Cursus Google Analytics Basis
 • Kleine groepen
 • Covid-19 veilig
 • Ervaren docent
 • Online mogelijk
 • Praktische training

Wie bezoekt je website eigenlijk en hoe gedragen deze bezoekers zich? Google Analytics geeft je een antwoord op deze vragen. Zo kun je nog slimmer inspelen op je doelgroep. Haal meer uit je website!

Ja, ik wil meer weten

“Een inhoudelijk goed opgezette training, met een directe link naar de dagelijkse praktijk. Erg prettig in een gemoedelijke setting.” - Be­oor­de­ling: 8.6

learnit Google Analytics Basis

Cursus Google Analytics Basis

Iedere website-eigenaar is benieuwd hoe bezoekers zich op zijn website gedragen. Vinden ze wat ze zoeken? Nemen ze de stappen om klant te worden? Zo niet, waar haken ze dan af? Dat kun je allemaal in beeld krijgen met Google Analytics. Maar hoe gebruik je dat op de juiste manier?

In onze training Google Analytics Basis leer je de basisprincipes van Google Analytics en hoe je dit op de juiste manier kunt gebruiken om inzicht te krijgen in het gedrag van je websitebezoekers. Je raakt vertrouwd met de verschillende schermen en rapportages, leert welke statistieken belangrijk zijn, hoe je ze kunt bijhouden en wat je kunt doen om ze te verbeteren.

Onderwerpen

 • Introductie van het Google Analytics platform
 • Meetprincipes van Analytics
 • Alle weergaves en user-interface verkennen
 • Inrichten van het account
 • Vertalen van bedrijfsdoelen naar een meetplan
 • Gebruik van segmenten
 • Conversies en conversietoeschrijving
 • Bewaken en rapporteren

Lesmethodiek

In de training wisselen we theorie, praktische oefeningen en reflectie op een prettige manier af. Daardoor kun je niet alleen de kennis snel plaatsen, maar heb je ook veel aanknopingspunten waar je na de training mee aan de slag kunt. Het definitieve programma van de training wordt aangepast aan de voorkennis, praktijkervaring en leerdoelen van de deelnemers.

Doelgroep

Deze training is bij uitstek geschikt voor deelnemers die meer inzicht willen in het gedrag van de bezoekers op hun website, en nog geen of weinig ervaring met Google Analytics hebben.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Opmerking

Deze training kan als losse eendaagse training gevolgd worden, maar is ook een onderdeel van ons zevendaagse traject Internetmarketing.

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.

Investering

Vermelde prijzen zijn per persoon, inclusief cursusmateriaal. Bij de trainingen op locatie is een lunch inbegrepen.

Op locatie Online
Duur 1 dag
Prijs per dag, excl. btw € 550,- € 465,-
Totaal, incl. btw € 665,50 € 562,65

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname. (Dit geldt niet voor AXELOS trainingen)


Online

We organiseren deze training ook online. Hiervoor maken we gebruik van Webbex of Zoom. Inloggen met Skype is ook mogelijk. Op verzoek kan deze training ook met Microsoft Teams worden georganiseerd.

De training duurt 1 dagen.

 • Tot een jaar na de training mag je gratis nóg een keer deelnemen.
 • Tegen bijbetaling van de cateringkosten mag je ook nog aan een klassikale training meedoen.

Referenties

De cursus Google Analytics Basis is beoordeeld met een gemiddelde van 8.6.

"Ideale training als je nog niets met Google Analytics hebt gedaan of als je simpelweg wegwijs wilt worden in het oerwoud dat Google Analytics kan zijn op het eerste gezicht. De mogelijkheden zijn eindeloos en deze training geeft je echt meer inzicht in de basis."

- Google Analytics Basis

“Een inhoudelijk goed opgezette training, met een directe link naar de dagelijkse praktijk. Erg prettig in een gemoedelijke setting.” - Be­oor­de­ling: 8.6

Inge van Lieshout, Unidis B.V. - Google Analytics Basis

“Uitstekende training (basiscursus Google Analytics), deels individueel afgestemd, al mijn leerdoelen in 1 dag beantwoord, meteen in de praktijk te brengen, prachtige locatie, kleine groep, met certificaat! Zeer aan te raden!” - Be­oor­de­ling: 8.8

Nicole Krassenberg, CLM Onderzoek en Advies BV - Google Analytics Basis

"Handzame training die je alles leert over de basics van Google Analytics. Volgens mij is het een prima basis om voor het eerst met dit programma aan de slag te gaan!"

- Google Analytics Basis