Is Photoshop nou echt zo’n lastig programma, of valt het mee als je eenmaal de basis kent? En wanneer kan het handig zijn om gebruik te maken van Photoshop? Na het lezen van deze blog weet je precies welke voordelen Photoshop te bieden heeft.

Korte geschiedenis van Photoshop

In 1987 werd de fundering voor het programma Photoshop gelegd op een Macintosh Plus door student Thomas Knoll. Drie jaar later maakte de eerste versie van Photoshop zijn intrede voor Mac gebruikers en sindsdien is het fotobewerkingsprogramma razendsnel populair geworden onder de professionele gebruikers. Vooral de functie die het mogelijk maakt om in verschillende transparante lagen te werken, is typerend voor het programma. Hierdoor kan je bijvoorbeeld teksten en kleuren over elkaar heen plaatsen, terwijl de originele afbeelding intact blijft.

Webinar Photoshop snel en makkelijker onder de knie

Ondanks het feit dat Photoshop in de loop der jaren toegankelijker is geworden voor de niet-professionele gebruiker, is het aan te raden om eerst een cursus te volgen of een lesboek aan te schaffen om aan de slag te kunnen met de basisfuncties. Ben jij geïnteresseerd in Photoshop en zou jij graag een korte introductie willen? Kijk dan hier het webinar "Photoshop: snel en makkelijker onder de knie krijgen" terug. Ben jij naast dit webinar ook geïnteresseerd in een cursus Photoshop? Schrijf je dan hier in voor onze 3-daagse cursus Photoshop CC Basis. Daarnaast bieden wij ook een versnelde basiscursus en een vervolgcursus aan. Tijdens onze cursus Photoshop CC Basis leer je hoe het programma werkt en na afloop ben je in staat om je eigen afbeeldingen te bewerken. Daarnaast zul je merken dat Photoshop helemaal niet zo’n lastig programma is als vaak wordt gedacht, met de juiste kennis en kunde is Photoshop ook voor jou toegankelijk!

Praktische redenen om Photoshop te gebruiken

Lees hier wat 4 belangrijke redenen zijn waarom mensen Photoshop gebruiken:

  • Het oppoetsen van foto’s: wellicht de meest voor de hand liggende reden. Je kan roodheid van gezichten wegpoetsen, objecten weghalen, toevoegen en vervormen, delen scherpstellen of juist vervagen en zo zijn er nog heel veel andere mogelijkheden.
  • Met Photoshop Lightroom, een speciaal onderdeel van Photoshop CC, behoud je een fijn overzicht van al jouw foto’s. Je kan ze makkelijk groeperen, taggen en archiveren.
  • In Photoshop kun je naast 2D afbeeldingen ook gemakkelijk met 3D beeldmateriaal aan de slag. Je kan in Photoshop naast 3D objecten ook 3D animaties creëren en bewerken.
  • Om het werken in Photoshop nét wat gemakkelijker te maken kun je jouw favoriete instellingen eenvoudig opslaan in een “workflow”; je hoeft het wiel dus niet weer met elke foto opnieuw uit te vinden.
  • Kortom: Photoshop is hét programma voor iedereen die anno 2020 creatief aan de slag wil gaan!