Cursus Timemanagement
 • Vind een (betere) balans tussen werk en privé
 • Leer prioriteiten te stellen en keuzes te makern
 • Breng structuur aan in je werkzaamheden
 • Word bewust van je rol op het werk
 • Durf te delegeren waar nodig

Heb je het gevoel dat je achter jezelf aan rent, vaak tijd tekort komt en de werkdruk alsmaar toeneemt? Als je geen goede balans meer kunt vinden tussen werk en privé is onze tweedaagse training wat voor jou. Je leert meer grip te krijgen op je werkzaamheden en omdat timemanagement vooral zelfmanagement is, gaan we ook in op wie jíj bent. Assertiviteit, delegeren en stresshantering zijn vaardigheden die centraal staan.

Ja, ik wil meer weten

“Grote toegevoegde waarde voor mensen die moeilijk nee kunnen zeggen en die veel borden in de lucht moeten houden.” - Be­oor­de­ling: 8.6

learnit Timemanagement

Cursus Timemanagement

Heb je het gevoel dat je achter jezelf aan rent en vaak tijd tekort komt? Dat de werkdruk alsmaar toeneemt en dat je geen goede balans meer kunt vinden tussen werk en privé? Dan is het verstandig om eens goed bij te houden wáár je je tijd precies aan besteedt. Meten is immers weten!

In onze tweedaagse training Timemanagement gaan we aan de slag met het onderscheiden van urgente taken, prioriteiten stellen en keuzes maken, en structuur aanbrengen in je werkzaamheden. Als je hier (meer) grip op krijgt, heb je een duidelijker overzicht van wat er moet gebeuren in de daarvoor beschikbare tijd, wat weer als gevolg heeft dat je minder stress ervaart.

Omdat timemanagement vooral zelfmanagement is gaan we ook in op wie jíj bent. Wat voor rol heb je op je werk? Hoe zijn de onderlinge verhoudingen met collega's? Is het duidelijk op welke taken je wordt beoordeeld? En durf je ook je grenzen aan te geven en te delegeren waar nodig? Assertiviteit, delegeren en stresshantering zijn vaardigheden die centraal staan.

Onderwerpen

Tijdens de training komen onder andere onderstaande onderwerpen aan bod:

 • Basisprincipes van timemanagement:

  Overzicht, planning, rust en communicatie.

 • Structuur aanbrengen in de werkzaamheden:

  Langetermijn-, middellangetermijn- en kortetermijnklussen.

 • Prioriteiten stellen en keuzes maken:

  Timemanagement = zelfmanagement. Welke taken zijn belangrijk/niet-belangrijk en dringend/niet-dringend? We gaan aan de slag met het Eisenhower-model.

 • Delegeren:

  Op welke taken word je beoordeeld en welke niet? Wat zou je in dat kader kunnen delegeren en hoe pak je dat aan? Geef helder en concreet aan wat je wilt en verwacht.

 • Assertiviteit:

  Wanneer vind jij het lastig om nee te zeggen? En wat is het effect daarvan? En wat zijn voor jou redenen om nee te zeggen? We besteden aandacht aan het aangeven van je grenzen. Als je ja zegt tegen een ander, zeg je nee tegen jezelf.

 • Effectief communiceren:

  Hoe werkt het communicatieproces en welke valkuilen liggen op de loer?

 • Haalbare doelen stellen met behulp van SMART:

  Voornemens die goed geformuleerd zijn, zijn gemakkelijker waar te maken.

 • Stresshantering:

  Een beetje spanning zet je op scherp, maar teveel stress is onhandig. Hoe kun je dit reduceren? Met behulp van de RET-methodiek onderzoeken we jouw (belemmerende) overtuigingen en pakken we de oorzaak aan. Anders denken = anders doen.

 • Praktische tips:

  Handige hulpmiddelen en apps

We oefenen vooral met situaties die voorkomen in jouw praktijk, zodat je direct aansluiting vindt. Dit vragen we uit middels een telefonische intake voorafgaand aan de training. Iedere praktische oefening begeleiden we met een kort stukje theorie, zodat er een helder kader ontstaat. We sluiten de training af met het opstellen van een persoonlijk actieplan, zodat je handvatten hebt om in de praktijk mee aan de slag te gaan.

