Learnit Training

Cursus Netwerkgesprekken

Feit is dat de meeste vacatures eerst intern worden gevuld, omdat deze methode goedkoper is dan het plaatsen van een advertentie en de kandidaat in dat geval al meer vertrouwen opwekt bij de werkgever dan een 'wildvreemde'. Het opbouwen van een goed netwerk is daarom onontbeerlijk als je op zoek bent naar een nieuwe baan. Door middel van netwerken leer je zowel de bedrijfstak als de organisatie waar jij voor zou willen werken kennen. Door bewuster deel te nemen aan netwerkbijeenkomsten, kun je meer uit jouw gesprekken halen dan je wellicht voor mogelijk houdt.

In de training Netwerkgesprekken leer je de kneepjes en gesprekstechnieken van het échte netwerken. Netwerken is immers te leren, en lang niet zo lastig als je misschien denkt. Na afloop van de training weet je op welke manieren je kunt netwerken, hoe je een gesprek op een natuurlijke manier aanknoopt, heb je antwoord gekregen op je vragen en onzekerheden en heb je voldoende geoefend om zelf het veld in te gaan. Op deze manier zul je zelf in staat zijn jouw opgebouwde netwerk te vergroten en optimaal in te zetten.

Onderwerpen

 • Een gesprek beginnen
 • De aardigheidsfactor: hoe ben ik een interessante gesprekspartner?
 • Communicatie en uitstralen wat jij uit wilt stralen
 • Vraagtechnieken
 • Gespreksonderwerpen
 • De overtuigingsfactor
 • EHBN (Eerste Hulp Bij Netwerken)
 • Netwerkplekken
 • Kritieke momenten in het netwerkgesprek
 • The big fish: een interessante netwerkpartner zoeken
 • Gespreksmodel: SOS

Lesmethodiek

In de training wisselen we af tussen concreet ervaren, experimenteren met gedrag en technieken, reflecteren en theorie verkennen. Hiermee sluit het trainingsprogramma goed aan op alle type deelnemers. Er zit veel actie in de training, zodat je daadwerkelijk ervaart wat het effect is van nieuw gedrag. Dit maakt de herkenning van succes mogelijk. Daarnaast benadrukken we dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen groeiproces en hier het eigenaarschap over moet nemen. In onze training nodigen wij je uit om continue te reflecteren en verbanden te leggen met de praktijk. Ons streven is het inzicht te vergroten en jou zelf de vertaalslag te laten maken. Dit zal de kans op werkelijke gedragsverandering vergroten.

Doelgroep

Deze training is bij uitstek geschikt voor deelnemers die middels een netwerk (ander) werk willen zoeken, hun klantenkring willen uitbreiden of zich willen oriënteren binnen een andere sector of branche.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist voor deze training

Maatwerk

De cursusomschrijving hierboven geeft je een goede indicatie van hoe de training eruit zal komen te zien. Toch kan de inhoud iets verschillen per training, afhankelijk van de voorkennis, praktijkervaring en leerdoelen van de deelnemers. In individuele intakegesprekken voorafgaand aan de training worden de leerdoelen van de deelnemers geïnventariseerd. Op basis daarvan wordt het definitieve programma van de training bepaald.

Investering

Open inschrijving, per persoon, inclusief cursusmateriaal en lunch:


Duur

1 dag

Prijs per dag (excl. btw)

€ 475,-

Subtotaal

€ 475,-

btw 21%

€ 99,75

Totaal incl. btw

€ 574,75

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.


Referenties

De cursus Netwerkgesprekken is beoordeeld met een gemiddelde van 8.4.