Hoe je data visualiseert met Power BI

Binnen het bedrijf waar je werkt, ga je graag zo effectief mogelijk met gegevens aan de slag. Je wilt graag vooruit en hierin speelt data steeds vaker een relevante rol in beslissingen die je maakt.

Je kijkt namelijk niet alleen naar cijfers uit het verleden, maar je wilt je ook graag ontwikkelen als bedrijf. Door data inzichtelijk te maken, wordt het voor jou eenvoudiger om de juiste stappen te zetten. Grote hoeveelheden gegevens maak je inzichtelijk en visualiseer je met Power BI van Microsoft.

Wat is Power BI?

Power BI is een interactieve tool van Microsoft voor het visualiseren van data. Met deze tool zet je data uit je bedrijf of organisatie om in analyses en heldere rapportages. Je maakt onder meer effectieve managementrapportages.

Voorheen deed je dat misschien in Microsoft Excel, maar dat behoort met deze tool tot de verleden tijd. Financiële rapportages worden omgezet in begrijpelijke dashboards en dit resulteert uiteindelijk in nieuwe inzichten.

Hoe visualiseer je data met deze tool?

Voor controllers, managers, financieel directeuren en adviseurs is deze tool een uitkomst. Het gemakkelijk visualiseren van data is namelijk hét doel van Microsoft. Deze clouddienst is beschikbaar in twee versies: een gratis variant en een betaalde versie.

Vanuit de tool haal je de benodigde data van een lokale server of computer en deze worden vervolgens omgezet in een rapportage of dashboard. Daarna is de informatie te delen met die collega's waarvoor het relevant is.

Waarom is het handig om te gebruiken?

Er zijn diverse redenen op te noemen waarom het zinvol is om met deze tool van Microsoft aan de slag te gaan. Wij zetten de verschillende voordelen voor je op een rij:

  • De tool is gebruiksvriendelijk en werkt razendsnel
  • Een rapport of dashboard is eenvoudig te delen, zowel intern als extern
  • Een gecreëerd dashboard is altijd en overal toegankelijk
  • Het maakt ieder bedrijf efficiënter

Webinar

Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden van deze tool binnen het bedrijf of de organisatie waar jij werkt? Learnit helpt je op weg met een gratis webinar, dat je hier kunt bekijken.