1. Inleiding

Deze online Learnit cursus is gemaakt om u een indruk te geven van de mogelijkheden van HTML en CSS. In deze cursus zullen zoveel mogelijk de Nederlandse termen gehanteerd worden en tevens zullen enkele populaire sneltoetsen aan bod komen. De cursus bestaat voornamelijk uit uitleg, tips en opmerkingen waarmee u direct aan de slag kunt.

1.1 Opzet van de cursus

De cursus begint met het uitleggen van de basisbeginselen van HTML. We laten u zien hoe u eenvoudig een begin kunt maken met een nieuwe website. Ook kijken we naar het vormgeven van teksten, afbeeldingen en hyperlinks met behulp van CSS. Uiteindelijk zal het daadwerkelijk online zetten van de gemaakte website behandeld worden.

1.2 Het resultaat

Klik hier om een voorbeeld te zien van het uiteindelijke resultaat na het doorlopen van deze gratis online training.

1.3 Software

Voor het maken van een website en dus voor het volgen van deze online training is een eenvoudige teksteditor nodig. Gelukkig zit op elke computer zo'n eenvoudige teksteditor. Op een Windows computer zit in het startmenu onder het kopje bureauaccessoires het programma kladblok/notepad. Deze is heel geschikt om code in te typen omdat het geen opmaak mogelijkheden heeft zoals vet of cursief in tegenstelling tot Microsoft Word. Tevens zijn er allerlei gratis teksteditors te downloaden voor zowel Windows als voor Apple computers. Een bekend programma voor Windows is Notepad++ en een bekend programma voor de Apple is Textwrangler. De gebruikte afbeeldingen in deze cursus zijn van een Apple computer maar voor het leren werken met HTML en CSS maakt het geen verschil of er gewerkt wordt op een Apple computer of op een Windows computer.

Tip: als u enthousiast bent geworden na het doorlopen van deze online HTML en CSS cursus, is het wellicht een goed idee om uw enthousiasme vast te houden. U kunt u dan direct inschrijven voor de cursus HTML en CSS basis of de HTML en CSS vervolg om uw vaardigheden uit te bereiden. Uiteraard met professionele ondersteuning.

Learnit wenst u alvast veel succes maar vooral veel plezier!