Learnit Training
Cursus Oracle Discoverer Administration Edition
 • Kleine groepen
 • Covid-19 veilig
 • Ervaren docent
 • Online mogelijk
 • Praktische training

Cursus Oracle Discoverer Administration Edition

Omschrijving

Discoverer is een ad-hoc query tool die uit twee onderdelen bestaat. Een User-edition en een Administrator-edition. Met de User-edition kan een gebruiker direct de door hem gewenste gegevens ophalen uit de database. De gegevens kunnen vervolgens op verschillende manieren worden getoond en voorzien van allerlei opmaakkenmerken zodat een volwaardig rapport kan worden gemaakt. De definitie van het rapport kan worden bewaard zodat op gezette tijdstippen het rapport opnieuw gegenereerd kan worden of aangepast voor wat betreft de lay-out. Kennis van SQL, de vraagtaal die communicatie met een relationele database mogelijk maakt, is voor een gebruiker niet nodig evenals kennis van de structuur van de objecten in de database. Dit komt omdat de gebruiker niet direct kan selecteren uit de objecten in de database maar werkt via een End-User Layer die door een Administrator wordt gedefinieerd. In de cursus wordt dan ook het opzetten en beheren van een End-User Layer met de Administrator-edition behandeld.

De theoretische leerstof wordt door de docent klassikaal gepresenteerd. Circa de helft van de tijd wordt besteed aan praktijkopdrachten.

Het doel van deze Oracle Discoverer cursus is het in staat zijn volledig zelfstandig de administrator tool 'in de vingers' te krijgen. Uiteindelijk moet de cursist in staat zijn een goede omgeving te creëren zodat andere gebruikers, m.b.v. de discoverer user-edition, betrouwbare rapporten kunnen genereren.

Doelgroep

Deze cursus is bedoeld voor personen die als Discoverer Administrator gaan werken.

Inhoud

De cursus Oracle Discoverer Administration Edition behandelt de volgende onderwerpen:

 • Discoverer algemeen
 • Creëeren en beheren van Business Area's
 • Werken met mappen en joins
 • Werken met items en item klassen
 • Werken met condities en hiërarchieën
 • Beveiliging, privileges en summaries
 • Business Area onderhoud
 • EUL Status werkboeken

Voorkennis

Onderstaande voorkennis is vereist:

 • De cursus Oracle Discoverer Desktop User Edition of vergelijkbare kennis
 • De cursus Oracle Database 10g: SQL fundamenten deel I of vergelijkbare kennis

Onderstaande voorkennis wordt beschouwd als een pre:

 • De cursus Workshop SQL of vergelijkbare kennis

Opmerking

De kennis, die u met een duidelijke uitleg/presentatie door de docent wordt aangereikt, is praktijkgericht en wordt door de deelnemer ook meteen in de praktijk gebracht aan de hand van opdrachten en casussen. Bij deze cursusvorm verdiept u mede uw kennis door ervaringen uit te wisselen met uw groepsgenoten.

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.

Investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal en lunch:


Duur

2 dagen

Prijs per dag (excl. btw)

€ 490,-

Subtotaal

€ 980,-

btw 21%

€ 205,80

Totaal incl. btw

€ 1185,80

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.


Referenties

De cursus Oracle Discoverer Administration Edition is beoordeeld met een gemiddelde van 7.9.

"Prima, korte en toch complete basiuscursus."

"De training was zeer leerzaam. De theorie en de praktijk werden zeer goed met elkaar gecombineerd. Het was erg fijn om in een klein groepje les te krijgen, hierdoor kreeg ik nog meer de kans om mijn leerdoelen te behalen."

"Goede inhoudelijke training; toegesneden op de vraag van de cursist."

"Inhoudelijk goede cursus waarbij middels goed lesmateriaal op effectieve/efficiënte wijze nieuwe dingen aangeleerd worden."

"De training werd gegeven in een goed tempo, waarbij de cursisten goed konden meekomen. Het was geen grote groep, waardoor er genoeg ruimte was voor het individu. De stof was in een logische volgorde, waardoor je door verder te gaan in de training de basis goed bleef herhalen, waardoor deze bij blijft."