Gespecialiseerde trainers
Hoge beoordeling
Flexibel aanbod

Klachten van klanten worden vaak geassocieerd met ‘lastig gedoe’, terwijl het hand in hand gaat met productverbetering. Je kunt echter veel voordelen behalen door kritisch te luisteren naar wat je klant te vertellen heeft. In onze tweedaagse training ga je actief aan de slag met verschillende praktijkvoorbeelden, zodat je zelf ervaart hoe je positieve en oplossingsgerichte gesprekken kunt voeren met klanten bij een klacht.


Van elke klant een tevreden klant maken? Het is mogelijk! In onze tweedaagse training leer je wat er komt kijken bij klantvriendelijk te telefoneren. Zo haal je meer voldoening uit je werk en laat je een positieve indruk achter van je organisatie.


Cursus Onderhandelen

2 trainingsdagen

Je doelen bereiken, daar draait het om tijdens onderhandelen. Maar hoe doet je dit zo dat de tegenpartij daarin mee gaat en het voor alle partijen een win-win situatie wordt? Dat en meer leer je in onze praktische tweedaagse training.


Wil je je eigen commerciële vaardigheden of die van je personeel verbeteren? In de training kunnen zowel ervaren als beginnende verkopers hun commerciële vaardigheden ontwikkelen, voor nog betere verkoopcijfers.


Acquisitiegesprekken voeren eng? Goede gesprekken voeren kun je leren! In deze training word je onzekerheid omgezet in enthousiasme, zodat je je werk met meer overtuiging kunt doen. Met als gevolg: betere resultaten!


Referenties

Wat anderen zeggen over onze trainingen.

“Interessante en leerzame training waar je ook in het dagelijks leven gebruik van kan maken.”

Stefan Lubbers, ING Groep N.V. - Onderhandelen
Beoordeling 8.3
“De groep was prettig omdat het een groep van zeven personen was en iedereen voldoende aandacht kreeg . Uitleg was duidelijk en trainer was prettig in omgang.”

B. van der Zwet, Waterschap Rijn en IJssel - Onderhandelen
Beoordeling 8.6
"Door de training ben ik op een andere manier naar het contact met klanten gaan kijken, wat een eye opener is. Heb er zin in om in de praktijk te gaan kijken wat het teweeg gaat brengen, voornamelijk ook bij mezelf."

Sales: verkopen met resultaat!
“Praktisch gericht met gebruikmaking van theorieen. Je traint vaardigheden die hierop gebaseerd zijn. Cursus geeft je "bagage" voor onderhandelingen.”

W.S.J.H. Defauwes, Stratt+ - Onderhandelen
Beoordeling 8.3
“Training is de moeite waard; je krijgt voldoende de kans en mogelijkheid om zaken uit de dagelijkse praktijk te bespreken.”

R. Wennekes, Cofely - Onderhandelen
Beoordeling 8.6
“'Fijne leerzame training, veel gesprekstechnieken geoefend. Prettige training en trainer.'”

R. Mooi, Gelre Ziekenhuizen Apeldoorn - Klantgericht telefoneren
Beoordeling 7.6

Waarom kiezen voor een training bij Learnit?

Gespecialiseerde trainers

Hoge beoordeling

Flexibel aanbod