Welke SQL-training is geschikt voor mij?

Als je graag op eenvoudige wijze gegevens wil opvragen uit een relationele database, dan kun je gebruikmaken van de vraagtaal SQL (Structured Query Language). Daarnaast kun je met SQL data aanpassen, manipuleren en tabelstructuren aanpassen.

Ga je binnenkort relationele databases gebruiken, of gebruik je het al maar wil je je verdiepen in SQL? Dan kun je één van onze SQL-trainingen volgen. Hieronder leggen we kort de verschillen tussen de trainingen uit.

SQL Basis

Onze tweedaagse basistraining is geschikt voor zowel beginnende databasegebruikers als functioneel beheerders en data-analisten. In deze training leer je de basis van SQL onder de knie te krijgen en kun je gemakkelijk query's opstellen om gegevens op te halen uit een database. Denk hierbij aan het opvragen, sorteren, filteren, samenvatten, aanpassen en groeperen van gegevens, maar ook het werken met subquery's en het combineren van query's.

SQL Report Builder

Deze tweedaagse training is geschikt voor gebruikers die met Microsoft SQL Report Builder/Reporting Services zelf rapporten willen maken. In deze training leer je op je eigen tempo te werken met de software, zodat je in staat bent om snel en gemakkelijk complexe rapporten uit grote databases te extraheren. Je gaat onder andere aan de slag met het verkrijgen van data en het ontwerpen en vormgeven van rapporten.

Transact-SQL Basis - MS SQL Server

Onze tweedaagse transact-training is geschikt voor gebruikers van een MS SQL Server-database en deelnemers die als applicatiebeheerder gaan werken. In de training wordt de basis van Transact SQL behandeld, waarbij de focus ligt op het gebruik van een MS SQL Sever-database en het gebruik van SQL Server Management Studio.

SQL Basis - Oracle

De tweedaagse Oracle-training is bedoeld voor gebruikers van een Oracle-database en deelnemers die als applicatiebeheerder aan de slag gaan. In de training wordt de basis van SQL behandeld, waarbij de focus ligt op het gebruik van een Oracle-database en het gebruik van SQL Developer.

Naast de basistraining van SQL Oracle hebben we nog enkele verdiepende Oracle Database-trainingen in ons aanbod. Klik hier om het volledige Oracle-aanbod te bekijken.

Advies nodig?

Neem gerust contact op via info@learnit.nl of 020 6369179 om je leerdoelen te bespreken met één van onze trainingsadviseurs. We denken graag mee over je leerdoelen en kunnen je adviseren welke training hier het beste bij past.