Als je een Windows-gebruiker bent, is de kans groot dat je wel eens op zoek bent geweest naar een specifieke optie of functie in het besturingssysteem. Gelukkig biedt Windows een zoekfunctie die je kan helpen om snel de juiste instellingen en opties te vinden die je nodig hebt.

De zoekfunctie van Windows is beschikbaar in alle recente versies van het besturingssysteem, inclusief Windows 10 en Windows 11. Je kunt deze functie gebruiken door simpelweg op de Windows-toets op je toetsenbord te drukken en vervolgens te beginnen met het typen van het trefwoord of de zoekterm die je wilt vinden.

Als je begint te typen, zal Windows automatisch overeenkomende zoekresultaten tonen, bijvoorbeeld: programma's, instellingen, bestanden en documenten. Je kunt op de resultaten klikken om ze te openen of je kunt op Enter drukken om de optie te openen in het betreffende menu.

Als je meer specifieke zoektermen gebruikt, kan het zijn dat je meerdere zoekresultaten krijgt. In dat geval kun je gebruik maken van de filters die beschikbaar zijn bovenaan de zoekresultaten, zodat je de resultaten kunt verfijnen op basis van de categorie of de bron.

Een andere handige optie is de optie 'Help en ondersteuning', die beschikbaar is in het startmenu van Windows. Deze optie biedt uitgebreide documentatie en ondersteuning voor alle aspecten van het besturingssysteem. Je kunt deze optie openen door op de Windows-toets te drukken en vervolgens te klikken op het pictogram van het vraagteken in de linkerbovenhoek van het menu.

Met de optie ‘Help en ondersteuning’ kun je zoeken naar informatie over specifieke functies en instellingen, antwoorden op veelgestelde vragen vinden, en zelfs contact opnemen met de klantenservice van Microsoft als je meer hulp nodig hebt.

Cursus Computervaardigheden: Werken met Windows 10-11 en Office

Ben jij nog niet zo thuis in hoe de computer werkt en wil je graag meer leren over de basisvaardigheden? Learnit biedt de 1-daagse training Computervaardigheden aan, waarin je leert te werken met Windows en je kennismaakt met de belangrijkste functies van de meest gangbare Office programma’s. Wil je meer lezen over de onderwerpen die aan bod komen tijdens deze training? Klik dan hier om de opleidingspagina te bekijken of schrijf je direct in.