Resultaten

Na afloop van de training:

 • kun je prioriteiten stellen en keuzes maken
 • structuur aanbrengen in je werkzaamheden
 • ben je je bewust van je rol op het werk en
 • durf je te delegeren waar nodig.

Doelgroep

Deze training is bij uitstek geschikt als je vaak tijd tekort komt voor je gevoel. Herken je jezelf in één of meer van onderstaande punten?

 • Je kunt geen goede balans meer vinden tussen werk en privé
 • Je werkdruk neemt alsmaar toe
 • Je wilt graag meer inzicht en structuur in je werkzaamheden
 • Je wilt (beter) je grenzen aan durven geven

Deze lijst is natúúrlijk niet compleet: iedereen is immers anders. Waar wil jíj aandacht aan besteden binnen het thema timemanagement?

Lesmethodiek

In de training wisselen we af tussen concreet ervaren, experimenteren met gedrag en technieken, reflecteren en theorie verkennen. Hiermee sluit het trainingsprogramma goed aan op alle type deelnemers. Er zit veel actie in de training, zodat je daadwerkelijk ervaart wat het effect is van nieuw gedrag. Dit maakt de herkenning van succes mogelijk. Daarnaast benadrukken we dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen groeiproces en hier het eigenaarschap over moet nemen. In onze training nodigen wij je uit om continue te reflecteren en verbanden te leggen met de praktijk. Ons streven is het inzicht te vergroten en je zélf de vertaalslag te laten maken. Dit zal de kans op werkelijke gedragsverandering vergroten.

Maatwerk

De cursusomschrijving hierboven geeft u een goede indicatie van hoe de training eruit zal komen te zien. Toch kan de inhoud iets verschillen per training, afhankelijk van de voorkennis, praktijkervaring en leerdoelen van de deelnemers. In individuele intakegesprekken voorafgaand aan de training worden de leerdoelen van de deelnemers geïnventariseerd. Op basis daarvan wordt het definitieve programma van de training bepaald.

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.

Investering

Vermelde prijzen zijn per persoon, inclusief cursusmateriaal. Bij de trainingen op locatie is een lunch inbegrepen.

Op locatie Online
Duur 2 dagen
Prijs per dag, excl. btw € 550,- € 465,-
Totaal, incl. btw € 1331,- € 1125,30

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname. (Dit geldt niet voor AXELOS trainingen)


Online

We organiseren deze training ook online. Hiervoor maken we gebruik van Webbex of Zoom. Inloggen met Skype is ook mogelijk. Op verzoek kan deze training ook met Microsoft Teams worden georganiseerd.

De training duurt 2 dagen.

 • Tot een jaar na de training mag je gratis nóg een keer deelnemen.
 • Tegen bijbetaling van de cateringkosten mag je ook nog aan een klassikale training meedoen.

Referenties

De cursus Timemanagement is beoordeeld met een gemiddelde van 8.5.

“Grote toegevoegde waarde voor mensen die moeilijk nee kunnen zeggen en die veel borden in de lucht moeten houden.” - Be­oor­de­ling: 8.6

R. van Mourik, ENGIE - Timemanagement

“Een prettige training die vooral praktische inzichten geeft in timemanagement.” - Be­oor­de­ling: 8.1

M.M. Twickler, Theater Zuidplein - Timemanagement

“Ik vond de training Time Management erg verrassend en heel goed. Het gaat veel dieper dan alleen het 'beter indelen van je tijd'. Er wordt gekeken naar je eigen werkhouding, een stukje psychologie hierachter en communicatietechnieken. Absoluut een eye opener voor me en had na dag 1 al winst uit de training gehaald door bepaalde inzichten en het veranderen van kleine dingen.” - Be­oor­de­ling: 10.0

J. Nanninga - Timemanagement

“Zéér goede training, goed gegeven, top bereikbaarheid lokatie, traingsdoelstelling meer dan behaald.” - Be­oor­de­ling: 8.6

S. Dorssers, Océ-Technologies B.V. - Timemanagement

“Je verwacht misschien simpele tips en trucs, maar je krijgt vooral inzicht in hoe je goed kan plannen, etc. Deze cursus is een aanrader!” - Be­oor­de­ling: 8.0

H. Pastoor, Gasunie - Timemanagement

"Het is fijn om bevestiging te krijgen dat je bepaalde dingen in timemanagement al goed doet, maar nog beter om handvatten te hebben om zaken te verbeteren."

