Learnit Training

Gratis cursus Solliciteren

Goed nieuws: je bent van plan te beginnen aan een nieuwe baan! Een nieuwe uitdaging is leuk, maar voordat je ook echt aan de slag kan, moet je eerst die sollicitatieprocedure door. Dit kan een zenuwslopend proces zijn met de nodige teleurstellingen. Aan de andere kant kan het ook een tijd zijn van zelfontdekking en een stoomcursus in het beter leren presenteren van jezelf. Deze online cursus helpt je om met meer succes te solliciteren.

Bij deze cursus is het nodig een aantal oefeningen te doen. Deze kun je vinden in een Word-document dat je hier kunt downloaden (gebruik rechter muisknop, Opslaan als...). Tijdens de cursus wordt met het pictogram aangegeven dat er een oefening uit het Word-document gedaan moet worden.

Een ster worden in solliciteren:

 • STAR-methode
 • Jij bent de ster in jouw leven
 • Per aspera ad astra, via moeilijkheden naar de sterren

Deze cursus is gevormd om het symbool van de ster. Dit om je te herinneren aan de drie belangrijkste punten van deze sollicitatiecursus. Het theoretische principe is de STAR methode: Situatie Taak Actie Resultaat. De ster staat ook voor de nadruk op jou als sollicitant, jij bent in jouw leven de ster: de cursus gaat over hoe jij jezelf het best kan laten schitteren en jij een rising star kan worden in een baan die bij je past. De laatste connotatie bij de ster: geef niet op, denk aan het spreekwoord per aspera ad astra: door moeilijkheden naar de sterren!

 1. WWWW
  Vragen die je jezelf als eerste moet stellen.
 2. De brief
  Hoe stel je een geslaagde sollicitatiebrief op?
 3. De voorbereiding
  Voorbereiding op het sollicitatiegesprek.
 4. Het gesprek
  Zo maak je een goede indruk.
 5. Na het gesprek

Om ook echt een ster te worden in het solliciteren is het een must om de oefeningen daadwerkelijk uit te voeren. Het hart van deze cursus ligt in de oefeningen. Wil je persoonlijke feedback of telkens specifiek op jou gerichte uitleg en theorie, schrijf je dan in voor onze training Sollicitatietraining of de Avondcursus Sollicitatietraining.