Cursus CSS E-learning
 • Leer met CSS de stijlen van websites aan te passen op verschillende apparaten en media.
 • Cascading Style Sheets voor professioneel uitziende websites.
 • Verander de positionering, lettertypes, overgangen, kleur en achtergronden van websites met CSS.
 • De online cursus CSS is een jaar lang beschikbaar.
 • Leer de basis- en de meer geavanceerde functies van CSS in deze e-learning cursus.

Moderne browsers bieden geweldige ondersteuning voor alle veelgebruikte CSS-functies, wat betekent dat het niet langer nodig is om de soorten CSS-trucs en hacks te leren die in het verleden moesten worden gebruikt om pagina's er in alle browsers hetzelfde uit te laten zien. Deze CSS-cursus biedt een grondige inleiding tot CSS zoals deze tegenwoordig in webdesign wordt gebruikt.

Ja, ik wil meer weten

Cursus CSS E-learning

Leer met CSS de stijlen van webpagina's te optimaliseren

Met de e-learning cursus CSS (Cascading Style Sheets) leer je de voordelen van CSS voor webpagina's. CSS vormt samen met HTML de bouwstenen van moderne websites. HTML zorgt voor de opmaak en inhoud van webpagina's en CSS voor de vormgeving. Met CSS kun je van elk element los de vormgeving bepalen. Door het 'waterval'-ontwerp van CSS zorg je voor snelle, slimme en nauwkeurige vormgeving van de webpagina's die jij ontwerpt.

Tijdens deze inleidende online cursus voor CSS leer je zowel de basis- als de geavanceerdere functies van CSS, zoals de dekking, kleur, lettertypes en positionering. Ook het werken met randen, marges en opvulling komt voorbij, evenals het gebruik van CSS-resets en normalizers. Je krijgt praktische tips voor het kiezen van meeteenheden en om tabellen en lijsten op te maken zodat je jouw eigen unieke stijl kunt meegeven aan de webpagina's die jij ontwerpt.

De e-learning cursus CSS bieden we aan in het Engels. Wil je alles goed bestuderen en doorlopen, dan ben je ongeveer 24 uur hieraan kwijt. Je werkt in jouw tempo op de dagen en uren dat het jou uitkomt. Het is tot een jaar na de start van de cursus mogelijk om toegang te krijgen tot de inhoud van de cursus, zodat je na een tijd alles over CSS nog een keer door kunt nemen. De online cursus bieden we aan in de vorm van video's, lezingen, quizzen en oefeningen.

Inhoud e-learning cursus CSS

Tijdens de online cursus CSS leer je in je eigen tempo de bijzonderheden van een van de bouwstenen voor websites kennen. Je leert de tags, CSS-eigenschappen, -resets en -normalizers op een goede manier te gebruiken om in jouw stijl en op jouw unieke manier een website te maken, inclusief kleur, lettertypes, achtergronden, randen, marges en opvullingen. Kortom, gebruik je inventiviteit en creativiteit om met CSS unieke stijlen te creƫren en de websites geschikt te maken voor verschillende apparaatformaten en media.

Onderwerpen van de e-learning cursus CSS

 • voordelen van CSS
 • het gebruik van verouderde HTML-tags en attributen vermijden
 • de CSS-syntax
 • tags en de juiste manier van gebruiken
 • algemene CSS-eigenschappen en hun waarden
 • CSS-resets en -normalizers
 • praktische tips voor het kiezen van meeteenheden
 • CSS-lettertypen selecteren en nieuwe lettertypen downloaden en gebruiken
 • kleur, dekking en achtergronden maken
 • werken met randen, marge en opvulling (het doosmodel)
 • tabellen opmaken met CSS
 • positionering gebruiken
 • transformaties en overgangen gebruiken om elementen te roteren, schalen en scheeftrekken en animaties te maken
 • informatie over flex-, raster- en multi-kolomlay-outs
 • lijsten opmaken en vervolgkeuzemenu's en uitvouwbare navigatiemenu's maken
 • mediaquery's gebruiken om pagina's op te maken voor verschillende apparaatformaten en media

Resultaten van de online cursus CSS

Het uiteindelijke resultaat dat je kunt bereiken na het volgen van de e-learning cursus CSS is dat je de stijlen van webpagina's kunt aanpassen op jouw manier en je creativiteit kunt laten zien met alle hulpmiddelen die met CSS voor handen zijn. Doordat de cursus een jaar lang toegankelijk blijft, kun je alles nalezen op het moment dat je het nodig hebt. Maak de mooiste websites door de bouwstenen van CSS toe te passen.

Voorkennis

Ervaring met HTML is vereist, onze e-learning HTML Training E-learning is hier een uitstekende voorbereiding voor.

Opmerking

Het betreft hier een e-learning cursus in de Engelse taal. De cursussen op eigen tempo zijn ons betaalbare alternatief voor cursisten die de flexibiliteit zoeken om in hun eigen tempo te leren. De inhoud wordt online geleverd met behulp van video's, quizzen en oefeningen. De cursussen zijn geschreven door deskundige instructeurs.

Investering

E-learning, per persoon:


Prijs (excl. btw)

€ 150,-

btw 21%

€ 31,50

Totaal incl. btw

€ 181,50

Referenties

De cursus CSS E-learning is beoordeeld met een gemiddelde van 8.2.

"Inhoud van de cursus is prima, je krijgt een duidelijk beeld over de toepasbaarheid van de stof binnen de eigen organisatie. Leuke oefeningen en prima docent die inspirerend weet les te geven."

"De training was zeer leerzaam. De theorie en de praktijk werden zeer goed met elkaar gecombineerd. Het was erg fijn om in een klein groepje les te krijgen, hierdoor kreeg ik nog meer de kans om mijn leerdoelen te behalen."

"Bij Learnit blijven ze leren van hun eigen lessen. Wat een top cursus!"

"I like this kind of trainings, so I consider it should be done more often"

"Goed verhaal, deskundig en inspirerend, ook nog een dosis humor"