Beheers de kracht van de cloud met onze training! Leer samenwerken en je productiviteit boosten met Google Drive en Agenda. Werk slim, overal en altijd.

 • Kleine groepen
 • Ervaren docent
 • Online mogelijk
 • Praktische training

Steeds meer bedrijven besluiten om volledig over te stappen naar het werken in the cloud, onder andere met Gmail en de Google Drive. Speciaal voor bedrijven heeft Google de G Suite geïntroduceerd: een aantal Google applicaties die de digitale manier van samenwerken faciliteert. Tijdens deze ééndaagse cursus laten we alle mogelijkheden en de enorme voordelen zien van het online samenwerken, agenda's delen en e-mailen.

Wil je eenvoudig jouw bestanden, spreadsheets en agenda's delen? Dat kan met Google. Werk je bijvoorbeeld met meerdere collega's aan een tekst of Excel spreadsheet? Met Google Drive kun je jouw bestanden delen met wie jij maar wilt. Bovendien kun je gezamenlijk de bestanden bewerken. Dus of jouw collega nou naast je zit op kantoor of vanuit huis werkt: samenwerken is nog nooit zo makkelijk geweest. Met Google Drive houd je de communicatielijnen kort en werk je overzichtelijk samen met verschillende collega's.

Ook is het mogelijk om agenda's te delen. Wil je al jouw collega's uitnodigen voor een vergadering? Met Google is dit zeer eenvoudig. Bovendien heb je zo direct een overzicht van wie er wel en niet bij zijn. Of het bijhouden van de werkuren van alle medewerkers? Er hoeft niet meer oeverloos heen en weer gemaild te worden, iedereen kan zijn uren eenvoudig invoeren. Dat scheelt niet alleen veel tijd, maar de gegevens zijn zo ook betrouwbaarder. Alles wordt bijgehouden op één plaats en er hoeven geen e-mails meer te worden verstuurd. In slechts 1 dag tijd kun je leren werken met Google Drive zodat ook je van alle voordelen kunt profiteren.

Onderwerpen

 • De mogelijkheden van Gmail, drive en agenda op een rijtje
 • Overzicht My Drive
 • Documenten delen
 • Documenten maken
 • Documenten uploaden
 • Nieuwe documenten maken
 • Wijzigingen aanbrengen in een document
 • Werken met agenda's
 • Meerdere agenda's aanmaken
 • Een event aanmaken en mensen uitnodigen
 • Een agenda opzetten en delen
 • E-mailen met gmail
 • kopieën exporteren naar uw eigen pc

Doelgroep

Deze training is bij uitstek geschikt voor iedereen die met google mail, Drive en agenda werkt of wil gaan werken. De training sluit perfect aan bij 'het nieuwe werken'.

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis voor deze training vereist. De cursus is zeer geschikt voor medewerkers van bedrijven die overstappen naar het werken met google apps in G Suite.

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.

De beste training voor jou

Bij Learnit vind je altijd een training waarmee je verder komt. Van (technische) IT skills tot communicatie of persoonlijk leiderschap. Daarbij kan je kiezen uit de trainingsvorm die jij het prettigst vindt: een klassikale training, een maatwerktraining bij jou op kantoor, een online cursus of een e-learning. Wij hebben voor iedereen de juiste training en trainingsvorm. Want leren op de manier die het best bij jou past, zorgt voor de beste resultaten.

Waarom kiezen voor een training bij Learnit?

 • Altijd en overal persoonlijk

  Persoonlijke aandacht en een prettige sfeer. Of je nou een cursus volgt bij ons, op kantoor of op je pc, wij zorgen dat je je genoeg thuisvoelt om je grenzen te verleggen.

 • Gewoon doen!

  Nieuwe mogelijkheden ontstaan als je in beweging komt. Scherp blijft. Steeds nieuwe stappen zet. Wij stimuleren je om de stap te wagen en er echt voor te gaan.

 • Groeien door kennis en inspiratie

  Ontdek iets nieuws. Versterk je kwaliteiten. En kies je eigen weg. Wij helpen je groeien met trainingen en leervormen die echt bij jou passen.

 • Skills voor de toekomst

  We denken altijd in mogelijkheden en win-win. En we werken elke dag aan nieuwe oplossingen voor morgen. Door opleidingen te bieden waarmee jij goed voorbereid bent op de toekomst.

 • Samen werken aan kwaliteit

  Aan loze beloftes doen wij niet. Maar wel aan kwaliteit, kennis en ervaring. Een breed cursusaanbod mogelijk gemaakt door onze geïnspireerde medewerkers en trainers.

 • Begrijpen en begrepen worden

  We luisteren naar wat er bij jou leeft. Waar jij behoefte aan hebt. Want daar begint onze oplossing, ons maatwerk. Elkaar goed begrijpen en helder communiceren, daar geloven wij in.

Bekijk meer over Learnit

Samen verder komen

Een training volgen bij Learnit betekent samen leren. Samen met jouw ervaren trainer, samen met je cursusgroep of samen met je collega’s. En of je de training nou thuis, op jouw kantoor of op één van onze trainingslocaties volgt, wij zijn altijd bereikbaar om je te helpen. Onze kennis met jou te delen op zo’n manier dat jij er echt wat aan hebt. Samen verder komen door persoonlijke aandacht en elkaar goed begrijpen; daar geloven wij in.

Direct toepassen in je werk

Theorie uit een boekje leren waar je vervolgens weinig mee kan in je werk? Niet bij Learnit! Welke training je ook volgt bij ons, je kan er direct mee aan de slag op je werkplek. Door jouw unieke leerdoelen die je aan het begin van de training samen met de trainer bepaalt. Door de afwisseling van theorie en (interactieve) praktijkopdrachten. En door de uitdagingen waar jij tegenaan loopt in je dagelijks werk mee te nemen naar de training.

Referenties

Wat anderen zeggen over deze training

Cursus Gmail: Leren werken met Google Drive en de Google Agenda referenties - Gemiddeld cijfer 8.2

 • “Goed en ook op onze eigen inbreng werd goed ingespeeld. De trainer gaf voor ons op de juiste wijze ondersteuning.”

  A. Bronkhorst- Gmail: Leren werken met Google Drive en de Google Agenda
  Beoordeling 7.0

  Learnit referenties