Learnit Training

Cursus ITIL Foundation

Werk jij in een ITIL® omgeving? Dan is de cursus ITIL® Foundation de basis voor jou. ITIL® is een methode om processen voor service management in te richten. Het kan worden ingezet om de IT-dienstverlening van een organisatie te professionaliseren. ITIL® is de afkorting van IT Infrastructure Library. Learnit biedt een compleet ITIL®-programma aan, bestaande uit meerdere onderdelen, gegeven in verschillende cursussen. In deze Foundation cursus maak je kennis met de basis en de principes. Ter afsluiting van de cursus kun je optioneel op de laatste dag het ITIL® Foundation-examen afleggen. Na het behalen van het examen heb je een belangrijk certificaat in handen voor IT-professionals. De IT-professionals die meer van IT-Service Management willen weten, het werken volgens de ITIL® methode serieus nemen en gekwalificeerd samen willen werken met andere ITIL® gekwalificeerden raden we aan te starten met deze cursus ITIL® Foundation.

Inhoud

Tijdens de cursus ITIL® Foundation komen onderwerpen aan de orde die ook getest worden tijdens het examen. Deze onderwerpen beslaan 9 categorieën, te weten:

  • Gebruik van Service Management in de praktijk
  • De levenscyclus van Service Management
  • De belangrijkste principes en modellen van Service Management
  • Algemene begrippen voor het gebruik van Service Management
  • Gebruiken van geselecteerde processen
  • Inzicht in geselecteerde rollen
  • Gebruiken van de geselecteerde functies
  • Inzicht in technologie en architectuur
  • ITIL®-kwalificatieprogramma

Doelgroep

Iedereen die volgens de ITIL® methode werkt of wil gaan werken kan starten met de cursus ITIL® Foundation, met name IT-professionals, business managers of proceseigenaren. Na deze Foundation cursus is het mogelijk om aan de overige ITIL® cursussen deel te nemen.

Examen

Na afloop van de ITIL® Foundation cursus leg je het ITIL® Foundation examen af. Het examen, dat wordt aangeboden via PeopleCert en zowel online als klassikaal kan worden gemaakt, bestaat uit 40 meerkeuzevragen die in één uur beantwoord moeten worden. Bij het goed beantwoorden van 26 vragen of meer, ben je geslaagd en ontvang je het ITIL® Foundation certificaat. De kosten voor het examen zijn inbegrepen in de prijs.

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis of bepaald niveau nodig om de cursus ITIL® Foundation te volgen.

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.

Investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal en lunch:


Duur

3 dagen

Prijs per dag (excl. btw)

€ 550,-

Subtotaal

€ 1650,-

btw 21%

€ 346,50

Totaal incl. btw

€ 1996,50

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.