Gratis cursus Solliciteren

Goed nieuws: je bent van plan te beginnen aan een nieuwe baan! Een nieuwe uitdaging is leuk, maar voordat je ook echt aan de slag kan, moet je eerst die sollicitatieprocedure door. Dit kan een zenuwslopend proces zijn met de nodige teleurstellingen. Aan de andere kant kan het ook een tijd zijn van zelfontdekking en een stoomcursus in het beter leren presenteren van jezelf. Deze online cursus helpt je om met meer succes te solliciteren.

Bij deze cursus is het nodig een aantal oefeningen te doen. Deze kun je vinden in een Word-document dat je hier kunt downloaden (gebruik rechter muisknop, Opslaan als...). Tijdens de cursus wordt met het pictogram aangegeven dat er een oefening uit het Word-document gedaan moet worden.

Een ster worden in solliciteren:

  • STAR-methode
  • Jij bent de ster in jouw leven
  • Per aspera ad astra, via moeilijkheden naar de sterren

Deze cursus is gevormd om het symbool van de ster. Dit om je te herinneren aan de drie belangrijkste punten van deze sollicitatiecursus. Het theoretische principe is de STAR methode: Situatie Taak Actie Resultaat. De ster staat ook voor de nadruk op jou als sollicitant, jij bent in jouw leven de ster: de cursus gaat over hoe jij jezelf het best kan laten schitteren en jij een rising star kan worden in een baan die bij je past. De laatste connotatie bij de ster: geef niet op, denk aan het spreekwoord per aspera ad astra: door moeilijkheden naar de sterren!

Om ook echt een ster te worden in het solliciteren is het een must om de oefeningen daadwerkelijk uit te voeren. Het hart van deze cursus ligt in de oefeningen. Wil je persoonlijke feedback of telkens specifiek op jou gerichte uitleg en theorie, schrijf je dan in voor onze training Sollicitatietraining of de Avondcursus Sollicitatietraining.

Inhoud:

Google referenties over learnit

Trainer

Volg deze cursus met een trainer.

Volgen met trainer

PDF downloaden

Deze gratis cursus is als PDF te downloaden

Download PDF

Onze gratis trainingen en webinars

Je eigen motivatie en inzet zijn voorwaarden om jezelf iets nieuws eigen te maken. Met zelfstudie kun je een heel eind komen. Learnit wil daaraan bijdragen door waardevolle content zoals gratis webinars en cursussen aan te bieden. Op deze manier kun jij kennis maken met nieuwe leergebieden. Heb je eenmaal een start gemaakt dan kan het zijn dat je ontdekt dat er ook veel voordelen zitten om een training bij Learnit te gaan doen onder begeleiding van een ervaren trainer.

  • Je bent een aantal dagen dedicated aan het werk met je leerdoelen en zult hierdoor sneller progressie maken
  • De trainer helpt je over hobbels heen en ziet jouw blinde vlek
  • de trainer kan onderzoeken wat je leerdoelen zijn en je de kortste leerroute wijzen
  • Je kunt situaties uit de praktijk echt goed oefenen tijdens de training
  • Je leert andere deelnemers kennen die interesse in hetzelfde onderwerp hebben

Kortom je bereikt veel meer in kortere tijd.

De gratis trainingen zijn geschikt voor thuisstudie, omdat je ze online als pdf kunt downloaden. Het aanbod van de gratis trainingen bestaat uit IT en Communicatie & Management trainingen. Wilt je nog meer leren over deze onderwerpen of staat het onderwerp waar je over wilt leren er niet bij? Kijk dan bij onze trainingen.