Learnit Training

4 tips voor leidinggeven

De moderne leidinggevende bekwaamt zich in tal van disciplines. Zaken als een stevig verankerde structuur, een transparante en duidelijke communicatie en een inspirerende visie zijn absolute voorwaarden om het team naar een optimaal resultaat te leiden. Onze trainers geven je vier essentiële tips voor eigentijds leidinggeven:

  1. Coach jouw medewerkers: door goed te luisteren, vragen te stellen en samen te onderzoeken waar de behoefte ligt, wordt je medewerker gemotiveerd zelf verantwoordelijkheid te nemen voor zijn werkzaamheden.
  2. Verdiep je in de groepsdynamica binnen jouw team: hierdoor weet je wat er speelt, vergroot je jouw betrokkenheid en kun je jouw team beter coachen op (organisatie)doelen.
  3. Geef de onderstroom ook aandacht: welke gevoelens en emoties leven er in jouw team? Houd jezelf op de hoogte en reageer hier op indien nodig.
  4. Houd oog voor het grotere geheel: focus op details, maar breng die altijd in relatie tot het hogere doel waarvoor je afdeling of team verantwoordelijk voor is.
Ben jij mogelijk geïnteresseerd in een cursus leidinggeven? Bekijk onze 3-daagse training dan hier!