Ken je dat onzekere gevoel, wanneer je een vergadering ingaat waarbij jij moet notuleren? Een aantal gedachten die door je hoofd kunnen flitsen zijn onder andere “moet dat verslag nou wel of niet uitgebreid uitgetypt worden” of “ik hoop maar dat ik het tempo bij kan houden”. Geen zorgen, dit zijn namelijk helemaal geen gekke gedachten. Wil je goed voorbereid zijn op een vergadering waar je moet notuleren, dan is het handig om goed voorbereid aan tafel te schuiven. Pen en papier zijn tegenwoordig niet meer zo populair om te notuleren, bijna iedereen gebruikt een laptop, tablet of mobiele telefoon. Maar wist je dat er tegenwoordig ook Apps bestaan die het notuleren net wat gemakkelijker maken? In deze blog worden 4 veelgebruikte Apps tijdens het notuleren besproken!

1. Soundnote (voor IPad en MAC)

Heb je moeite om snel mee te typen tijdens vergaderingen? Dat is verleden tijd met de App Soundnote! Deze App neemt de vergadering namelijk op, terwijl jij aan het typen bent. Als je achteraf de notulen wilt uitwerken, maar je bijvoorbeeld even vergeten bent wat de reactie van de directeur op een bepaald discussiepunt was, dan klik je gewoon op een woord uit je aantekeningen over dat actiepunt. De App speelt dit geluidsfragment dan direct af. Super handig toch?!

2. IBABS (voor Android, IOS en Windows)

IBABS is een App die is ontwikkeld met de gedachte dat je papierloos zou kunnen vergaderen. Deze App beschikt namelijk over een geautomatiseerde en overzichtelijke agenda die perfect aansluit op je eigen agenda. Bovendien kun je actiepunten handig verdelen onder collega’s en kun je besluiten direct invoeren; je hebt er later dus geen omkijken meer naar. Wat ook handig is: zonder WiFi kun je al je bestanden, notulen en aantekeningen openen in deze App.

3. Office Lens App (voor Android, IOS en Windows)

Soms worden er aantekeningen gemaakt op een whiteboard of neemt iemand een geprint document mee naar een vergadering die je graag in je notulen zou willen opnemen. Hoe pak je dit slim aan? Met de Office Lens App ben je in staat om documenten snel en eenvoudig ter plekke in te scannen. Omdat deze App speciaal is ontwikkeld om foto’s van bijvoorbeeld een whiteboard te maken, heb je geen last van rare schaduwen op je foto’s. Bovendien kun je deze documenten ook gelijk aan je Word document of PowerPoint bestand toevoegen.

4. MindMeister (voor Android, IOS en Web)

MindMeister is een App waarmee je gemakkelijk gezamenlijk met je collega’s een mindmap kan maken. Wat is het voordeel van een online mindmap, als je er ook gewoon een op een whiteboard kan tekenen? Voor degene die notuleert, kan het veel tijd en extra werk schelen. Niet alleen kun je gemakkelijk persoonlijke notities toevoegen tijdens een vergadering, ook kun je foto’s en filmpjes van bijvoorbeeld YouTube toevoegen aan je mindmap. Je mindmap is nog nooit zo compleet en up-to-date geweest met de MindMeister App!

Naast een goede voorbereiding voordat je gaat notuleren, zijn er ook tijdens het notuleren een aantal belangrijke zaken waar je op moet letten als je goede notulen wilt afleveren. Wil je graag weten hoe een goede notulist te werk gaat? Kijk dan hier ons webinar "Notuleren, zo maak je het leuk!". Wil je daarnaast getraind worden om de perfecte notulen af te leveren en ook praktische tips ontvangen over hoe je dit aanpakt? Dan is onze cursus Notuleren: efficiënt en resultaatgericht echt wat voor jou! Klik hier voor meer informatie.