2020 is voor ons allemaal een jaar geweest waarin we ons veel hebben moeten aanpassen, in zowel ons persoonlijk leven als op de werkvloer. Werken op kantoor was ineens niet meer mogelijk door COVID-19 en thuis werken werd de nieuwe norm voor veel mensen. Ondanks snelle aanpassingen van zowel werkgevers als werknemers om het werk te kunnen blijven voortzetten, zullen sommige ontwikkelingen op de werkvloer dit jaar op een laag pitje zijn komen te staan. Denk bijvoorbeeld aan cursussen, trainingen of opleidingen van werknemers.

Wist je dat veel organisaties een bepaald opleidingsbudget voor hun werknemers reserveren elk jaar? Dit is namelijk vastgelegd in veel CAO’s. Nu is het volkomen begrijpelijk dat zowel jij als je werkgever dit jaar door alle hectiek rondom COVID-19 niet veel aandacht hebben besteed aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Des te belangrijker is het om nu voor jezelf na te denken hoe jij je verder kan ontwikkelen op de werkvloer. Wilde je je eigen communicatievaardigheden altijd al verbeteren? Of kunnen jouw Excel vaardigheden wel een oppepper gebruiken? Dan is dit hét moment om nog snel even op onderzoek uit te gaan en een training of cursus te vinden die aansluit bij jouw leerdoelen. Als je dit nu nog doet, hoef je niet in het budget van volgend jaar te snijden!

Lees hieronder 3 tips om het maximale uit jouw opleidingsbudget te halen:

1. Overleg met collega’s. Overleg van te voren met collega’s over vaardigheden die belangrijk zijn voor jouw afdelingen. Misschien heb je zelf nog geen idee waarin je je verder wil ontwikkelen, maar zijn er wel bepaalde aandachtspunten die jouw afdelingen vooruit zouden kunnen helpen. Is er bijvoorbeeld niemand op de afdelingen te vinden die met Power BI kan omgaan? Misschien is dit dan een mooie kans voor jou! Klik hier om het cursusoverzicht van Learnit te bekijken en inspiratie op te doen.

2. Groepstrainingen. Behalve een training waarbij je alleen focust op jouw individuele vaardigheden, kan een groepstraining voor zowel werkgever als werknemers ook van grote meerwaarde zijn. Denk bijvoorbeeld aan een intervisie training waarbij afdelingen elkaar beter leren kennen en waarbij er wordt gestreefd naar betere communicatie en persoonlijke groei van alle werknemers met behulp van een bevoegd gespreksleider. Voor meer informatie over een intervisie training, klik hier.

3. Nascholing voor 2021. Wist je dat jouw opleidingsbudget van dit jaar verloren zal gaan als je hier niet op tijd gebruik van maakt? Dit zou natuurlijk zonde zijn! Een mogelijke oplossing hiervoor is om je alvast in te schrijven voor een training of cursus, zodat deze dit jaar nog gefactureerd kan worden aan je organisatie. Nu kan het echter ook zo zijn dat je er nog niet helemaal uit bent welke training het beste aansluit op jouw wensen of behoeftes. In zo’n geval kan een strippenkaart van Learnit uitkomst bieden. Met de Learnit strippenkaart kan jouw organisatie voordelig en flexibel trainingsdagen inkopen tegen een vast tarief. Klik hier voor meer informatie over de Learnit strippenkaarten.

Learnit strippenkaart actieweken

Om persoonlijke groei te stimuleren en bedrijven te steunen in deze hectische periode, introduceert Learnit de jaarbudget kortingsweken. Tot en met het einde van het jaar bieden wij een korting van 10% op de Learnit Strippenkaarten aan. Hierdoor kan Learnit de volgende strippenkaarten aanbieden tegen een gereduceerd tarief:

  • De rode strippenkaart: met deze strippenkaart kun je zowel Office als basis webdesign trainingsdagen inkopen.
  • De blauwe strippenkaart: met deze strippenkaart kun je communicatie- en management trainingen inkopen.

Beide strippenkaarten zijn verkrijgbaar in de varianten: 10 dagen, 20 dagen of 50 dagen. Waarbij 1 strip gelijk staat aan 1 trainingsdag. Kort uitgelegd: een strippenkaart geeft jou en je collega’s de mogelijkheid om een jaar lang trainingen naar keuze te volgen, zonder dat je te maken hebt met tussentijdse prijsverhogingen en zonder dat je van te voren specifiek naar trainingen hoeft te kijken. Ideaal dus voor werknemers die er nog niet helemaal uit zijn wat voor training ze willen volgen, maar nog wel opleidingsbudget over hebben! Wil je toch liever eerst de mogelijkheden bespreken of navragen welke trainingen uit ons aanbod precies binnen de strippenkaarten vallen? Neem dan contact op met ons door te bellen naar + 31 20 6369179 of klik hier.