bedacht om in eerste instantie boekhoudkundige vastlegging van financiële cijfers op een systematische manier te kunnen vastleggen. Eeuwenlang zijn die regels vrijwel onveranderd gebleven. Kennelijk was het boekhoudkundig systeem zo waterdicht, dat er ook geen behoefte was om aan die regels te tornen.

Waardoor is IFRS ontstaan?

Maar de financiële wereld is in de 21e eeuw drastisch aan het veranderen. We herinneren ons vast nog wel alle schandalen die zich hebben afgespeeld bij de banken en verzekeringsmaatschappijen van naam. En eigenlijk was één van de hoofdoorzaken voor het ontstaan van deze schandalen de klassieke boekhoudregels die aanleiding hebben gegeven om financiële informatie te vertekenen en in sommige gevallen ook te manipuleren. Deze grote schandalen hebben het denken over de houdbaarheid van de middeleeuwse boekhoudregels in stroomversnelling gebracht en grote internationale accountantorganisaties zijn met voorstellen gekomen om tot een geheel ander stelsel van regelgeving voor verslaglegging in de boekhouding te komen. Deze nieuw geïntroduceerde standaard regels worden uitgegeven onder de naam IFRS, de afkorting die staat voor International Financial Reporting Standard.

Voor wie geldt IFRS?

IFRS wordt uitgegeven en onderhouden door International Accounting Standards Board en de erin opgenomen regels omschrijven zeer nauwkeurig hoe boekhouders de boekhoudrekeningen moeten onderhouden en erover moeten rapporteren. IFRS wordt tegenwoordig alom aanvaard als de gemeenschappelijke boekhoudkundige taal, waardoor het zakendoen en de financiële rapportages van bedrijf tot bedrijf en van land tot land kan worden begrepen. In Nederland is IFRS inmiddels de standaard voor grote beursgenoteerde bedrijven. Alle andere bedrijven mogen nog vrijwillig kiezen voor deze IFRS-standaard of voor de regelgeving zoals deze in de Nederlandse wet is vastgelegd.

Training financieel management

Voor iedereen die in het bedrijf verantwoordelijk is voor het financiële management en alle afgeleiden daarvan, is het heel verstandig om kennis te nemen van deze nieuwe ontwikkelingen op het gebied van financiële regelgeving. In enkele van de financiële trainingenbij Learnit Training wordt ook aandacht besteed aan de consequenties van het invoeren van IFRS. Wat het nog interessanter maakt om deel te nemen aan deze trainingen is dat de deelnemers ook onderling ervaringen kunnen uitwisselen op het gebied van IFRS. En natuurlijk alles onder begeleiding van een ervaren trainer.