Learnit Training

Cursus Google Analytics Basis

Iedere website-eigenaar is benieuwd hoe bezoekers zich op zijn website gedragen. Vinden ze wat ze zoeken? Nemen ze de stappen om klant te worden? Zo niet, waar haken ze dan af? Dat kun je allemaal in beeld krijgen met Google Analytics. Maar hoe gebruik je dat op de juiste manier?

In onze training Google Analytics Basis leer je de basisprincipes van Google Analytics en hoe je dit op de juiste manier kunt gebruiken om inzicht te krijgen in het gedrag van je websitebezoekers. Je raakt vertrouwd met de verschillende schermen en rapportages, leert welke statistieken belangrijk zijn, hoe je ze kunt bijhouden en wat je kunt doen om ze te verbeteren.

Onderwerpen

  • Introductie van het Google Analytics platform
  • Meetprincipes van Analytics
  • Alle weergaves en user-interface verkennen
  • Inrichten van het account
  • Vertalen van bedrijfsdoelen naar een meetplan
  • Gebruik van segmenten
  • Conversies en conversietoeschrijving
  • Bewaken en rapporteren

Lesmethodiek

In de training wisselen we theorie, praktische oefeningen en reflectie op een prettige manier af. Daardoor kun je niet alleen de kennis snel plaatsen, maar heb je ook veel aanknopingspunten waar je na de training mee aan de slag kunt. Het definitieve programma van de training wordt aangepast aan de voorkennis, praktijkervaring en leerdoelen van de deelnemers.

Doelgroep

Deze training is bij uitstek geschikt voor deelnemers die meer inzicht willen in het gedrag van de bezoekers op hun website, en nog geen of weinig ervaring met Google Analytics hebben.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist.

Opmerking

Deze training kan als losse eendaagse training gevolgd worden, maar is ook een onderdeel van ons zevendaagse traject Internetmarketing.

Investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal en lunch:


Duur

1 dag

Prijs per dag (excl. btw)

€ 475,-

Subtotaal

€ 475,-

btw 21%

€ 99,75

Totaal incl. btw

€ 574,75

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.


Referenties

De cursus Google Analytics Basis is beoordeeld met een gemiddelde van 8.3.

“Uitstekende training (basiscursus Google Analytics), deels individueel afgestemd, al mijn leerdoelen in 1 dag beantwoord, meteen in de praktijk te brengen, prachtige locatie, kleine groep, met certificaat! Zeer aan te raden!” - Be­oor­de­ling: 8.8

Nicole Krassenberg, CLM Onderzoek en Advies BV - Google Analytics Basis

“Handzame training die je alles leert over de basics van Google Analytics. Volgens mij is het een prima basis om voor het eerst met dit programma aan de slag te gaan!” - Be­oor­de­ling: 8.0

Melanie Sormani, Stichting HIV Monitoring - Google Analytics Basis

“Een inhoudelijk goed opgezette training, met een directe link naar de dagelijkse praktijk. Erg prettig in een gemoedelijke setting.” - Be­oor­de­ling: 8.6

Inge van Lieshout, Unidis B.V. - Google Analytics Basis