- Timemanagement

“Zeer nuttig & leuk!” - Be­oor­de­ling: 9.1

F. Grunefeld, P3plus - Timemanagement

“Goede en interessante Time Management training gevolgd via Learnit. Gedreven trainster die weet in te spelen op de persoonlijke uitdagingen en doelen van iedere afzonderlijke cursist. Door een goede interactie tussen trainster en cursist sluit de training aan bij de vraag.” - Be­oor­de­ling: 8.8

F. de Vroet, Zehnder Group Nederland B.V. - Timemanagement

“Het is een leuke en leerzame training. Er wordt goed gekeken waar je knelpunten zitten en daar wordt goed ingegaan en daar krijg je tips en adviezen voor” - Be­oor­de­ling: 8.9

Anneke Poppelaars, Luxaflex Nederland - Timemanagement

“Deze 2 lesdagen geven je de mogelijkheid om zowel zakelijk als privé om te gaan met hectiek en lastige situaties.” - Be­oor­de­ling: 8.0

B. Bodemeijer, Boon Edam - Timemanagement

"Training die je net dat duwtje in de goede richting geeft. Zaken die je ergens wel weet, maar uit jezelf net niet op de juiste wijze aan elkaar koppelt."

- Timemanagement

“Leerzaam en eye opener!” - Be­oor­de­ling: 8.9

H. Janssen, Agmi Traffic - Timemanagement

“Hedi is een prima trainster . Ik wil haar ook bedanken voor de vele handvaten die ze mij geboden heeft tijdens de twee daagse opleiding.” - Be­oor­de­ling: 10.0

F. Bolleboom, FC's Gravenzanda - Timemanagement

“Een generiek probleem als timemanagement met een persoonlijke benadering te lijf gaan: dat heeft mij echt geholpen bij het organiseren van mijn werk. Wat ik in deze 2 dagen training heb geleerd kon ik direct toepassen - met resultaat. Over efficiënt omgaan met je tijd gesproken!” - Be­oor­de­ling: 8.0

M. van Luijk, Wereld Natuur Fonds - Timemanagement

“Ik heb voorgesteld aan de directie om deze training aan alle medewerkers incompany te laten verzorgen door Learn it. Ik vind dat iedereen minstens 1x in zijn of haar carrière een cursus Time Management zou moeten volgen.” - Be­oor­de­ling: 9.0

Liesbeth van Pelt-van Hembergen, Anneveld Begeleiding BV - Timemanagement

“Een goede sessie van 2 dagen waarbij vooral werd ingegaan op praktijksituaties en de ervaringen van de verschillende persoonlijkheden daarin. Goede persoonlijke terugkoppeling van de cursusleidster aan de deelnemers.” - Be­oor­de­ling: 7.9

P.A.A.M. Bemelmans, Obvion B.V. - Timemanagement

“Ik ben zeer tevreden over de inhoud van de training. Het lesmateriaal was van goede kwaliteit en de training was professioneel opgezet. Er wordt ook voldoende ruimte gelaten om onderling te discussieren en te overleggen. De trainer was heel duidelijk in haar verhaal qua tekst en uitleg. Iedereen kwam aan bod tijdens de training. De oefeningen zijn helder en leerzaam. De trainer kwam ook over als een zeer gemotiveerde docent met veel kennis en inlevingsvermogen in de betrokken personen/bedrijven.” - Be­oor­de­ling: 8.7

D. Simonis, DocMorris - Timemanagement

“Prima cursus, de interactie met medecursisten was ook zeer interessant en leerzaam.Mijn leerdoelen heb ik al binnen enkele dag kunnen realiseren, vooral omdat deze training de focus legt op jouw situatie.” - Be­oor­de­ling: 8.2

T. Harmsma, NUON - Timemanagement

"Door gebruik van praktische tools tijdens de workshop, zijn we tot een betere tijdsinvulling en tijdbesteding gekomen."

