Learnit Training

Successen behalen als team

Zo nu en dan kent het Nederlands elftal wat tegenslagen als het gaat om teamprestraties. Zoals bijvoorbeeld een aantal geleden, toen het team niet door de kwalificatie rondes van het EK kwam, dat in 2016 op de planning stond. Dat was een moeilijk te verteren brok voor veel voetballiefhebbers. Hoewel de spirit er na zo'n moment natuurlijk even uit is, moet een team toch verder. De voorbereidingen voor het WK stonden enkele maanden later alweer voor de deur. Hoe zorg je ervoor dat je een team weer op tijd op de rit krijgt en hoe bereik je een omslag in het enthousiasme van een team? Dat is dé uitdaging voor de bondscoach in bovenstaand voorbeeld. Maar het kan ook van toepassing zijn op uw organisatie. Zijn er bijvoorbeeld achterblijvende prestaties of is de sfeer in het team niet goed? Door teambuilding kan de sfeer in de groep verbeteren, evenals de prestaties die uw team neerzet. Hier 7 tips om als team een topprestatie neer te zetten:

  1. Moedig samenwerking aan. Maak verschillende mensen verantwoordelijk voor het eindresultaat en communiceer. Leg besluiten uit en creëer betrokkenheid door ieders inbreng serieus te nemen.
  2. Stel duidelijke doelen op, zodat iedereen precies weet waar hij of zij zich voor inzet.
  3. Zorg voor voldoende speelruimte. De grote lijnen zijn uitgezet, hierbinnen kan het team zelfstandig functioneren, zonder de hele tijd te moeten terugkoppelen naar het hoger management. Zo kan het team besluitvaardiger optreden.
  4. Moet er een nieuw teamlid worden aangetrokken? Betrek andere teamleden bij het selectieproces. Zij moeten immers met de nieuwe kracht werken!
  5. Bied ondersteuning als er problemen zijn en zorg dat er ook ruimte is voor humor en plezier. De boog kan niet altijd gespannen staan.
  6. Zijn er gezamenlijk successen behaald met de groep? Besteed hier aandacht aan en vier de behaalde resultaten met z'n allen. Samen successen behalen is een uitstekende vorm van teambuilding!
  7. Delegeer! Laat anderen eens een taak van jou uitvoeren. Op deze manier voelt je medewerker zich uitgedaagd en toon je bovendien het vertrouwen in de ander. Op deze manier kan men laten zien wat hij/zij waard is.

Heb je niet voldoende aan deze tips en wil je inzetten op een hechter team dat samen een topprestatie neerzet? Volg dan de Learnit training Teamleiding. Tijdens de training zetten we in op een team dat goede resultaten behaald door een soepele samenwerking en dat 100 procent inzet toon. Voor dit team geldt: Het geheel is meer dan de som der delen en de teamleden zijn trots om mee te draaien in dit team. Na het volgen van deze training zijn uw communicatieve en organisatorische vaardigheden vergroot en zijn uw vaardigheden als teamleider verbeterd. U bent naast teamleider ook een teamspeler die het beste uit de groep naar boven haalt.

Heb je collega's die deze training ook willen volgen? Dan is er de mogelijkheid om een voordelige groepstraining op een locatie naar keuze te verzorgen. Geïnteresseerd? Neem gerust contact met ons op!