Een professionele website met slechts basiskennis van HTML: het kan!

In deze moderne tijden, waarin je aanwezigheid online net zo belangrijk is als in de realiteit, is het van belang om ook online professioneel over te komen. Maar hoe doe je dat dan wanneer je niet genoeg kennis van HTML hebt om er een professionele website mee te kunnen bouwen. Een professionele website kun je natuurlijk prima laten bouwen door bijvoorbeeld een professionele webdesigner, maar daar hangt meestal een behoorlijk prijskaartje aan. Een investering die je wellicht op dit moment nog niet wilt of kunt doen. In dit geval is het verstandig om eens te kijken naar gratis alternatieven. Maar die zien er vaak toch redelijk amateuristisch uit en hebben weinig mogelijkheden om aanpassingen in te maken? Niet altijd...

Gratis templates

Er zijn online vele websites beschikbaar waarbij er gratis kant en klare templates worden aangeboden. Je kunt meestal kiezen uit ettelijke tientallen varianten en stijlen. Hierdoor kun je altijd wel een ontwerp vinden dat bij jouw product aansluit. Heb je bijvoorbeeld een bedrijf dat smartphones kan repareren, dan kies je bijvoorbeeld een template dat strak, overzichtelijk en zakelijk is opgezet. Heb je een kinderboek geschreven, dan kies je voor een kleurrijk ontwerp dat kinderen meer aanspreekt. Op deze manier heb in ieder geval de look voor je pagina al helemaal rond op basis van jouw doelgroep en stijl.

Functies

Deze kant en klare HTML websites hebben vaak de meeste functies die voorkomen op een typische websites. Zo kun je kinderlijk eenvoudig meerdere pagina's aanmaken of verwijderen voor je site. Daarnaast kun je kiezen voor verschillende lettertypen en groottes en zijn er eenvoudige manieren om foto's of video's in te voegen. Ook zaken zoals een contactformulier zijn makkelijk kant en klaar te plaatsen. Vaak kun je het design hiervan ook wijzigen, evenals de velden die kunnen worden gepersonaliseerd. Ook zijn er plugins te plaatsen die verwijzen naar al je sociale media.

HTML-verbeteringen

Zoals eerder aangehaald zijn er online vele varianten te vinden van makkelijk invulbare templates die je niets hoeven te kosten. Hier vind je een mooi voorbeeld van zo'n site, waarin een uitgebreid aanbod van templates wordt gepresenteerd. Daarnaast wordt ook geduid welk type ontwerp ze allemaal bieden en welke functies er beschikbaar zijn. Vaak kun je tegen een geringe bijbetaling ook een hosting pakket afnemen bij deze aanbieders. Dit wil zeggen dat je een domeinnaam kan krijgen, enkele e-mailadressen en een hostingpakket, bestaande uit alle diverse kant en klare sites die zij aanbieden. Op deze manier regel je alles in één keer.

Leer het zelf

Bovenstaande opties zijn natuurlijk erg handig en makkelijk, maar als je je website hemelaal wilt maken zoals jij hem wilt, kun je ook gewoon zelf de kennis over het bouwen en vormgeven ervan vergaren. Zo kun je de website nog vele malen specifieker vormgeven naar jouw eigen wensen. Dit kan bij Learnit in slechts drie dagen tijd. Met deze training HTML en CSS leer je van begin tot eind hoe je zelf een website kunt construeren. Misschien sluit een andere training wel beter aan bij jouw wensen. Kijk voor een overzicht van alle trainingen op het gebied van webdesgin en webontwikkeling hier.