Ontketen de kracht van storytelling en leer in onze training hoe je door boeiende verhalen jouw publiek bindt, inspireert en een onuitwisbare indruk achterlaat! Ontwikkel de kunst van het vertellen.

 • Leer boeiend verhalen vertellen
 • Zoek de interactie op met je publiek
 • Enthousiasmeer je publiek
 • Bind mensen aan jou en je organisatie
 • Geef je zelfvertrouwen een boost

Verhalen spreken tot de verbeelding, geven betekenis en inspireren! Storytelling is een manier om via een verhaal een boodschap over te brengen, contact te maken en het liefst een blijvende indruk achter te laten. Het is een minder rationele manier van communiceren, dan wanneer je alleen vertelt wie je bent en wat je doet. Bij storytelling komt emotie en beleving om te hoek kijken. Een verhaal beklijft langer dan een opsomming van feiten en is daarom erg geschikt als marketinginstrument.

Niet iedereen is een verhalenverteller van nature, maar dát ga je leren in onze eendaagse training Storytelling. Een verhaal is opgebouwd met een begin, midden en eind, er is een hoofdrolspeler, een verhaallijn met spanning, roept emoties op, is waar of zou waar kunnen zijn en er gebéurt iets. Een verhaal, bijvoorbeeld over jouw organisatie, werkt niet als je uitsluitend in superlatieven praat. Juist de worstelingen zijn interessant en brengen jou of je organisatie onder de aandacht. Hier gaan we dan ook mee aan de slag in de training.

Onderwerpen

Tijdens de training komen onder andere onderstaande onderwerpen aan bod:

 • Wat wil je overbrengen?
 • De opbouw van een verhaal
 • Hoe vertel je een verhaal?
 • Ontdek de verhalen
 • Hoe verspreid je jouw story?

Resultaten

Na het volgen van de training kun je:

 • boeiend verhalen vertellen;
 • de interactie opzoeken met je publiek en
 • mensen aan jou of je organisatie binden.

Doelgroep

Deze training is bij uitstek geschikt voor deelnemers die storytelling willen gebruiken om de aandacht te trekken. Herken je jezelf in één of meer van onderstaande punten?

 • Je wilt het verhaal van jezelf of organisatie uitdragen
 • Je wilt klanten en ander publiek enthousiasmeren
 • Je wilt zelfverzekerd vertellen

Deze lijst is natúúrlijk niet compleet: iedereen is immers anders: Waar wil jíj aandacht aan besteden op het gebied van storytelling?

Lesmethodiek

In de training wisselen we af tussen concreet ervaren, experimenteren met gedrag en technieken, reflecteren en theorie verkennen. Hiermee sluit het trainingsprogramma goed aan op alle type deelnemers. Er zit veel actie in de training, zodat je daadwerkelijk ervaart wat het effect is van nieuw gedrag. Dit maakt de herkenning van succes mogelijk. Daarnaast benadrukken we dat iedereen verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen groeiproces en hier het eigenaarschap over moet nemen. In onze training nodigen wij je uit om continue te reflecteren en verbanden te leggen met de praktijk. Ons streven is het inzicht te vergroten en je zélf de vertaalslag te laten maken. Dit zal de kans op werkelijke gedragsverandering vergroten.

Maatwerk

De cursusomschrijving hierboven geeft je een goede indicatie van hoe de training eruit zal komen te zien. Toch kan de inhoud iets verschillen per training, afhankelijk van de voorkennis, praktijkervaring en leerdoelen van de deelnemers. In individuele intakegesprekken voorafgaand aan de training worden de leerdoelen van de deelnemers geïnventariseerd. Op basis daarvan wordt het definitieve programma van de training bepaald.

Certificaat

Na afronding van de training wordt een Learnit-certificaat uitgereikt als bewijs van deelname.

Taal

De training wordt standaard verzorgd in het Nederlands. De trainer beheerst de Engelse taal. Er kan gebruik gemaakt worden van Engelstalig cursusmateriaal. Bij inschrijving van minimaal 3 deelnemers kan de training ook geheel in het Engels verzorgd worden.

De beste training voor jou

Bij Learnit vind je altijd een training waarmee je verder komt. Van (technische) IT skills tot communicatie of persoonlijk leiderschap. Daarbij kan je kiezen uit de trainingsvorm die jij het prettigst vindt: een klassikale training, een maatwerktraining bij jou op kantoor, een online cursus of een e-learning. Wij hebben voor iedereen de juiste training en trainingsvorm. Want leren op de manier die het best bij jou past, zorgt voor de beste resultaten.

Waarom kiezen voor een training bij Learnit?

 • Altijd en overal persoonlijk

  Persoonlijke aandacht en een prettige sfeer. Of je nou een cursus volgt bij ons, op kantoor of op je pc, wij zorgen dat je je genoeg thuisvoelt om je grenzen te verleggen.

 • Gewoon doen!

  Nieuwe mogelijkheden ontstaan als je in beweging komt. Scherp blijft. Steeds nieuwe stappen zet. Wij stimuleren je om de stap te wagen en er echt voor te gaan.

 • Groeien door kennis en inspiratie

  Ontdek iets nieuws. Versterk je kwaliteiten. En kies je eigen weg. Wij helpen je groeien met trainingen en leervormen die echt bij jou passen.

 • Skills voor de toekomst

  We denken altijd in mogelijkheden en win-win. En we werken elke dag aan nieuwe oplossingen voor morgen. Door opleidingen te bieden waarmee jij goed voorbereid bent op de toekomst.

 • Samen werken aan kwaliteit

  Aan loze beloftes doen wij niet. Maar wel aan kwaliteit, kennis en ervaring. Een breed cursusaanbod mogelijk gemaakt door onze geïnspireerde medewerkers en trainers.

 • Begrijpen en begrepen worden

  We luisteren naar wat er bij jou leeft. Waar jij behoefte aan hebt. Want daar begint onze oplossing, ons maatwerk. Elkaar goed begrijpen en helder communiceren, daar geloven wij in.

Bekijk meer over Learnit

Samen verder komen

Een training volgen bij Learnit betekent samen leren. Samen met jouw ervaren trainer, samen met je cursusgroep of samen met je collega’s. En of je de training nou thuis, op jouw kantoor of op één van onze trainingslocaties volgt, wij zijn altijd bereikbaar om je te helpen. Onze kennis met jou te delen op zo’n manier dat jij er echt wat aan hebt. Samen verder komen door persoonlijke aandacht en elkaar goed begrijpen; daar geloven wij in.

Direct toepassen in je werk

Theorie uit een boekje leren waar je vervolgens weinig mee kan in je werk? Niet bij Learnit! Welke training je ook volgt bij ons, je kan er direct mee aan de slag op je werkplek. Door jouw unieke leerdoelen die je aan het begin van de training samen met de trainer bepaalt. Door de afwisseling van theorie en (interactieve) praktijkopdrachten. En door de uitdagingen waar jij tegenaan loopt in je dagelijks werk mee te nemen naar de training.

Referenties

Wat anderen zeggen over deze training

Cursus Storytelling referenties - Gemiddeld cijfer 8.5

 • "Saar vertelt de theorie met veel passie en gebruikt goede praktijkvoorbeelden. De training wisselt af tussen theorie en oefeningen. De oefeningen zijn uitdagend en achteraf krijg je opbouwende kritiek van zowel de trainer als de medecursisten. In het kort: super leuke training, die ik aan iedereen kan aanraden!"

  - Storytelling
 • "Lekkere praktische cursus waaraan je meteen wat hebt in de praktijk."

  - Storytelling

  Learnit referenties

  Bekijk alle trainingen