”De klant is koning” is nog steeds een veelgehoord gezegde dat we horen terugkomen op de werkvloer. Maar wat doe je als een klant onhandelbaar of zelfs agressief tegen jou of je personeel wordt? Helaas krijgen steeds meer bedrijven te maken met lastige klanten die zich verbaal maar soms ook fysiek uitlaten tegen verkoopmedewerkers. Denk bijvoorbeeld aan situaties waarin een klant zich onbegrepen voelt en zich op een negatieve manier uit of denk aan een klant die stampij komt maken omdat hij of zij ontevreden is over een product dat is gekocht bij jouw bedrijf.

Regelmatig komt in het nieuws naar voren dat verkoopmedewerkers worden lastiggevallen tijdens hun werk. Veel verkoopmedewerkers komen ongewild in situaties terecht waarin ze te maken krijgen met diefstal, bedreiging of zelfs vernieling. Vaak zal geweld voorkomen als een klant als doel heeft om een bepaald goed of service te verkrijgen, denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin een verkoopmedewerker ‘nee’ moet verkopen tegen een klant die recht denkt te hebben op een bepaald goed of een bepaalde service. De toon van het gesprek kan in zo’n geval plotseling omslaan. Daarnaast komen ook vormen van expressief geweld voor op de werkvloer, denk bijvoorbeeld aan seksuele intimidatie door een klant. Learnit erkent dat agressiviteit tegen verkoopmedewerkers een veelvoorkomend probleem is op de werkvloer. Daarom heeft Learnit speciaal een training ontwikkeld waarin verkoopmedewerkers worden getraind hoe ze weerbaar kunnen zijn tegen het agressieve gedrag van klanten.

Training Omgaan met agressieve klanten

Samen met een team van experts heeft Learnit een nieuwe training ontwikkeld: Omgaan met agressieve klanten. In deze training verkrijg je bijvoorbeeld inzichten in je eigen gedrag, leer je een goede inschatting maken van situaties en daarnaast leer je verschillende de-escalerende gesprekstechnieken aan. Zo kunnen we ervoor zorgen dat jij als verkoopmedewerker je dagelijkse werkzaamheden zorgeloos kunt blijven uitoefenen op de werkvloer, zonder dat je je gefrustreerd of angstig hoeft te voelen. Klik hier voor meer informatie en schrijf je in!