Ontdek de kunst van interactieve rapportage met onze Crystal Reports E-learning. Leer moeiteloos rapporten te maken, bewerken en te delen - geen voorkennis nodig!

 • Efficiënt rapporten maken met een interactieve inhoud.
 • Leer basisrapporten te maken met Crystal Reports in een online cursus.
 • Gebruik tabellen en grafieken in de opmaak van je rapporten.
 • Kijk nog een jaar na aanvang terug in de online cursus Crystal Reports.
 • In slechts 16 effectieve uren leer je rapporten maken met de basiscursus Crystal Reports.

Bouw efficiënt je rapporten met een interactieve inhoud

In deze E-learning cursus Crystal Reports leer je in no-time efficiënte rapporten met een interactieve inhoud te maken. Crystal Reports is een wereldwijd bekend rapportageprogramma waarmee je jouw rapporten kunt publiceren en opslaan op het web en in veel andere bestandsformaten. Het integreren van Crystal Reports-functionaliteiten in een eigen applicatie behoort ook tot de mogelijkheden.

Tijdens de cursus leer je de basisfuncties voor het maken en bewerken van rapportages en de verschillende formules te gebruiken. Na afloop van de e-learning cursus kun jij grafieken maken, rapporten exporteren vanuit Crystal Reports naar Excel of pdf en je kunt de Report Wizards gebruiken.;

Crystal Reports geeft je de instrumenten in handen om echt goede rapporten te maken.

Inhoud e-learning cursus Crystal Reports

Tijdens de e-learning cursus Crystal Reports leer je in je eigen tijd in ongeveer 16 uur om goede rapporten op te maken, te filteren en te groeperen op basis van gegevens in meerdere tabellen. Daarnaast leer je formules te gebruiken en kun je na afloop zelf samenvattingsrapporten en grafieken maken. Kortom, op een goede manier rapporten maken op basis van meerdere gegevens heeft voor jou na het doorlopen van deze cursus geen verrassingen meer.

De e-learning cursus bieden we aan in het Engels. Om de hele cursus te doorlopen, heb je ongeveer 16 uur nodig. Je kunt er naar eigen goeddunken korter of langer over doen. Terugkijken blijft mogelijk tot een jaar na het activeren van de cursus.

De stof van de cursus Crystal Reports bieden we aan in de vorm van video's, lezingen, quizzen en oefeningen.

Onderwerpen van de e-learning cursus Crystal Reports

 • Crystal Reports-interface
 • een basisrapport maken en aanpassen
 • rapporten opmaken
 • rapporten filteren
 • rapportgegevens groeperen
 • rapporten maken op basis van gegevens in meerdere tabellen
 • formules gebruiken
 • voorwaardelijke opmaak gebruiken
 • samenvattingsrapporten en grafieken maken
 • rapporten exporteren naar Excel en PDF
 • Report Wizards gebruiken

Resultaten van de online cursus Crystal Reports

Na het doorlopen en succesvol afsluiten van de online cursus Crystal Reports ben je in staat om efficiënt rapporten te maken met een interactieve inhoud, de rapporten te filteren, te groeperen, op te maken en aan te passen en kun je de formules gebruiken en samenvattingsrapporten en grafieken maken. Je kunt de rapporten exporteren naar Excel en pdf.

Voorkennis

Voor deze cursus is geen specifieke voorkennis van Crystal Reports vereist. Wel is basiskennis van de computer handig. Kennis van databaseconcepten, zoals tabellen, velden en records kan handig zijn maar is niet vereist.

Opmerking

Het betreft hier een e-learning cursus in de Engelse taal. De cursussen op eigen tempo zijn ons betaalbare alternatief voor cursisten die de flexibiliteit zoeken om in hun eigen tempo te leren. De inhoud wordt online geleverd met behulp van video's, quizzen en oefeningen. De cursussen zijn geschreven door deskundige instructeurs.

De beste training voor jou

Bij Learnit vind je altijd een training waarmee je verder komt. Van (technische) IT skills tot communicatie of persoonlijk leiderschap. Daarbij kan je kiezen uit de trainingsvorm die jij het prettigst vindt: een klassikale training, een maatwerktraining bij jou op kantoor, een online cursus of een e-learning. Wij hebben voor iedereen de juiste training en trainingsvorm. Want leren op de manier die het best bij jou past, zorgt voor de beste resultaten.

Waarom kiezen voor een training bij Learnit?

 • Altijd en overal persoonlijk

  Persoonlijke aandacht en een prettige sfeer. Of je nou een cursus volgt bij ons, op kantoor of op je pc, wij zorgen dat je je genoeg thuisvoelt om je grenzen te verleggen.

 • Gewoon doen!

  Nieuwe mogelijkheden ontstaan als je in beweging komt. Scherp blijft. Steeds nieuwe stappen zet. Wij stimuleren je om de stap te wagen en er echt voor te gaan.

 • Groeien door kennis en inspiratie

  Ontdek iets nieuws. Versterk je kwaliteiten. En kies je eigen weg. Wij helpen je groeien met trainingen en leervormen die echt bij jou passen.

 • Skills voor de toekomst

  We denken altijd in mogelijkheden en win-win. En we werken elke dag aan nieuwe oplossingen voor morgen. Door opleidingen te bieden waarmee jij goed voorbereid bent op de toekomst.

 • Samen werken aan kwaliteit

  Aan loze beloftes doen wij niet. Maar wel aan kwaliteit, kennis en ervaring. Een breed cursusaanbod mogelijk gemaakt door onze geïnspireerde medewerkers en trainers.

 • Begrijpen en begrepen worden

  We luisteren naar wat er bij jou leeft. Waar jij behoefte aan hebt. Want daar begint onze oplossing, ons maatwerk. Elkaar goed begrijpen en helder communiceren, daar geloven wij in.

Bekijk meer over Learnit

Samen verder komen

Een training volgen bij Learnit betekent samen leren. Samen met jouw ervaren trainer, samen met je cursusgroep of samen met je collega’s. En of je de training nou thuis, op jouw kantoor of op één van onze trainingslocaties volgt, wij zijn altijd bereikbaar om je te helpen. Onze kennis met jou te delen op zo’n manier dat jij er echt wat aan hebt. Samen verder komen door persoonlijke aandacht en elkaar goed begrijpen; daar geloven wij in.

Direct toepassen in je werk

Theorie uit een boekje leren waar je vervolgens weinig mee kan in je werk? Niet bij Learnit! Welke training je ook volgt bij ons, je kan er direct mee aan de slag op je werkplek. Door jouw unieke leerdoelen die je aan het begin van de training samen met de trainer bepaalt. Door de afwisseling van theorie en (interactieve) praktijkopdrachten. En door de uitdagingen waar jij tegenaan loopt in je dagelijks werk mee te nemen naar de training.

Bekijk alle trainingen