- Timemanagement

“De cursus had een volledig draaiboek dat als rode draad fungeerde. Al naar gelang de vraag van de cursisten was het mogelijk om de zwaarte van de onderwerpen te varixebren. De kleine groep van cursusten zorgde er voor dat iedere cursist voldoende aandacht kreeg.” - Be­oor­de­ling: 8.1

R. Vek, Cofely - Timemanagement

“Een training waarbij een ieder komt om te leren hoe efficiënter met zijn tijd om te gaan. Voor iedereen kan dit een iets andere benadering zijn. Het mooie van deze training vond ik dat er veel ruimte was voor persoonlijke benadering. het was geen droge opsomming van tip en trucs, maar het gaf mij inzicht in mijn manier van werken. Vermoedelijk wist ik al een beetje, maar tijdens de training wordt je er bewust van door erover te praten met de trainer en de medecursisten. De lijnen zijn kort en de trainer is duidelijk in zijn uitleg en geeft je genoeg input om verder te kunnen.” - Be­oor­de­ling: 8.4

I. van Lent, LEVS Architecten - Timemanagement

“De training helpt zeer bij het beter managen van je tijd. Er wordt aandacht besteed aan het maken van een goede en realistische planning. Daarnaast wordt er gewerkt aan je persoonlijke leerdoelen tbv timemanagement. Zeer leerzame en goede training.” - Be­oor­de­ling: 10.0

H.G. Miedema - Timemanagement

“Ontspannen sfeer, goede leslocatie, empatische cursusleiding.” - Be­oor­de­ling: 8.1

L. Kwint-de Groot, Zorggroep Fivelland - Timemanagement

“Iedereen loopt weleens vast in een berg email, te lange vergaderingen of teveel telefoongesprekken. Bij de cursus Time Management leer je wat je valkuilen zijn en hoe ermee om te gaan. Ik kon het meteen de volgende in de praktijk toepassen! Het gaf mij overzicht, rust en vertrouwen.” - Be­oor­de­ling: 8.8

J. Bogers, Theater Zuidplein - Timemanagement

“Ik heb voor het eerst, sinds 1995, geen papieren stapel meer op mijn bureau, lade of kast liggen. Alleen daarom is deze cursus voor mij al geslaagd. Een papier mag maar 1 keer door je handen gaan (hoe simpel, maar probeer het maar eens).” - Be­oor­de­ling: 10.0

W.M. ter Braake, NCCW - Timemanagement

“Ik heb veel aan deze training gehad omdat ik nu meer inzicht heb ik de zaken waar ik teveel of juist te weinig tijd aan besteed.Sommige dingen weet je eigenlijk stiekem al van jezelf maar met de cursus krijg je een beetje hulp met hoe je dit nu doorbreekt. Je krijgt snel informatie en hebt goed contact tussendoor met de cursusleidster. Ik maak nu zelf steeds een lijst voor de hele week en plan daarin alles wat ik van plan ben te doen. Ik plan nu ook meer vrije tijd in, dat is iets wat er vaak bij inschiet omdat ik te lang bezig ben met een klus. Ik heb absoluut meer handvatten om ervoor te zorgen dat ik zowel op het werk als thuis het meer onder controle heb. Echt een aanrader!” - Be­oor­de­ling: 8.9

B. Schouffoer, Kennemerwonen - Timemanagement

“Goede training om meer overview te krijgen van hoe je zelf omgaat met 'tijd' en hoe je dit bewust cq onbewust indeelt, zowel zakelijk als prive. Waarbij je handvaten aangereikt krijgt wanneer je hierin iets wilt veranderen.” - Be­oor­de­ling: 8.0

E. Greiving, Ziggo - Timemanagement

“Interessante cursus voor iedereen die het gevoel heeft dat zijn dagen structureel te kort zijn.” - Be­oor­de­ling: 8.0

J. Luiks, Gasunie - Timemanagement

“Goede indruk, met een prettige manier van training geven.” - Be­oor­de­ling: 8.0

J. Pot, Gemeente Groningen - Timemanagement

“Geweldige training! Ik kwam alleen om te leren hoe ik mijn werkzaamheden beter kon indelen, en ik ben vertrokken met een nieuwe levenswijze. Ik ben op het werk gelijk aan de slag gegaan na de 1e dag van de training, en het werpt direct zijn vruchten af. Een echte aanrader!” - Be­oor­de­ling: 8.8

A. van van de Vijver, Hogeschool Rotterdam (HR) - Timemanagement

"Door het volgen van de timemanagement training bij Leanit, heb ik vele inzichten gekregen en nieuwe ervaringen opgedaan. Dit helpt mij nieuw gereedschap aan te maken, wat zal helpen in mijn verdere persoonlijke en professionele ontwikkeling."

