Cursus ITIL4® Foundation
 • Kleine groepen
 • Covid-19 veilig
 • Ervaren docent
 • Online mogelijk
 • Praktische training

ITIL® is de afkorting van IT Infrastructure Library. Learnit biedt een compleet ITIL®-programma aan, bestaande uit meerdere onderdelen (verschillende cursussen). In deze Foundation cursus maak je kennis met de basis en de principes

Ja, ik wil meer weten

Cursus ITIL4® Foundation

Werk jij in een ITIL® omgeving? Dan is de cursus ITIL® Foundation de basis voor jou.

ITIL® is een algemeen aanvaard framework voor succesvol IT-servicemanagement die gekoppeld is aan training en certificering. ITIL 4 is geëvolueerd naar de huidige versie door veel van de gevestigde ITSM-praktijken opnieuw vorm te geven in de bredere context van klantervaring, waardestromen en digitale transformatie; evenals het omarmen van nieuwe manieren van werken, zoals Lean, Agile en DevOps.

ITIL 4® biedt de begeleiding die organisaties nodig hebben om nieuwe uitdagingen op het gebied van servicebeheer aan te pakken en het potentieel van moderne technologie te benutten. Het is ontworpen om te zorgen voor een flexibel, gecoördineerd en geïntegreerd systeem voor effectief beheer en beheer van IT-services.

"ITIL Foundation ®" is de eerste ITIL 4-training® en de nieuwste evolutie van de meest algemeen aanvaarde richtlijnen voor ITSM. Het publiek varieert van IT studenten die hun eerste stappen zetten in servicebeheer tot ervaren professionals die bekend zijn met eerdere versies van ITIL® en andere methoden van best practices in de branche.

De onderwerpen in deze training kunnen worden overgenomen en aangepast voor alle soorten organisaties en diensten. Om te laten zien hoe de concepten van ITIL praktisch kunnen worden toegepast op de activiteiten van een organisatie, zal de ITIL® training veel praktijk voorbeelden en oefeningen bevatten. Uiteindelijk zal deze training de deelnemers begeleiden naar het examen die leidt naar het officiële ITIL Foundation 4 ®certificaat.

Inhoud van de training:

 • Service Management concepten
 • ITIL4 ® Service Value System
 • De 4 dimensies van service management
 • De 7 guiding principles
 • Continual Improvement Model
 • Service Value ChainITIL 4 Practices

Doelgroep

Iedereen die volgens de ITIL® methode werkt of wil gaan werken kan starten met de cursus ITIL® Foundation, met name IT-professionals, business managers of proceseigenaren. Na deze Foundation cursus is het mogelijk om aan de overige ITIL® cursussen deel te nemen.

Examen

Na afloop van de training doe je examen voor het ITIL 4 foundation®-certificaat. Het examen bestaat uit 40 meerkeuzevragen en duurt één uur. In dat uur moet je 26 of meer goede antwoorden geven om te slagen. De kosten voor het examen zijn inbegrepen in de prijs.

<

Learnit is a Licensed Affiliate Partner of ITpreneurs, an ATO accredited by PeopleCert, to deliver ITIL® Foundation courses.

ITIL® is a registered trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. The Swirl logo™ is a trade mark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved.

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis of bepaald niveau nodig om de cursus ITIL® Foundation te volgen.

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.

Investering

Vermelde prijzen zijn per persoon, inclusief cursusmateriaal. Bij de trainingen op locatie is een lunch inbegrepen.

Op locatie Online
Duur 3 dagen
Prijs per dag, excl. btw € 550,- € 465,-
Totaal, incl. btw € 1996,50 € 1687,95

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname. (Dit geldt niet voor AXELOS trainingen)


Online

We organiseren deze training ook online. Hiervoor maken we gebruik van Webbex of Zoom. Inloggen met Skype is ook mogelijk. Op verzoek kan deze training ook met Microsoft Teams worden georganiseerd.

De training duurt 3 dagen.

 • Tot een jaar na de training mag je gratis nóg een keer deelnemen.
 • Tegen bijbetaling van de cateringkosten mag je ook nog aan een klassikale training meedoen.