Cursus Social media marketing
 • Kleine groepen
 • Covid-19 veilig
 • Ervaren docent
 • Online mogelijk
 • Praktische training

In onze training Social media marketing leer je door een zakelijke bril te kijken naar belangrijke sociale media. Je ontdekt waar jouw doelgroep zich online bevindt.

Ja, ik wil meer weten

“De training was zeer interessant en gaf mij zeker goede ideeën en handvatten voor het voortzetten van social media binnen ons bedrijf.” - Be­oor­de­ling: 9.0

learnit Social media marketing

Cursus Social media marketing

Sociale media zijn in korte tijd al niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven. Ook de zakelijke bruikbaarheid ervan is nu voor iedereen wel duidelijk. Maar hoe werkt dat dan eigenlijk, en hoe pak je dat aan? In onze training Social media marketing leer je door een zakelijke bril te kijken naar alle belangrijke sociale media. Je ontdekt waar jouw doelgroep zich online bevindt, welke rol jouw bedrijf op sociale media kan vervullen en hoe je dat aanpakt. Daarnaast leer je alle activiteiten op sociale media rondom je merk te bewaken en je community goed te bedienen.

Onderwerpen

 • Introductie social media-marketing
 • Overzicht diverse social media en trends
 • Interne organisatie
 • Onderzoek doelgroep
 • Opzet social media-plan
 • Kanaalkeuze
 • Reputatiemanagement
 • Conversie optimaliseren
 • Meten en rapporteren van resultaten

Lesmethodiek

In de training wisselen we theorie, praktische oefeningen en reflectie op een prettige manier af. Daardoor kun je niet alleen de kennis snel plaatsen, maar heb je ook veel aanknopingspunten waar je na de training mee aan de slag kunt. Het definitieve programma van de training wordt aangepast aan de voorkennis, praktijkervaring en leerdoelen van de deelnemers.

Doelgroep

Deze training is bij uitstek geschikt voor deelnemers die willen ontdekken hoe ze social media in kunnen zetten voor het promoten van hun bedrijf.

Voorkennis

Voor deze training is geen specifieke voorkennis vereist. Ben je specifiek op zoek naar Facebook-marketing? Volg dan onze training Facebook advertising Basis of Facebook advertising Professional.

Opmerking

Deze cursus kan los gevolgd worden maar vormt ook een onderdeel van het zevendaagse traject Online Marketing.

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.

Investering

Vermelde prijzen zijn per persoon, inclusief cursusmateriaal. Bij de trainingen op locatie is een lunch inbegrepen.

Op locatie Online
Duur 1 dag
Prijs per dag, excl. btw € 550,- € 465,-
Totaal, incl. btw € 665,50 € 562,65

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname. (Dit geldt niet voor AXELOS trainingen)


Online

We organiseren deze training ook online. Hiervoor maken we gebruik van Webbex of Zoom. Inloggen met Skype is ook mogelijk. Op verzoek kan deze training ook met Microsoft Teams worden georganiseerd.

De training duurt 1 dagen.

 • Tot een jaar na de training mag je gratis nóg een keer deelnemen.
 • Tegen bijbetaling van de cateringkosten mag je ook nog aan een klassikale training meedoen.

Referenties

De cursus Social media marketing is beoordeeld met een gemiddelde van 8.6.

“De training was zeer interessant en gaf mij zeker goede ideeën en handvatten voor het voortzetten van social media binnen ons bedrijf.” - Be­oor­de­ling: 9.0

Elske van Dort, LTL Woodproducts - Social media marketing

“Leuke training waarbij je een goed overzicht krijgt van de verschillende social media, de do's en don'ts, welke media je zelf het beste in zou kunnen zetten en hoe je de effectiviteit kunt onderzoeken.” - Be­oor­de­ling: 7.9

Miranda Overbeek, Vrije Universiteit Amsterdam - VU Hoofdgebouw - Social media marketing

"De social media marketing training gaat precies over waar je aan denkt. Je krijgt veel nuttige informatie en werkbare tools om je organisatie of bedrijf beter gebruik te laten maken van sociale media. Ik ben met veel concrete ideeën en handvatten naar huis gegaan."

- Social media marketing