Learnit Training

Gratis cursus Praktische coachingsvaardigheden

Een coach begeleidt een individu of een groep middels het voeren van gesprekken en het doen van oefeningen in het bereiken van resultaten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het overkomen van angsten, het voeren van een bepaalde gesprekken, het behalen van deadlines, het verbeteren van relaties en het hebben van een goede werkuitvoering.

Tijdens coachsessies vertelt de coach de coachee niet wat deze moet doen of hoe deze iets moet doen, en geeft ook geen ongevraagd advies. Wat de coach wél doet is de coachee prikkelen en sturen eigen kennis en krachten aan te wenden om zo op een zelfsturende manier doelen te bereiken. De coach kiest voor coachinterventies die leiden tot nieuwe inzichten en invalshoeken om naar de coachvraag te kijken en laat anderen beseffen dat deze altijd verantwoordelijk zijn voor hun eigen ontwikkeling. Een goede coach zet anderen in beweging!

In de online cursus Praktische coachingsvaardigheden komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De essentie van het coachen
  • Vertrouwen en gelijkwaardigheid creëren
  • Vraagtechnieken: luisteren, vragen stellen en doorvragen
  • Constructief feedback geven en gedrag bespreekbaar maken
  • Zelfreflectie stimuleren
  • Werken met de eigen ervaringen en krachten van de coachee
  • Plannen maken, opdrachten geven en resultaten evalueren

Klik hier om de gratis online cursus Praktische coachingsvaardigheden te volgen.

Liever een training met andere deelnemers volgen? Ga dan naar de trainingspagina van Praktische coachingsvaardigheden. Indien je een groepstraining wilt organiseren, kun je altijd vrijblijvend een offerte aanvragen of contact opnemen met één van onze adviseurs. We denken graag met je mee.