Leer XML meesterlijk: maak en interpreteer gegevensrijke documenten, ontwerp DTD's/schema's en beheers XHTML. Ontsluit het potentieel van gestructureerde data in 8 uur, met levenslange herhaling.

 • Leer in slechts ongeveer 8 uur hoe je kunt werken met XML.
 • Maak eenvoudige XML-schema's met deze e-learning cursus.
 • Online cursus om XML-documenten te maken.
 • Ken het verschil tussen HTML en XHTML.
 • Online cursus in het Engels in je eigen tijd en tempo met een jaar lang toegang tot alle informatie.

Goede XML-documenten opmaken en lezen

Tijdens de e-learning cursus leer de standaard om gestructureerd gegevens weer te geven in de vorm van een platte tekst: XML (Extensible Markup Language), die zowel leesbaar is voor machines als voor de mens. Behalve weergeven van gegevens kun je XML gebruiken om gegevens op te slaan en via het internet te versturen. Om gegevens te structureren gebruiken XML-talen elementen en attributen. De specificatie van XML bepaalt de syntaxis van attributen en elementen en van andere structuren, voorkomend in XML-bestanden.

De gegevens op een HTML-pagina zijn voor computers niet te herkennen. In HTML kun je titels en paragrafen markeren (tekstuele structuur), maar niet vastleggen dat iets een persoonsnaam, telefoonnummer of datum is (betekenis of semantische structuur). Met XML kun je opmaaktalen ontwikkelen waarmee dit wel kan.

Inhoud van de online cursus XML

Tijdens deze e-learning leer je om goed geformuleerde en gestructureerde XML-documenten te maken en te lezen. Ook leer je het XML-schema's te bouwen en om XML documenten te valideren. Na afloop ken je het verschil tussen HTML en XHTML en kun je basis-DTD's maken. Je hebt ongeveer 8 uur nodig om de e-learning cursus XML te doorlopen en als je alles niet in één keer in je opneemt, kun je de video's en lezingen later terugzien en de quizzen en oefeningen nogmaals maken, omdat de cursus tot een jaar na activering beschikbaar voor je blijft. Alle tijd dus om te leren.

Onderwerpen van de XML-e-learning cursus

 • Goed opgemaakte XML-documenten maken.
 • Het verschil tussen HTML en XHTML.
 • Basis-DTD's maken.
 • Eenvoudige XML-schema's maken
 • XML-documenten valideren tegen DTD's en XML-schema's
 • Eenvoudige XSLT's maken om XML-documenten te transformeren voor uitvoer, zoals tekst, HTML en andere XML-structuren.

Resultaten van de online cursus XML

Na afloop van deze ongeveer 8 uur durende Engelstalige cursus kun je goede XML-documenten opmaken en basis DTD's en eenvoudige XML-schema's maken. Je kent dan het duidelijke verschil tussen HTML en XHTML en je kunt XML-documenten valideren tegen DTD's en XML-schema's. Je kunt gegevens, die leesbaar zijn door machines en mensen, opslaan en via het internet versturen.

Voorkennis

Ervaring met HTML kan handig zijn maar is niet vereist.

Opmerking

Het betreft hier een e-learning cursus in de Engelse taal. De cursussen op eigen tempo zijn ons betaalbare alternatief voor cursisten die de flexibiliteit zoeken om in hun eigen tempo te leren. De inhoud wordt online geleverd met behulp van video's, quizzen en oefeningen. De cursussen zijn geschreven door deskundige instructeurs.

De beste training voor jou

Bij Learnit vind je altijd een training waarmee je verder komt. Van (technische) IT skills tot communicatie of persoonlijk leiderschap. Daarbij kan je kiezen uit de trainingsvorm die jij het prettigst vindt: een klassikale training, een maatwerktraining bij jou op kantoor, een online cursus of een e-learning. Wij hebben voor iedereen de juiste training en trainingsvorm. Want leren op de manier die het best bij jou past, zorgt voor de beste resultaten.

Waarom kiezen voor een training bij Learnit?

 • Altijd en overal persoonlijk

  Persoonlijke aandacht en een prettige sfeer. Of je nou een cursus volgt bij ons, op kantoor of op je pc, wij zorgen dat je je genoeg thuisvoelt om je grenzen te verleggen.

 • Gewoon doen!

  Nieuwe mogelijkheden ontstaan als je in beweging komt. Scherp blijft. Steeds nieuwe stappen zet. Wij stimuleren je om de stap te wagen en er echt voor te gaan.

 • Groeien door kennis en inspiratie

  Ontdek iets nieuws. Versterk je kwaliteiten. En kies je eigen weg. Wij helpen je groeien met trainingen en leervormen die echt bij jou passen.

 • Skills voor de toekomst

  We denken altijd in mogelijkheden en win-win. En we werken elke dag aan nieuwe oplossingen voor morgen. Door opleidingen te bieden waarmee jij goed voorbereid bent op de toekomst.

 • Samen werken aan kwaliteit

  Aan loze beloftes doen wij niet. Maar wel aan kwaliteit, kennis en ervaring. Een breed cursusaanbod mogelijk gemaakt door onze geïnspireerde medewerkers en trainers.

 • Begrijpen en begrepen worden

  We luisteren naar wat er bij jou leeft. Waar jij behoefte aan hebt. Want daar begint onze oplossing, ons maatwerk. Elkaar goed begrijpen en helder communiceren, daar geloven wij in.

Bekijk meer over Learnit

Samen verder komen

Een training volgen bij Learnit betekent samen leren. Samen met jouw ervaren trainer, samen met je cursusgroep of samen met je collega’s. En of je de training nou thuis, op jouw kantoor of op één van onze trainingslocaties volgt, wij zijn altijd bereikbaar om je te helpen. Onze kennis met jou te delen op zo’n manier dat jij er echt wat aan hebt. Samen verder komen door persoonlijke aandacht en elkaar goed begrijpen; daar geloven wij in.

Direct toepassen in je werk

Theorie uit een boekje leren waar je vervolgens weinig mee kan in je werk? Niet bij Learnit! Welke training je ook volgt bij ons, je kan er direct mee aan de slag op je werkplek. Door jouw unieke leerdoelen die je aan het begin van de training samen met de trainer bepaalt. Door de afwisseling van theorie en (interactieve) praktijkopdrachten. En door de uitdagingen waar jij tegenaan loopt in je dagelijks werk mee te nemen naar de training.

Referenties

Wat anderen zeggen over deze training

Cursus XML Training E-learning referenties - Gemiddeld cijfer 8.5

 • "Training op maat! Vanuit de intake is de training aangepast op onze (mijn) wensen. De training sluit mooi aan op de praktijk."

 • "Interessante leerzame cursus toegevoegde waarde het lesboek zodat je op het werk of thuis nog eens kunt nakijken. Met vriendelijke groet Karel Pelzer."

 • "Ik vond het een erg goede training en denk dat ik er veel van geleerd heb. En ook tips heb gehad waar je echt iets mee kan."

 • "Inhoud van de cursus is prima, je krijgt een duidelijk beeld over de toepasbaarheid van de stof binnen de eigen organisatie. Leuke oefeningen en prima docent die inspirerend weet les te geven."

 • "Super leerzaam, stapsgewijs opgebouwd en goed te begrijpen voor mensen die hier nog geen kennis van hebben."

  Learnit referenties

  Bekijk alle trainingen