Learnit Training

Hoe werkt SQLFiddle?

Wil je de queries op deze blog zelf uitvoeren? Of wil je snel iets met SQL uitproberen zonder een SQL-server te installeren? Gebruik SQL fiddle! SQL fiddle is een online tool waarmee je queries kunt uitproberen en delen met anderen. Het gebruik ervan is er eenvoudig:

Stap 1
Ondanks dat er een ANSI SQL standaard is zijn er verschillen tussen SQL-servers. In het bijzonder als je aan de slag gaat met functies en stored procedures. Gelukkig ondersteunt SQL fiddle 7 verschillende SQL servers.

Stap 2
Nadat je de server hebt geselecteerd kun je het schema (de tabellen met gegevens) aanmaken. De queries hiervoor gaan in het het linkerdeel van het scherm. De database met de resultaten van onze studenten staat hier.

Stap 3
Als het aanmaken van het schema is gelukt kun je de queries gaan schrijven. Dit kan in het rechter scherm. Let op: met MySQL kun je alleen selectie queries doen en geen records toevoegen of tabellen aanpassen.

Met Run SQL wordt de query naar de server gestuurd en krijg je het resultaat onderin jouw scherm. (De verwerkingstijd hangt af van de drukte op de server).

De query kun je delen met anderen door simpelweg de URL te kopiëren en door te sturen.

Cursus SQL

Wij bieden de mogelijkheid om een cursus SQL Basis te volgen op diverse trainingslocaties of online. Benieuwd naar onze tweedaagse cursus SQL Basis? Klik dan hier. Ben je al bekend met SQL en wil jij nog meer leren over deze programmeertaal? Dan is onze cursus SQL Vervolg echt wat voor jou!