Adobe Creative Cloud wordt steeds populairder bij organisaties voor de grafische vormgeving, vanwege zijn vele toepassingen. Met Adobe CC kun je alle kanten op op het gebied van foto’s bewerken, video’s monteren, logo’s en illustraties ontwerpen en websites en apps maken. De hoeveelheid verschillende apps zorgt ervoor dat je altijd iets hebt wat aansluit bij de wensen en behoeften van jou en je organisatie. Bij Adobe Creative Cloud zijn er verschillende soorten cloudopslag: clouddocumenten, bibliotheken en Creative Cloud-bestanden. Alle drie hebben verschillende voordelen en toepassingen.

Clouddocumenten

Het werken met clouddocumenten heeft veel voordelen, het wordt op de achtergrond automatisch opgeslagen en is hierdoor altijd up-to-date. Het probleem van werk kwijtraken omdat je vergeten bent op te slaan is op deze manier verleden tijd! Ook eerdere versies kunnen altijd teruggezocht worden. Als je een bestand opent op je apparaat kun je er op een later moment ook offline aan werken en wordt het automatisch gesynchroniseerd wanneer je weer verbinding hebt. Daarnaast maakt clouddocumenten het mogelijk om zonder tussenstappen te schakelen tussen apparaten en verschillende apps.

Bibliotheken

Bibliotheken biedt de mogelijkheid om ontwerpelementen die voor een specifiek project of een specifieke klant zijn te verzamelen en te delen. Deze ontwerpelementen kunnen van alles zijn, van afbeeldingen tot illustraties en tekenstijlen tot kleurpaletten. Door het verzamelen en delen wordt het mogelijk om in een team allemaal dezelfde elementen te gebruiken voor documenten en projecten.

Creative Cloud-bestanden

Creative Cloud-bestanden zijn gesynchroniseerde bestanden. Net als cloudbestanden worden deze bestanden opgeslagen in een cloud en zijn ze te bewerken op elk verbonden apparaat. Wijzigingen worden automatisch opgeslagen, waardoor je niet meer zomaar stukken kwijt bent. De documenten zijn te beheren op de Creative Cloud-website, waar je ook andere bestanden kan uploaden voor het project. Op deze manier heb je alle middelen bij elkaar op één plek.

Trainingen Adobe

Wist je dat Learnit allerlei verschillende Adobe trainingen aanbiedt? Van de training Adobe Creative Cloud DTP tot aan Adobe After Effects en van InDesign CC Basis tot aan Illustrator CC Vervolg, Learnit heeft het allemaal in huis! Voor een compleet overzicht van onze Adobe trainingen, klik hier voor meer informatie.