Duik in de wereld van Java met onze e-learning en word een pro in deze veelzijdige taal. Van basis tot geavanceerd in 32 uur, met een jaar lang toegang!

 • Leer programmeren met Java, gratis te downloaden.
 • Maak en gebruik interfaces met Java.
 • Java, één keer schrijven, overal uitvoeren.
 • Dé online cursus om zowel de basis- als de meer geavanceerde functies voor programmeren in Java te leren.
 • Java is een flexibele programmeertaal die door vrijwel alle computers begrepen wordt.

Java, de krachtige programmeertaal voor alle computers

In deze cursus krijg je onder de knie hoe Java, een flexibele en krachtige programmeertaal die door vrijwel alle soorten computers begrepen wordt, werkt. De Java-software kun je gratis downloaden. Java gebruik je voor het ontwikkelen van onder meer applicaties voor internet, bijvoorbeeld voor websites, apps, games, chatfuncties, online-trainingen en interactieve kaarten. Java kent oneindig veel toepassingsgebieden, zoals cloud computing, big data analytics en het ontwikkelen van schaalbare bedrijfsapplicaties. Miljoenen programmeurs wereldwijd gebruiken Java en jij binnenkort ook.

Deze e-learning cursus Java leert je zowel de basis- als de meer geavanceerde functies voor programmeren in Java. Het doorlopen van de gehele cursus neemt ongeveer 32 uur in beslag. Mocht je iets niet direct opnemen of begrijpen? Geen probleem, want de cursus blijft na het activeren van je training een jaarlang toegankelijk, zodat je pas stopt wanneer alles echt duidelijk is.

Deze cursus Java bieden we online aan in de vorm van video's, lezingen, quizzen en oefeningen.

De inhoud van de e-learning cursus Java

Met de online cursus Java leer je hoe Java werkt met het concept 'één keer schrijven, overal uitvoeren'. Je leert eenvoudige Java-objecten en interfaces te maken en je begrijpt het concept van polymorfisme in een applicatie. Bij de onderwerpen zie je wat er nog meer aan te pas komt om met Java te kunnen werken. Deze cursus bieden we aan in de Engelse taal.

Onderwerpen van de Java-cursus

 • hoe werkt Java
 • het concept 'één keer schrijven, overal uitvoeren'
 • eenvoudige Java-objecten maken
 • flowcontrol-concepten in Java implementeren
 • het pakketconcept van Java en pakketten met Java-klassen
 • Java-arrays en de code om arrays te maken en te gebruiken
 • Java-klassen schrijven met behulp van overerving
 • interfaces maken en gebruiken
 • het concept van polymorfisme in een applicatie
 • Java's mechanisme voor het afhandelen van uitzonderingen en het afhandelen van uitzonderingen op Java-toepassingen
 • innerlijke klassen
 • elementen uit de Java API-bibliotheek gebruiken, inclusief de verzamelingsklassen

Het resultaat van de e-learning cursus Java

Als resultaat van het volledig doorlopen van deze online cursus Java kun je met Java werken om bijvoorbeeld games, websites, apps, chatfuncties, online-trainingen en interactieve kaarten te ontwikkelen. Je begrijpt het pakketconcept en je kunt flowcontrol-concepten in Java implementeren en je kunt eenvoudige Java-objecten maken. Het mooie is, dat je Java gratis kunt downloaden en direct aan de slag kunt met deze programmeertaal en dit computerplatform.

Voorkennis

Enige eerdere programmeerervaring in een procedurele of objectgeoriënteerde taal is aan te raden.

Opmerking

Het betreft hier een e-learning cursus in de Engelse taal. De cursussen op eigen tempo zijn ons betaalbare alternatief voor cursisten die de flexibiliteit zoeken om in hun eigen tempo te leren. De inhoud wordt online geleverd met behulp van video's, quizzen en oefeningen. De cursussen zijn geschreven door deskundige instructeurs.

De beste training voor jou

Bij Learnit vind je altijd een training waarmee je verder komt. Van (technische) IT skills tot communicatie of persoonlijk leiderschap. Daarbij kan je kiezen uit de trainingsvorm die jij het prettigst vindt: een klassikale training, een maatwerktraining bij jou op kantoor, een online cursus of een e-learning. Wij hebben voor iedereen de juiste training en trainingsvorm. Want leren op de manier die het best bij jou past, zorgt voor de beste resultaten.

Waarom kiezen voor een training bij Learnit?

 • Altijd en overal persoonlijk

  Persoonlijke aandacht en een prettige sfeer. Of je nou een cursus volgt bij ons, op kantoor of op je pc, wij zorgen dat je je genoeg thuisvoelt om je grenzen te verleggen.

 • Gewoon doen!

  Nieuwe mogelijkheden ontstaan als je in beweging komt. Scherp blijft. Steeds nieuwe stappen zet. Wij stimuleren je om de stap te wagen en er echt voor te gaan.

 • Groeien door kennis en inspiratie

  Ontdek iets nieuws. Versterk je kwaliteiten. En kies je eigen weg. Wij helpen je groeien met trainingen en leervormen die echt bij jou passen.

 • Skills voor de toekomst

  We denken altijd in mogelijkheden en win-win. En we werken elke dag aan nieuwe oplossingen voor morgen. Door opleidingen te bieden waarmee jij goed voorbereid bent op de toekomst.

 • Samen werken aan kwaliteit

  Aan loze beloftes doen wij niet. Maar wel aan kwaliteit, kennis en ervaring. Een breed cursusaanbod mogelijk gemaakt door onze geïnspireerde medewerkers en trainers.

 • Begrijpen en begrepen worden

  We luisteren naar wat er bij jou leeft. Waar jij behoefte aan hebt. Want daar begint onze oplossing, ons maatwerk. Elkaar goed begrijpen en helder communiceren, daar geloven wij in.

Bekijk meer over Learnit

Samen verder komen

Een training volgen bij Learnit betekent samen leren. Samen met jouw ervaren trainer, samen met je cursusgroep of samen met je collega’s. En of je de training nou thuis, op jouw kantoor of op één van onze trainingslocaties volgt, wij zijn altijd bereikbaar om je te helpen. Onze kennis met jou te delen op zo’n manier dat jij er echt wat aan hebt. Samen verder komen door persoonlijke aandacht en elkaar goed begrijpen; daar geloven wij in.

Direct toepassen in je werk

Theorie uit een boekje leren waar je vervolgens weinig mee kan in je werk? Niet bij Learnit! Welke training je ook volgt bij ons, je kan er direct mee aan de slag op je werkplek. Door jouw unieke leerdoelen die je aan het begin van de training samen met de trainer bepaalt. Door de afwisseling van theorie en (interactieve) praktijkopdrachten. En door de uitdagingen waar jij tegenaan loopt in je dagelijks werk mee te nemen naar de training.

Referenties

Wat anderen zeggen over deze training

Cursus Java Training E-learning referenties - Gemiddeld cijfer 8.3

 • "Duidelijke training waar ik veel aan heb gehad voor mijn werk. Echte aanrader."

 • "Ik vond het een erg goede training en denk dat ik er veel van geleerd heb. En ook tips heb gehad waar je echt iets mee kan."

 • "In een kort tijdsbestek, helaas was ik de tweede dag verhinderd, heb ik hele praktische toepassingen geleerd."

 • "Bij Learnit blijven ze leren van hun eigen lessen. Wat een top cursus!"

 • "Fijne leerzame training. Goede verhouding tussen kennis overdracht en praktijkoefeningen. Heel praktisch toepasbaar in mijn eigen werk."

  Learnit referenties