- Timemanagement

"B. Kleve, SURFNET - "Ik wilde graag getrained worden door Elise Block. Enige dagen na de inschrijving werd ik gebeld en werd mij verteld welke cursus ze gaf en waar. Goede service! De inschrijving werd direct aangepast, goede service!" - Beoordeling: 8.1"

- Timemanagement

“Ik heb de training als zeer nuttig ervaren. Het laat je ook eens kritisch kijken naar je werkzaamheden.” - Be­oor­de­ling: 8.0

H.J. Udding, Ziggo - Timemanagement

"Perfecte training!! Erg pragmatisch en direct toepasbaar!!!"

- Timemanagement

“Goede training, goed afgestemd op onze praktijk!” - Be­oor­de­ling: 8.3

H. Hoff, Strukton Worksphere - Timemanagement

“Deze training vond ik zeer leerzaam, omdat er niet alleen ingegaan wordt op Timemanagement. Er worden heel veel voorbeelden uit de praktijk van het bedrijf waar je werkt gebruikt en uitgediept. Bovendien wordt ook je persoonlijke situatie (waarom doe je dingen op die manier - wie ben jij?) uitgediept. Echt een aanrader!” - Be­oor­de­ling: 8.0

M. Lemmens, Flowserve - Timemanagement

“Deze cursus is zeker aan te bevelen. Samen met de cursusleid(st)er en je medecursisten wordt het time management probleem uitgediept. Je leert van elkaars ervaringen en komt al pratende tot nieuwe inzichten. Ik heb sommige "aha!"-momenten meteen genoteerd en later nog eens doorgenomen en in praktijk gebracht. De hoeveelheid werk is er niet minder door geworden, maar wel mijn benadering van die hoeveelheid. Ik ga met een geruster hart aan de slag! En daar was het me om te doen.” - Be­oor­de­ling: 8.3

B. van Oppenraaij-Bervaes, SHL - Timemanagement

"Een leerzame en nuttige training! Goede tips (die ook realistisch zijn) om toe te kunnen passen in de praktijk."

- Timemanagement

“Deze training geeft je een beeld van wat je verkeerd doet met het plannen en levert aanreikingen om dit te kunnen veranderen als je zelf wilt.” - Be­oor­de­ling: 7.7

R. Brantjes, SBP B.V. De Zaak - Timemanagement

“De inhoud van de training was goed. Het is goed om veel met praktijkvoorbeelden te werken en reflectie. Het was goed om op je eigen persoonlijkheid in te gaan en in hoeverre die zich verhoudt tussen het wel of niet kunnen time managen. Vervolgens kan je aan de hand van voorbeelden de theorie in de praktijk brengen. Het niveau en de opzet van de training was prettig en het tempo goed. Er zijn voldoende pauzes om gefocust te blijven en alles even te laten bezinken. De opdrachten en oefeningen zijn leuk om te doen en in groepsverband met elkaar te bespreken.” - Be­oor­de­ling: 8.1

D. Ruis, Kamer van Koophandel - Timemanagement

“De docente heeft een achtergrond als psychologe en dat is bij timemanagement handig, omdat vele zaken binnen timemanagement te maken hebben met je persoonlijkheid.” - Be­oor­de­ling: 8.3

M. Olijhoek, Afval Energie Bedrijf - Timemanagement

“De cursus timemanagement heb ik als zeer positief ervaren. Tijdens de dagen krijg je veel bruikbare tips om een betere controle te krijgen over al hetgeen je dag vult. De cursus reikt verder dan enkel timemanagement. Psychologie maakt evenzo deel uit van de stof en daarmee krijg je inzicht over de wijze waarom je op een bepaalde manier werkt.” - Be­oor­de­ling: 8.3

R.S.J. van de Kortput, Obvion - Timemanagement