Gespecialiseerde trainers
Hoge beoordeling
Flexibel aanbod

Klachtenmanagement: de waarde van klachten

Klachten van klanten worden vaak geassocieerd met ‘lastig gedoe’, terwijl het hand in hand gaat met productverbetering. Je kunt echter veel voordelen behalen door kritisch te luisteren naar wat je klant te vertellen heeft. In onze tweedaagse training ga je actief aan de slag met verschillende praktijkvoorbeelden, zodat je zelf ervaart hoe je positieve en oplossingsgerichte gesprekken kunt voeren met klanten bij een klacht.


Klantgericht telefoneren

Van elke klant een tevreden klant maken? Het is mogelijk! In onze tweedaagse training leer je wat er komt kijken bij klantvriendelijk te telefoneren. Zo haal je meer voldoening uit je werk en laat je een positieve indruk achter van je organisatie.


Onderhandelen

Je doelen bereiken, daar draait het om tijdens onderhandelen. Maar hoe doet je dit zo dat de tegenpartij daarin mee gaat en het voor alle partijen een win-win situatie wordt? Dat en meer leer je in onze praktische tweedaagse training.


Sales: verkopen met resultaat!

Wil je je eigen commerciële vaardigheden of die van je personeel verbeteren? In de training kunnen zowel ervaren als beginnende verkopers hun commerciële vaardigheden ontwikkelen, voor nog betere verkoopcijfers.


Telefonische acquisitie

Acquisitiegesprekken voeren eng? Goede gesprekken voeren kun je leren! In deze training word je onzekerheid omgezet in enthousiasme, zodat je je werk met meer overtuiging kunt doen. Met als gevolg: betere resultaten!


Referenties

Wat anderen zeggen over onze trainingen.

"Ik wist niet heel goed wat ik kon verwachten van de cursus, maar ze hebben mijn verwachtingen overtroffen door op zowel een informatieve als praktische manier de informatie over te brengen. Ik heb er veel van opgestoken!"

Onderhandelen
“Deze training beslaat 2 dagen, door de inhoud en de presentatie zijn deze 2 dagen om gevlogen, zeer inspirerend en in de praktijk direct toepasbaar, kortom TOP!”

H. Bergsma, Accolade - Onderhandelen
Beoordeling 8.4
“Goede training afgestemd op jouw situatie, behoeften, vragen etc. Er wordt meegedacht en na de training loop je naar buiten met heel veel energie, tips & trucs en wil je meteen alles in praktijk brengen.”

K. Bokhorst, Witter B.V. - Onderhandelen
Beoordeling 10.0
“De inhoud van de training sloot heel goed aan bij mijn leerdoelen en verwachtingen. Er werd van te voren goed uitgelegd wat we van dag tot dag gingen doen en dit werd allemaal nagekomen. De opdrachten en oefeningen waren zo opgezet dat het direct bruikbaar is in de praktijk met het eigen product. Hetgeen mij aansprak in de trainer is dat hij zelf uit het vak komt. Hij snapt heel goed welke strubbelingen er kunnen zijn omtrent verkoopgesprekken etc. De trainer is een energiek, enthousiast persoon die weet te motiveren door aanmoediging en persoonlijke onzekerheden weg te nemen.”

Anoniem - Sales: verkopen met resultaat!
Beoordeling 8.2
“Interessante cursus waar ik de rest van mijn loopbaan plezier van zal hebben. De trainer is erg kundig en brengt de informatie op een leuke manier!”

L. Snaphaan, Gira Giersiepen GmbH - Onderhandelen
Beoordeling 9.0
“Duidelijke en overzichtelijke training met passende, praktische voorbeelden.”

Y.W. Visscher, Verebus Engineering B.V. - Telefonische acquisitie
Beoordeling 8.0

Waarom kiezen voor een training bij Learnit?

Gespecialiseerde trainers

Hoge beoordeling

Flexibel aanbod