Gespecialiseerde trainers
Hoge beoordeling
Flexibel aanbod

Klachtenmanagement: de waarde van klachten

Klachten van klanten worden vaak geassocieerd met ‘lastig gedoe’, terwijl het hand in hand gaat met productverbetering. Je kunt echter veel voordelen behalen door kritisch te luisteren naar wat je klant te vertellen heeft. In onze tweedaagse training ga je actief aan de slag met verschillende praktijkvoorbeelden, zodat je zelf ervaart hoe je positieve en oplossingsgerichte gesprekken kunt voeren met klanten bij een klacht.


Klantgericht telefoneren

Van elke klant een tevreden klant maken? Het is mogelijk! In onze tweedaagse training leer je wat er komt kijken bij klantvriendelijk te telefoneren. Zo haal je meer voldoening uit je werk en laat je een positieve indruk achter van je organisatie.


Onderhandelen

Je doelen bereiken, daar draait het om tijdens onderhandelen. Maar hoe doet je dit zo dat de tegenpartij daarin mee gaat en het voor alle partijen een win-win situatie wordt? Dat en meer leer je in onze praktische tweedaagse training.


Sales: verkopen met resultaat!

Wil je je eigen commerciële vaardigheden of die van je personeel verbeteren? In de training kunnen zowel ervaren als beginnende verkopers hun commerciële vaardigheden ontwikkelen, voor nog betere verkoopcijfers.


Telefonische acquisitie

Acquisitiegesprekken voeren eng? Goede gesprekken voeren kun je leren! In deze training word je onzekerheid omgezet in enthousiasme, zodat je je werk met meer overtuiging kunt doen. Met als gevolg: betere resultaten!


Referenties

Wat anderen zeggen over onze trainingen.

“Zeer leerzaam en opent de ogen voor een nieuwe aanpak van sales.”

Anoniem - Sales: verkopen met resultaat!
Beoordeling 8.8
“Een prima training, welke praktisch en direct toepasbaar is.”

G. Kleijer, AFAS Software B.V. - Onderhandelen
Beoordeling 8.7
“Het is voor mij de derde telefoontraining. Deze training steekt ver boven de eerdere uit. Belangrijk is de psychologie achter de mens wat mij in deze training zeer aanspreekt.”

P. Diemel, Stichting Loket Aangepast Lezen - Klantgericht telefoneren
Beoordeling 9.0
“De groep was prettig omdat het een groep van zeven personen was en iedereen voldoende aandacht kreeg . Uitleg was duidelijk en trainer was prettig in omgang.”

B. van der Zwet, Waterschap Rijn en IJssel - Onderhandelen
Beoordeling 8.6
“De inhoud van de training was 'tailor-made', dus heel nuttig en bruikbaar. De docent had een goede aanpak, de kwaliteit van het lesmateriaal was heel goed. De oefeningen waren heel praktisch geörienteerd en gepersonaliseerd gemaakt voor elke deelnemer. Kortom: EXCELLENT TRAINING.”

K. Stancova, Alpha Trains Belgium N.V. - Onderhandelen
Beoordeling 9.7
“Deze training beslaat 2 dagen, door de inhoud en de presentatie zijn deze 2 dagen om gevlogen, zeer inspirerend en in de praktijk direct toepasbaar, kortom TOP!”

H. Bergsma, Accolade - Onderhandelen
Beoordeling 8.4

Waarom kiezen voor een training bij Learnit?

Gespecialiseerde trainers

Hoge beoordeling

Flexibel aanbod