Learnit Training
Cursus Lean Six Sigma - Yellow Belt Live Online
 • Lever een waardevolle bijdrage aan projecten
 • Werk efficiënter samen in projecten
 • Verbeter organisatieprocessen maximaal
 • Herken knelpunten en verspillingen
 • Vertaal klantwensen naar haalbare doelen

Waardevolle bijdrage leveren aan procesverbetering? Verspillingen herkennen en aanpakken? Leer het in de 1-daagse cursus Lean Six Sigma Yellow Belt van Learnit.

Ja, ik wil meer weten

Cursus Lean Six Sigma - Yellow Belt Live Online

Lever een waardevolle bijdrage aan Lean Six Sigma projecten

Om financiële of economische redenen bekijken veel bedrijven op dit moment of Lean Six Sigma hen kan helpen meer kostenbewust en efficiënter te werken. Lean Six Sigma is niet zomaar een programma om kosten te besparen, het is een hele nieuwe ‘way of working’ die organisaties helpt hun processen te verbeteren.

Wil je een waardevolle bijdrage leveren aan Lean Six Sigma projecten? Door mee te denken, mee te werken en de Lean en Six Sigma tools optimaal toe te passen? In de 2-daagse cursus Lean Six Sigma Yellow Belt van Learnit leer je meer over de achtergronden van deze filosofie. Hoor hoe Toyota, als een van de grondleggers van Lean, de methodiek in haar DNA heeft verankerd. Leer meer over de verschillende instrumenten van Lean Six Sigma. Ontdek hoe Lean Six Sigma zorgt dat jouw organisatie efficiënter gaat werken.

Inhoud

De training Lean Six Sigma Yellow Belt is een korte en praktische training waarin je de basis van Lean en Six Sigma leert, een beproefde methodiek voor projectmanagement en procesverbetering. Tijdens deze cursus maak je kennis met de Lean Six Sigma instrumenten, leer je klantgericht en resultaatgericht werken en zo de kwaliteit van je dienstverlening verhogen.

Onderwerpen

 • Introductie: wat is Lean? Wat is Six Sigma?
 • Hoe versterken Lean en Six Sigma elkaar?
 • Lean Six Sigma organisatie en rollen
 • De 5 stappen van Lean (DMAIC): de basis van verandermanagement
 • Klantwaarden en de acht vormen van verspilling
 • Value Stream Mapping
 • Kaizen

Doelgroep

De cursus Lean Six Sigma Yellow Belt is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over Lean Six Sigma, meewerkt aan Lean Six Sigma projecten of waar Lean Six Sigma in de organisatie wordt geïntroduceerd.

Resultaten

Na afloop van de Lean Six Sigma Yellow Belt cursus:

 • weet je wat de basisprincipes van Lean zijn en hoe je ze kunt toepassen in je werk.
 • ken je de belangrijkste Lean tools en instrumenten.
 • kun je een waardevolle bijdrage leveren aan Lean Six Sigma projecten.
 • ben je in staat om een Value Stream Map te maken.
 • kun je knelpunten en verspilling herkennen en aanpakken.
 • kun je klantwensen achterhalen en vertalen naar teamdoelen.
 • kun je het proces effectief sturen door middel van dagstarts.
 • ben je goed voorbereid op het officiële Lean Six Sigma Yellow Belt examen.

Lesmethodiek

In de training Lean Six Sigma Yellow Belt pas je het geleerde direct toe met behulp van simulaties, opdrachten en games. Hierdoor kunnen we direct inspelen op specifieke vragen en praktijkvoorbeelden.

Voorkennis

Om deel te nemen aan de training Lean Six Sigma Yellow Belt is geen specifieke voorkennis vereist. 

Lesvorm

Deze training wordt via internet gegeven, live, door een trainer. Je kunt vanuit huis inloggen en de trainer zal je actief begeleiden samen met andere deelnemers.

Deelname aan een online training van Learnit is laagdrempelig en niet ingewikkeld. We maken hiervoor gebruik van de software van Zoom. Bekijk hier de animatie.

Er is voldoende tijd voor vragen en interactie met de andere deelnemers. Je kunt de training volgen vanaf een laptop, pc of een mobiel device. We raden een laptop of pc met microfoon en webcam aan. Op een laptop zijn deze meestal al aanwezig. Je kunt ervoor kiezen of je wel of geen gebruik wilt maken van je eigen videobeeld en geluid. Je hoeft dus niet zelf in beeld.

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.

Investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal:


Prijs excl. btw

€ 850,-

btw 21%

€ 178,50

Totaal incl. btw

€ 1028,50

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.


Referenties

De cursus Lean Six Sigma - Yellow Belt Live Online is beoordeeld met een gemiddelde van 8.4.

"Bij Learnit blijven ze leren van hun eigen lessen. Wat een top cursus!"

"De training was zeer leerzaam. De theorie en de praktijk werden zeer goed met elkaar gecombineerd. Het was erg fijn om in een klein groepje les te krijgen, hierdoor kreeg ik nog meer de kans om mijn leerdoelen te behalen."

"Prima training"

"Voor mij was het grootse pluspunt dat het lesmateriaal erg duidelijk is. Hierdoor volg je op je gemak de training zonder de stress van wat bedoelen ze nou. Ik ben zeer positief verast geweest. wel moet ik zeggen dat ik al enige kennis van access had."

"Was een leuke training."